به گزارش ایرنا مهدی حسینی نژاد روز چهارشنبه در نشست هم اندیشی و رسیدگی به مشکلات معادن استان کرمان با حضور حسین امیری خامکانی رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان و جمعی از کارشناسان حوزه معدن افزود: امروز 200 میلیارد تومان بابت حقوق دولتی و موارد دیگر در استان کرمان وصول و به حساب خزانه کشور واریز شده که طبق قانون، 15 درصد این مبلغ باید به خزانه استان برگشت داده شود.
وی خاطرنشان کرد: مجموع پولی که از خزانه به حساب استان کرمان واریز شده 0.05 درصد است و مجموع اعتباری که به حساب وزارت صنعت، معدن و تجارت واریز شده 14 درصد در گذشته و سه درصد در سال های اخیر بوده و همین امر موجب می شود که وزارت صنعت و معدن هم اعتباری نداشته باشد که بخواهد در توسعه زیرساختهای استانها هزینه کند.
وی تصریح کرد: از مجموع پولی که استان به حساب خزانه واریز می کند، باید 15 درصد به حساب استان کرمان و 65 درصد هم به حساب سازمان مربوط واریز شود که این اتفاق رقم نمی خورد.
وی با بیان اینکه درخواست ما تنها دریافت سهم استان کرمان است عنوان کرد: از این 200 میلیارد تومان که به حساب خزانه واریز شده می توانیم حداقل 60 میلیارد تومان را در استان برای کارهای زیادی که برنامه ریزی کرده ایم هزینه کنیم.
حسینی نژاد بیان کرد: برای استان کرمان اولویت هایی را مشخص کرده ایم و می گوییم در یک مرحله بخش زغال این استان تعیین تکلیف شود و در مراحل بعدی هم به ترتیب یک بخش را احیا و توانمند کنیم زیرا این پول سالها در اختیار استان کرمان نبوده است.
وی تصریح کرد: معتقدیم باید به گونه ای برنامه ریزی شود که 15 درصد پول در ابتدای امر به حساب خزانه استان کرمان و مابقی به خزانه کشور واریز شود با این کار اشتغالزایی زیادی در این استان رقم خواهد خورد.
وی با بیان اینکه تعیین تکلیف وضعیت زغال سنگ یکی از چالش های بزرگ استان کرمان است گفت: طی سه سال گذشته در راستای ساماندهی وضعیت زغال سنگ این استان تلاش های زیادی انجام شده اما بنا به دلایل مختلفی به نتایج مطلوبی نرسیدیم.
حسینی نژاد عنوان کرد: عامل اصلی زیان انباشته شرکت های زغال استان کرمان، قیمت تمام شده زغال است و با بررسی هایی که صورت گرفت برخی از فاکتورهایی که این شرکت را درگیر کرده شناسایی شده است که باید برای رفع آنها اقدام کنیم.
حسینی نژاد گفت: امروز می توانیم 60 میلیارد تومان اعتبار دولتی را به استان کرمان تخصیص دهیم و این حقوق دولتی اگر طبق قانون به حساب خزانه استان واریز شود در تمام حوزه های رفاهی، زیرساخت های عمرانی و معدنی استان یک تحول بزرگ بر جای خواهد گذاشت و مشکلات معادن استان نیز مرتفع می شود.
سالانه حدود 63 میلیون تن مواد معدنی در استان کرمان استخراج می شود که 21 درصد استخراج کل کشور را در بر می گیرد.
42 نوع ماده معدنی از 380 معدن در استان کرمان استخراج می شود و مس، سنگ آهن، ذغالسنگ، کرومیت و تیتانیوم از مواد معدنی شاخص این استان است.
شمال کرمان شامل شهرستان های کوهبنان، زرند و راور از معادن غنی ذغالسنگ و سنگ آهن برخوردار است.
خبرنگار: کمیل بهشتیان ** انتشاردهنده: نجمه حسنی
7429/3029
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.