به گزارش ایرنا، مدیر مسئول روزنامه اطلاعات در این آیین با ذکر خاطراتی از دوران طلبگی خود گفت: در جلساتی که طلاب کرمانی در مدرسه فیضیه قم برگزار می کردیم انتشار نشریه مکتب تشیع توسط آیت الله هاشمی رفسنجانی پایه گذاری شد.
حجت الاسلام سید محمود دعایی افزود: مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی در این جلسات سخنرانی می کردند و به روشنی از مسائل روز تحلیل ارائه می دادند.
وی تصریح کرد: در همین جلسات ایشان پیشنهاد تشکیل تجمع محلی برای طلاب و روحانیون سایر نقاط کشور را دادند و هسته های تشکل های آرام و تاثیر گذار را پایه ریزی کردند.
حجت الاسلام دعایی با اشاره به خاطراتی از مبارزات آیت الله هاشمی رفسنجانی در قبل از انقلاب تاکید کرد: امام راحل به آقای هاشمی علاقه مند بود و به هوش و ذکاوت ایشان اعتقاد داشت.
وی اظهار کرد: آیت الله هاشمی رفسنجانی در آخرین لحظات حیات خود نسبت به نهضت و دستاوردها و اداره نظام اسلامی بعد از خودشان حساس بودند و معتقد بودند اسلام نیاز به مروجان و روحانیون دارد.
وی افزود: امام راحل در موقعیتی حساس دست آیت الله خامنه‌ای و آقای هاشمی را در دست یکدیگر نهادند و تاکید کردند از هم جدا نشوند و آیت‌الله هاشمی در عمل به توصیه امام تا آخرین لحظه زندگی خود کوتاهی نکرد و رهبری آیت‌الله خامنه‌ای را تثبیت کرد و اجازه نداد کلمه‌ای درمورد ایشان ایراد شود.
** توجه آیت الله هاشمی به مباحث اخلاق اجتماعی
استاد دانشگاه و مدرس حوزه علمیه قم نیز در این آیین گفت: عمده مردم از شخصیت قرآنی و تفسیری آیت الله هاشمی رفسنجانی اطلاع ندارند، اما ایشان دغدغه بازگشت به قرآن را از زمان ها دور داشتند و دانش آن را فرا گرفته بودند.
حجت الاسلام سید محمد علی ایازی با اشاره به دوران زندان مرحوم آیت الله هاشمی در رژیم شاه افزود: ایشان در این دوره تفسیر راهنما قرآن را شروع کردند که از بدیع ترین تفاسیر دوران معاصر است.
وی با اشاره به ابعاد تربیتی و اخلاقی قرآن تصریح کرد: آیت الله هاشمی رفسنجانی در نگرش به مباحث تربیتی و اخلاقی، به اخلاق اجتماعی توجه اساسی داشتند.
حجت الاسلام ایازی با اشاره به مباحث آسیب های اجتماعی اظهار کرد: آیت الله هاشمی رفسنجانی تاکید می کردند که زندگی سالم در جامعه ای است که همه افراد آن کار داشته باشند.
وی با بیان اینکه یکی از مسائل و مشکلات جامعه امروز ما امید است تاکید کرد: مرحوم آیت الله هاشمی نا امیدی و ترویج کنندگان ان در جامعه را بسیار خطرناک می دانستند.
وی واقع گرایی و درک درست از شرایط و واقعیات را از ویژگی های بسیار بارز آیت الله هاشمی رفسنجانی ذکر کرد.
**ساختن ایرانی آباد، آزاد و معتدل هدف آیت الله هاشمی رفسنجانی
فرزند ارشد آیت الله هاشمی رفسنجانی نیز در این آیین گفت: آیت الله هاشمی تا 14 سالگی را در روستا گذراندند و سواد را از مکتب آموخته اند و اینکه آیت الله هاشمی شناسنامه انقلاب هستند، مورد وثوق همه بزرگان است.
محسن هاشمی افزود: ایشان این گونه فکر می کردند که بهترین راه برای معرفی اسلام، ساختن ایرانی آباد، آزاد و معتدل است و معتقد بودند که همه چیز را در کشور برای این امر داریم.
وی تصریح کرد: مرحوم هاشمی فکر می کردند اگر این مسیر را دنبال کنیم باعث حل بسیاری از مشکلات جهان اسلام از جمله فلسطین می شود و معتقد بودند باید عدالت مورد نظر را به وجود آوریم و با فقر، جهل و عقب افتادگی، عدالت و عزت به دست نمی آید.
هاشمی با اشاره به دوران مبارزات مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی در قبل از انقلاب گفت: مرحوم پدرم از نخستین روزهایی که به زندان افتادند کار تالیف تفسیر راهنما را آغاز کردند و زمانی که مادرم به زندان به ملاقات ایشان می رفتند، جزوات را به بیرون از زندان منتقل می کردند و تبدیل به 54 جلد کتاب در قالب تفسیر راهنما و فرهنگ قرآن شده است.
وی افزود: فکر تربیتی آقای هاشمی بعد از انقلاب نیز ادامه داشت و تبلور آن را در سال 61 در اوج جنگ در خطبه های نماز جمعه می بینیم که دانشگاه آزاد را مطرح و پای آن ایستادند و اثر ماندگاری از آقای هاشمی است و علی رغم تمام مشغولیت هایی که در آن زمان داشتند، بحث دانشگاه را نیز پیگیری می کردند.
فرزند ارشد آیت الله هاشمی رفسنجانی تاکید کرد: در فعالیت های مربوط به اقتصاد کشور آقای هاشمی معتقد بود می توان با ساختن ایرانی آباد، آزاد و معتدل، فرهنگ شیعی و انقلابی مان را میان مسلمانان جا بیندازیم و با اتحاد مسلمانان بتوانیم مشکل فلسطین را حل کنیم و باید این راه مورد نظر همه فرهیختگان، دانشگاهیان و دوستان ایشان قرار گیرد.
** آیت الله هاشمی رفسنجانی نماد نفس مطمئنه
عضو هیات علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان نیز هم در این ایین گفت: آیت‌الله هاشمی نماد نفس مطمئنه در تاریخ بودند و به این واقعیت رسیده بودند که شروع خوب کافی نیست بلکه استمرار و ادامه خوب مهم است.
حجت الاسلام حسین سالار کیا افزود: در طول مسیر خستگی طبیعی است و حضور موانع و برخورد با کاستی‌ها و اشتباهات و برخوردهای غلط یا نامطلوب، انگیزه‌ها افت می‌کند و ضعف اراده پیش می‌آید.
وی تصریح کرد: مرحوم ایت الله هاشمی به این باور رسیده بود که نباید مغرور موسم‌های مقطعی احساسات شد و این باور را پذیرفت که افرادی پابرجا می‌مانند که با این محاسبه و ارزیابی راه افتاده‌اند نه آنها که به خاطر شیرینی راه رفتند.
آئین ملی بزرگداشت شخصیت علمی و تربیتی آیت الله هاشمی رفسنجانی با حضور شخصیت های مطرح کشوری و استانی از جمله استاندار کرمان، جمعی از نمایندگان مردم استان کرمان در مجلس شورای اسلامی، مسئولان استان و اقشار مختلف مردم در دانشگاه فرهنگیان کرمان برگزار شد.
همچنین در این همایش از کتاب 'چیستی و چگونگی تربیت در اندیشه آیت الله هاشمی رفسنجانی، تمبر کاغذی و تمبرینه مس مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی رونمایی شد.
آیت الله هاشمی رفسنجانی 19 دی ماه سال گذشته در سن 82 سالگی بر اثر عارضه قلبی در تهران دعوت حق را لبیک گفت و به ملکوت اعلی پیوست.
او یار دیرین امام و رهبری، عضو شورای انقلاب، جانشین امام خمینی (ره) به عنوان فرمانده کل قوا، فرمانده جنگ در دوران دفاع مقدس، دو دوره رییس جمهوری، سه دوره رییس مجلس شورای اسلامی و سالها رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام بود و یکی از شخصیت های تاثیرگذار در تاریخ ایران و انقلاب اسلامی به شمار می رود.
خبرنگار:داود رجبی بهجت** انتشار :بهنام احمدی *
7437/ 5054
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.