به گزارش دریافتی ایرنا از روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان جعفر رودری شامگاه شنبه در نشست خانه مدیران استان با بیان اینکه ارزش افزوده استان کرمان در سال 93، نزدیک به 39 هزار میلیارد تومان بوده که این مهم در سال 95 تقریبا به 52 هزار میلیارد تومان است افزود: سهم استان کرمان از کل محصول ناخالصی داخلی کشور (GDP) در حدود 3.8 درصد در سال 93 بوده است.
وی با بیان اینکه تولید سرانه استان کرمان از متوسط کشور پایین تر است تصریح کرد: برای نخستین بار در تاریخ این استان، ارزش صادرات استان کرمان در سال 95 به بالای 2 میلیون دلار رسید که نسبت به سال 94، در حدود 71 درصد رشد داشته است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان همچنین به شاخص های بازار کار اشاره کرد و گفت: نرخ بیکاری استان کرمان 11.5 درصد است.
وی افزود: نرخ مشارکت اقتصادی استان از 34.3 درصد در سال 90 به 37.6 درصد رسیده است ضمن انکه بیشترین سهم اشتغال استان در بخش خدمات با 39.6 درصد، بخش کشاورزی با 34.1 و صنعت و معدن با 26.3 درصد است.
وی با بیان اینکه متوسط ایجاد اشتغال در استان کرمان در سال 95 در حدود 32 هزار نفر بوده این در حالی است که در دوره سال های ٨٥ تا ٩٠، این رقم در حدود 12 هزار نفر بوده ادامه داد: نرخ تورم استان کرمان همواره از کشور پایین تر است به طوری که در سال 95، میزان این نرخ در حدود 4.9 درصد بوده و این مهم در سال جاری نیز به همین ترتیب است.
رودری به ظرفیت ها و پتانسیل های استان کرمان در بخش های مختلف کشاورزی، گردشگری و صنعت و معدن اشاره کرد و گفت: استان کرمان رتبه اول کشور در تولید پسته، خرما، گیاهان دارویی و رتبه دوم کشور در محصولات جالیزی، سبزیجات، محصولات گلخانه ای، گردو و گل محمدی را به خود اختصاص داده است که نشان از استراتژیک بودن این حوزه در اقتصاد استان می باشد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان با اشاره به سهم 8.2 درصدی استان کرمان از لحاظ تعداد معادن کشور و عنوان بهشت معادن ایران برای این استان افزود: بالغ بر 4.8 میلیارد تن ذخیره قطعی معدنی شناسایی شده در قالب 48 نوع ماده معدنی در استان است و متوسط ارزش تولیدات معدنی استان کرمان 40 درصد ارزش افزوده معادن غیر نفتی کشور است.
وی با بیان اینکه در هدف گذاری کلان اقتصادی کشور و در برنامه ششم توسعه رشد 8 درصد و تولید سرانه 6.7 درصد در نظر گرفته شده گفت: کرمان سالانه به 770 هزار میلیارد تومان منابع مالی نیازمند است.
وی تصریح کرد: در استان کرمان و با توجه به ظرفیت های موجود، نرخ رشد 8.5 درصد پیش بینی کرده ایم که با توجه به پایین بودن تولید سرانه استان کمیته اقتصاد کلان تشکیل شد تا بتوانیم برای رسیدن به این اهداف، راه های تامین مالی مختلف و نقش هر بخش را پیدا کنیم.
رودری با اشاره به نرخ رشد بهره وری بخش های مختلف اقتصادی استان برای رسیدن به رشد 8.5 درصدی در سال 1400 ادامه داد: برای رسیدن به این رشد اقتصادی به طور متوسط سالانه به 24.5 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در استان نیازمندیم و هم اکنون سرمایه موجود در استان در حدود 12 هزار میلیارد تومان است.
وی با بیان اینکه باید مشارکت مردم در امر توسعه را افزایش دهیم گفت: همچنین برای اولین بار در تاریخ استان کرمان و حتی کشور نیز برای بخش خصوصی به دنبال طراحی طرحی همچون طرح مثلث توسعه اقتصادی هستیم تا بتوانیم نقش بخش خصوصی در امر توسعه استان کرمان را نیز مشخص کنیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان به ظرفیت های بخش صنعت استان کرمان و سهم بالای استان در صادرات غیرنفتی اشاره کرد و افزود: در بخش حمل و نقل نیز استان کرمان از جایگاه ترانزیتی بسیار خوبی برخوردار است به طوری که کردیدور شرق به مرکز، جنوب به مرکز کشور و جنوب به شمال شرق و کشورهای قفقاز محسوب می شود ضمن آنکه استان کرمان با وجود 845 کیلومتر شبکه ریلی بعنوان خط ریلی شرق به مرکز و جنوب به مرکز کشور نیز محسوب می شود.
وی با اشاره به ظرفیت های گردشگری و تنگناهای استان کرمان در توسعه اشاره و اظهار کرد: مهمترین چالش استان کرمان هم اکنون بحران آب است به طوری که تمام دشت های استان ممنوعه بوده و امکان تخصیص آب را ندارند.
رودری گفت: سالانه 7 میلیارد و 200 میلیون متر مکعب آب در استان کرمان مصرف می شود و 7 درصد کل آب کشور را به خود اختصاص می دهد این در حالی است که تنها 3.4 درصد تولید سالیانه استان کرمان است و با ادامه روند کنونی نمی توانیم ادامه حیات بدهیم بنابریان باید سناریوهای توسعه استان را تغییر دهیم.
وی با تاکید بر اینکه مزیت استان کرمان در بخش کشاورزی بوده و 35 درصد معشیت مردم این استان از بخش کشاورزی است و نمی توانیم از آن چشم پوشی کنیم افزود: 95 درصد آب استان کرمان در بخش کشاورزی مصرف می شود که اگر بخواهیم به چنین روشی ادامه دهیم باید فاتحه استان کرمان به لحاظ آبی را بخوانیم، بنابراین به دنبال اصلاح الگوی مصرف آب استان دربخش کشاورزی بودیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان با بیان اینکه تنها با 5 درصد صرفه جویی آب در بخش کشاورزی می توانیم 6 کارخانه همچون فولادمبارکه در استان راه اندازی کنیم تصریح کرد: هم اکنون با آب مصرفی در استان کرمان در حوزه صنعت در حدود 250 میلیون مترمکعب است که اگر بتوانیم 300 میلیون مترمکعب در بخش کشاورزی (معادل 5 درصد آب مصرفی) صرفه جویی کنیم به رونق پایدار در حوزه صنعت دست خواهیم یافت.
وی با بیان اینکه 80 درصد اقتصاد کشور دولتی است اظهار کرد: برنامه ریزی های درنظر گرفته برای رسیدن به توسعه پایدار و رشد اقتصادی مورد هدف، باید حضور دولت در اقتصاد را کاهش داد، اما هم اکنون بزرگترین رقیب بخش خصوصی دولت است.
رودری با بیان اینکه بعد هر خانوار کرمان 3.4 است گفت: میزان باسوادی در جمعیت رده های سنی بیشتر از 6 سال استان در سرشماری سال 95 حدود 85.4 درصد بوده و نسبت به متوسط کشوری پایین تر است.
وی افزود: سهم استان کرمان از جمعیت مهاجر کشور حدود 2.2 درصد است و نسبت به سال 90، حدود هشت دهم درصد کاهش پیدا کرده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان با اشاره به مخاطرات طبیعی به عنوان دیگر چالش جدی توسعه استان کرمان گفت: 60 درصد جمعیت استان در منطقه ممنوعه گسل در حال زندگی کردن هستند و عدم تعادل های منطقه ای و دوقطبی شدن استان و همچنین مشکلات ناشی از همجواری با استان های مرزی از دیگر تنگناهای استان کرمان است.
طبق آخرین سرشماری، استان کرمان بعنوان یکی از پهناورترین استان های کشور داری 23 شهرستان، 71 شهر، 58 بخش و 151دهستان است و جمعیتی بالغ بر 3 میلیون 164 هزار نفر را در خود جای داده است.
خبرنگار: حامد سالاری ** انتشار : بهنام احمدی *
7420/ 5054
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.