محمد محسن بیگی عصر سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: محتوای کتاب های درسی پس از اینکه توسط مراجع تقلید و متخصصان امر تایید شد در کتاب های درسی گنجانده می شود لذا هیچ تغییری در محتوای کتاب درسی ما به وجود نیامده و نخواهد آمد.
وی با اشاره به اینکه سند 2030 در سازمان ملل منتشر و بسیاری از کشورها آن را امضا کرده اند افزود:جمهوری اسلامی ایران اسنادی را که با مبانی دینی و اسلامی در تضاد باشد اجرا نمی کند.
وی ادامه داد : تمام کشورها برای امضا و اجرای اسنادی که در سازمان ملل منتشر می شود شرط و شروطی می گذارند لذا جمهوری اسلامی ایران نیز برای اجرای این سند شرط گذاشته که مواردی را که با مبانی فرهنگی، اسلامی و اسناد بالادستی از جمله سند تحول بنیادین همخوانی نداشته باشد اجرا نکند.
محسن بیگی تاکید کرد: بنابراین اینطور نیست در سندی مواردی بر خلاف فرهنگ یک کشور وجود داشته باشد و آن کشور به اجرای آن موارد ملزم و اجبار شود.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان با اشاره به اینکه فعالیت هایی که بر اساس سند تحول بنیادین بر عهده آموزش و پرورش است مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است تصریح کرد: سند تحول بنیادین به عنوان یک سند بالا دستی در حوزه آموزش و پرورش در حال اجرا است.
وی گفت: حتی زمزمه هیچکدام از مسائلی که امروز برخی در قالب سند 2030 مطرح می کنند در آموزش پرورش مطرح نشده تا چه برسد به اینکه برای این موارد محتوا تولید شود یا کتابی وجود داشته باشد.
محسن بیگی گفت: اکنون هم تمام مبانی که در گذشته در آموزش و پرورش اجرا می شده در حال اجراست و فعالیت های قرآنی و دینی به اندازه ای در آموزش و پرورش مورد تاکید قرار دارد که امسال 180 هزار دانش آموز کرمانی در رشته های مختلف قرآنی شرکت کردند و این نشان می دهد توجه به مسائل دینی و قرآنی حتی نسبت به سال های گذشته افزایش پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه مبنا و پایه محتوای کتاب های درسی در شورای انقلاب فرهنگی تعریف می شود افزود: مرکز پژوهش های عترت ت
الیف کتب درسی این محتوا را مطابق با فرهنگ ایرانی اسلامی و سند تحول بنیادین تعریف می کند.
وی گفت: همانطور که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند ما مصالح خودمان را برای تمام موارد در نظر می گیریم.
وی با بیان اینکه ممکن است برخی بندهای منشور حقوق بشر نیز با فرهنگ ما همخوانی نداشته باشد تصریح کرد: لذا ما هیچ الزامی به اجرای این بندها نداریم لذا سند 2030 هم مشابه آنهاست.
محسن بیگی تصریح کرد: سند تحول بنیادین، سند بالادستی و مبنای کار آموزش و پرورش است و به عنوان یک سند محکم، یک اصل و قانون در آموزش و پرورش پذیرفته شده است و بخش زیادی از زیرساخت زیر نظام هایی لازم برای اجرای سند تحول بنیادین انجام شده و در کتب درسی موجود است.
وی گفت: کلیات مسائل تعلیم و تربیت با وجود سند تحول بنیادین حتی برای 20 سال آینده هم تصویب و ابلاغ شده و همین موارد پیاده سازی و اجرا می شود.
مدیرکل آموزش و پرورش با اشاره به اینکه این روزها در فضای غیراخلاقی و توسط عده ای از افراد ناآگاه که حتی محتوای این اسناد را مطالعه هم نکرده اند مواردی مطرح می شود که باید گفت هیچکدام از این موارد مطروحه حتی در آموزش و پرورش وجود هم ندارد و تصور این امر هم ممکن نیست.
وی با استناد به فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی در هفته معلم سال جاری اشاره و به نقل معظم له ادامه داد: 'دست هایی در کار است که می خواهند اعتبار آموزش و پرورش را از بین ببرند و به این اعتبار آموزش و پرورش خدشه وارد کنند.'
محسن بیگی تاکید کرد: لذا ما باید مراقب باشیم که عده ای در بیرون دانسته و عده ای ناآگاه هم در داخل کشور ندانسته در این مسیر به اعتبار نظام تعلیم و تربیت آسیب می رسانند و خسارت این امر دامن همه افراد را می گیرد.
وی تاکید کرد: مردم باید هوشیار باشند و مسئولان نیز باید بدانند برخی از مطامع زودگذر نباید بر اصل و اساس نظام تعلیم و تربیت کشور سایه بیندازد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان گفت: هیچ نگرانی و دغدغه ای در حوزه تعلیم و تربیت با وجود شورای عالی انقلاب فرهنگی، مجلس شورای اسلامی، مراجع تقلید و همچنین رهبر معظم انقلاب اسلامی وجود ندارد.
وی افزود: رسانه ها باید در زمینه انتشار برخی مسائل کذب روشنگری کنند.
رهبران کشورهای عضو سازمان ملل متحد، در سپتامبر 2015 در اجلاس عالی‌رتبۀ این سازمان متعهد شدند تا اهداف دستور کار جهانی توسعۀ پایدار 2030 را که نتیجۀ یک فرآیند گستردة مشورتی در سطح جهانی بود، در سیاست‌گذاری کلان ملّی خود از اول ژانویۀ 2016 اجرایی کنند. این دستور کار دارای 17 هدف اصلی و 169 هدف ویژه است.
یونسکو که به عنوان یک نهاد بین المللی در امر آموزش شناخته می‌شود، اجرای هدف چهارم توسعۀ را به عهده دارد که به سوی آموزش و یادگیری مادام‌العمر با کیفیت، برابر و فراگیر برای همه مطابق «سند توسعه پایدار2030 » قدم بر می‌دارد.
یونسکو سه نقش «هدایت و هماهنگی»، «نظارت و گزارش‌دهی»، و «ارتقای ظرفیت کارشناسی دولتها» را در این سند مد نظر قرار داده است؛ این موضوع در سی و هشتمین کنفرانس عمومی یونسکو در نوامبر 2015 به تصویب نهایی رسیده است.
خبرنگار: نجمه حسنی **انتشار : بهنام احمدی *
3029/ 5054
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.