به گزارش ایرنا، رضا جزینی زاده روز یکشنبه در نشست شورای اداری شهرستان رفسنجان اظهار کرد: 13 سال قبل پروژه ای تحت عنوان حفاظت از یوزپلنگ با اعتبار 20 میلیارد ریال اجرا شد اما از 117 مورد یوزپلنگ در حال حاضر تنها 47 قلاده باقی مانده است.
مدیرکل محیط زیست استان کرمان ، علت اصلی کاهش این نسل حیوان با ارزش را کمبود آب عنوان کرد و اظهار داشت : زیرا آب که نباشد پوشش گیاهی و خرگوش و جبیر غذای یوزپلنگ نیز وجود ندارد.
جزینی زاده بیان کرد: از آنجا که حیات اصلی بشر به آب بستگی دارد ،مسئولان رفسنجان هم به دلیل تک محصولی باید راهکارهای ویژه برای مصرف بهینه آب اتخاذ کنند تا این محصول ارز آور کاهش نیابد و در کنار حفظ این کشاورزی مراکز و صنایع نیز رونق یابد.
وی با اشاره به اینکه موضوع آب بالاترین تهدیدات است که بسادگی از کنار آن می گذریم ادامه داد: در سال 1340 میزان آبهای تجدیدپذیر در کشور 133 میلیارد مترمکعب بوده که بیش از50 میلیارد مترمکعب آن طی دده های گذشته برداشت شده و این میزان به88 میلیارد مترمکعب کاهش یافته است.
مدیرکل محیط زیست استان کرمان تصریح کرد: از این میزان آبهای تجدید پذیر باقیمانده باید 20 درصد معادل 35 میلیاردمترمکعب آب برداشت می کردیم در حالی که 97 میلیاردمترمکعب آب برداشت داریم.
وی خاطرنشان کرد: همه این برداشت از آبها به خاطر ارتقا سطح معیشت و اشتغال و تولید غذا برای مردم است که باید راهکار مناسب جهت برداشت مجاز و بهینه از این آبها ارایه و اجرا شود.
جزینی زاده با بیان اینکه مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی و نیز حجت الاسلام پورمحمدی سکانهای مهم انقلاب برخاسته از شهرستان کویری رفسنجان بودند اظهار کرد: از دغدغه های اصلی و مهم آیت الله هاشمی رفسنجانی آب بوده که در آخرین ملاقات با ایشان مطرح کردند که درد آب را باید از کویرنشینان و من که بچه خطه کویر هستم بپرسید.
وی افزود: با افت 2 متری سطح سفره های زیرزمینی و نیز نشست 54 سانتیمتری زمین در کشور باید تغییر الگوی مصرف آب را در کشور داشته باشیم تا نسل های آینده هم از این نعمت خدادادی بهره مند شوند.
به گفته جزینی زاده در کشور میزان 500 میلیارد مترمکعب آبهای فسیلی داریم که 300 میلیارد مترمکعب آبهای فسیلی شور و 200 میلیارد مترمکعب آبهای فسیلی شیرین هستند و در مجموع 170 میلیارد مترمکعب
از این آبها برداشت شده است.
وی خاطرنشان کرد: در توسعه پایدار ، انجام فعالیتهای اقتصادی سیاسی و اجتماعی باید توجیه اقتصادی داشته باشند ضمن اینکه به بهانه محیط زیست نباید فعالیتها را خراب کرد و قبل از انجام هرفعالیت اقتصادی اندیشه زیست محیطی داشته باشیم.
وی گفت: اگر به صورت علمی کار کنیم هیچ تضادی برای توسعه و محیط زیست نخواهیم داشت و بنا بفرموده رهبر معظم ،محیط زیست به هیچ جناحی مربوط نیست و برنامه بلندمدت ملت است که همگان باید کمک کنند تا خراب نشود.
جزینی بیان کرد: مقام اول را در فرسایش خاک و پوشش گیاهی و نیز هدر دادن منابع انرژی به ویژه آب را داریم که این رتبه برازنده ایران و استان کرمان نیست.
وی با اشاره به اینکه 20 درصد عوارض آلایندگی به صندوق محیط زیست واریز می شود بیان کرد: اگر این رقم به 30 درصد افزایش یابد بهتر می توان روند توسعه ای همراه با محیط زیست تمیز و باکمترین آلایندگی را داشته باشیم.
خبرنگار:مریم رضایی** انتشار : بهنام احمدی *
7433/ 5054
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.