به گزارش ایرنا، سوم تا چهارم فروردین خسارات سیلاب در استان کرمان خود را نشان داد، از تخریب پُل ورودی شهر کهنوج در جنوب کرمان که در مسیر اصلی کریدور شمال به جنوب کهنوج به بندرعباس قرار داشت و محاصره ۸۰ روستای ریگان در شرق استان و پناه بردن ساکنان ۳۰ روستای این شهرستان برای در امان ماندن از خطر آبگرفتگی به پشت بام ها گرفته تا ناپدید شدن سه نفر در جریان این سیلاب ها .

 همچنین قطع راه ارتباطی ۸۰ روستای ریگان، تلف شدن ۲۵۰ راس گوسفند در سیلاب، قطع برق ۶۵ روستا در ریگان، تخریب شبکه آبرسانی ۳۰ روستای قلعه گنج، تخریب دهانه های پل ها، تخریب ۱۰۰ راه روستایی در رودبار جنوب و محاصره بیش از ۱۵ هزار نفر در سیلاب و بسته شدن مسیر رودبار جنوب به سمت زهکلوت و زهکلوت به ایرانشهر، خسارت به ۹۰ درصد بخش کشاورزی، ۱۲ دهنه پل و تلفات زیاد دام در رودبار جنوب و وارد آوردن ۲۰ میلیارد ریال خسارت به بخش کشاورزی و دامداری رودبار جنوب و ۵۴۰ میلیارد ریال خسارت به راه‌های جنوب کرمان بخشی از خسارات ناشی از سیلاب در استان کرمان است.

شرایط جوی جنوب استان کرمان طی دو روز گذشته به صورتی بود که مشاور استاندار کرمان در امور رسانه و روابط عمومی گفت: با توجه به شرایط آب و هوایی موجود، امروز امکان پرواز بالگرد در مناطق سیل زده جنوب این استان فراهم نیست.

عباس تقی زاده افزود: پس از آنکه بالگرد هلال احمر نتوانست به منطقه رودبار جنوب برسد و به کرمان برگشت، بالگرد هلال احمر استان هرمزگان نیز موفق به پرواز و حضور در رودبار جنوب نشد.

سیلاب به سه هزار و ۶۲۰ کیلومتر از راههای شمال کرمان خسارت زد

معاون راهداری اداره‌کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان کرمان گفت: سیلاب به سه هزار و ۶۲۰ کیلومتر از راه‌های شمال این استان خسارت زد و همچنین ۱۶ دستگاه ابنیه فنی و آبنما در حوزه استحفاظی این اداره کل تخریب شد.

احسان عراقی زاده افزود: بارندگی شدید در تمام مناطق استان کرمان طی روز گذشته تاکنون موجب بالا آمدن سطح آب و طغیان برخی رودخانه های فصلی شد و سه هزار ۲۰۰ کیلومتر راه روستایی خاکی، ۲۰۵ کیلومتر شانه های خاکی، ۱۵ کیلومتر آسفالت راه روستایی را تخریب کرد.

وی اظهار داشت: میزان خسارت تا روز گذشته در مجموع بیش از ۱۷۹ میلیارد تومان از جمله ۱۶۱ میلیارد تومان به راه های روستایی، ۱۱ میلیارد تومان به شانه های خاکی، ۱.۵ میلیارد تومان به ابنیه فنی، ۶ میلیارد تومان خسارت به آسفالت براورد شده است.

معاون راهداری اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمان گفت: بیشترین خسارت های سیلاب و طغیان رودخانه ها مربوط به شهرستان های ریگان، فهرج، نرماشیر، بم، بافت، رابر و سیرجان ارزیابی شد و در صورت برآورد جدید میزان خسارت ها با توجه به حجم آب و گستردگی سیل متعاقبا اعلام می شود.

ادارات و نهادها خسارات ناشی از سیل را برآورد کنند

استاندار کرمان نیز در سفر به شهرستان های جنوب استان و رصد شرایط موجود گفت: تمام ادارات و نهادها موظف به برآورد هرچه سریعتر خسارات ناشی از سیل در شهرستان‌های جنوبی و ارائه به ستاد مدیریت بحران استانداری هستند.

محمد جواد فدائی روز دوشنبه در نشست ستاد مدیریت بحران شهرستان رودبار جنوب افزود: توزیع اقلام امدادی، موادغذایی، سرعت بخشی به مرمت جاده‌های اصلی و فرعی، استفاده از ظرفیت بالگرد در استان و جمع آوری احشام تلف شده از جمله تصمیمات این نشست است.

تاکید استاندار کرمان بر رفع مشکلات و جبران خسارات وارده ناشی از سیل

این نشست با حضور فرمانداران رودبارجنوب، جیرفت و مدیرکل مدیریت بحران استانداری، مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای جنوب کرمان، مدیر عامل هلال احمر استان، و جمعی از مسوولان استانی و محلی برگزار شد و تمهیدات لازم برای کمک به سیل‌زده‌های رودبار جنوب در دستور کار قرار گرفت.

۲۱۰ راه روستایی در جنوب کرمان مسدود شد

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمان گفت: ۲۱۰ راه روستایی در سیلاب سال جاری منطقه جنوب این استان قطع شده بود.

سیدمصطفی آیت‌اللهی موسوی افزود: با کمک دستگاه‌های اجرایی، کارهای بزرگی در زمینه مقابله با بحران‌هایی همچون سیلاب در این استان طی یک سال گذشته انجام شد که از تخریب‌های بیشتر سیل در سال جاری جلوگیری شد. 

وی اظهار داشت: با مدیریت فرمانداران و دهیاری‌ها، اقلام معیشتی و زیستی میان خانواده‌های سیل‌زده توزیع می‌شود.

وی  عنوان کرد: حجم بالای بارندگی‌ در روزهای دوم و سوم فروردین ماه سال جاری در کوتاه مدت رخ داد و مناطق جنوب و شرق این استان از جمله رودبار جنوب، کهنوج، قلعه‌گنج و ریگان دچار سیلاب شد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمان ادامه داد: سوم فروردین در کهنوج ۱۴۱ میلیمتر بارندگی داشتیم که بیش از میزان پیش‌بینی هواشناسی بود و شهرستان‌های رودبار جنوب ۸۹ میلیمتر، جیرفت و عنبرآباد ۳۱ میلیمیر و ریگان ۲۴ میلیمتر بارندگی را تجربه کرد که با این وسعت بارندگی حجم آب زیادی را سرازیر این مناطق کرد.

آیت اللهی موسوی گفت: در منطقه زهکلوت و کهنوج آب به داخل شهر وارد شد و سیستم فاضلاب را نیز با مشکل مواجه کرد.

وی عنوان کرد: بعد از هشدارهای هواشناسی بلافاصله پیغام‌های بحران را ارسال کردیم و در بارندگی اخیر نیز به مدیران شهرستان‌ها، فرمانداری‌ها و دستگاه‌های عضو مدیریت بحران آماده‌باش داده شد.

آیت‌اللهی موسوی تصریح کرد: تا زمانی که آب فروکش نکند ماشین آلات نمی‌توانند وارد مناطق آسیب دیده شوند و در نتیجه مدتی زمان نیاز داریم، اما تا فردا بازگشایی راه دیگر روستاها را خواهیم داشت، البته نیازهای شهروندان تامین شده و در حال توزیع در مناطق است.

وی همچنین از رفع مشکل قطعی آب ۷۰ روستا و برق ۶۱ روستا سیل زده خبر داد و گفت: راه اصلی رودبار - زهکلوت، زهکلوت - ایرانشهر، قلعه‌گنج - کهنوج، کهنوج - بندرعباس در جنوب استان و راه ارتباطی ریگان - ایرانشهر مسدود شد که در حال بررسی و رفع است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمان بیان کرد: با کمک دستگاه‌های اجرایی، کارهای بزرگی در زمینه مقابله با بحران‌هایی همچون سیلاب طی یک سال گذشته انجام شد که از تخریب‌های زیادتر در امسال جلوگیری به عمل آمد.

اللهی موسوی افزود: طرحی در مجموعه مدیریت بحران استان کرمان با عنوان اضطرار سیل دیده شده است که لایه‌روبی رودخانه‌ها در این طرح بوده و موجب کاهش خسارت شده است.

وی خاطرنشان کرد: در منطقه زهکلوت سه بند خاکی در بالادست در حال احداث است که یکی اجرا شده و ۲ بند باقی مانده، حجم بارندگی اخیر بیش از پیش‌بینی هواشناسی بود و در نتیجه حجم بالای میزان آب پشت این بندها، سرریز شده و به داخل شهر وارد شد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمان بیان کرد: در ابتدای بروز سیل مشکل ارتباط مخابراتی به دلیل قطع برق و آب‌بردگی مسیرها را داشتیم که با هماهنگی و مدیریت مخابرات بخشی از ارتباط برقرار شد.

آیت‌اللهی موسوی افزود: عملیات ارزیابی خسارت سیل با مدیریت فرمانداری‌ها در حال انجام است که پس از جمع‌بندی به ستاد مدیریت بحران کشور ارسال می‌شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمان خاطرنشان کرد: با مدیریت فرمانداران و دهیاری‌ها، اقلام معیشتی و زیستی از سوی هلال احمر تامین شده، میان خانواده‌های سیل زده توزیع شد.

معاون اول رئیس جمهوری وضعیت مناطق سیل زده کرمان را بررسی کرد

اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری صبح امروز(سه شنبه) طی تماس تلفنی با استاندار کرمان آخرین وضعیت مناطق سیلزده جنوب این استان را بررسی کرد.

محمد جواد فدایی استاندار کرمان در این تماس تلفنی با اشاره به سفر روز گذشته به جنوب استان و بخش جازموریان، گزارشی از آخرین شرایط مناطق سیلزده و اقدامات  انجام شده را ارائه کرد.

همچنین در تماس تلفنی معاون اول رئیس جمهوری با استاندار کرمان وضعیت مقابله با ویروس کرونا در کرمان بررسی شد.

اندر مزایایی بارش باران

مدیر امور سد جیرفت نیز گفت: طی بارش‌های اخیر این سد ۳۳۶ میلیون مترمکعبی ۹۰ درصد آبگیری شد.

مسعود افشاری‌پور افزود: به لطف خداوند امسال شاهد بارش‌های خوبی بودیم و سد جیرفت آبگیری قابل توجهی داشت.

وی با بیان اینکه گنجایش سد جیرفت ۳۳۶ میلیون متر مکعب است، تصریح کرد: هم اکنون ۳۰۱ میلیون متر مکعب آب در سد این سد ذخیره شده است.

مدیر امور سد جیرفت ادامه داد: ورودی آب به سد جیرفت هم اکنون ۲۵ و خروجی آن ۲۱ متر مکعب است در حالی که در بارش‌های آذرماه، ورودی آب به این سد ۶ متر مکعب و خروجی آن ۹ مترمکعب بر ثانیه بود.

سد جیرفت یکی از سدهای بزرگ و پیشرفته در کشور محسوب می‌شود و یک سد بتنی ۲ قوسی است که ارتفاع آن از پی ۱۳۴ متر و درازای تاج آن ۲۷۷ متر و ضخامت این سد بین ۱۷ متر در کف تا پنج متر در تاج متغیر است.

سیلاب ۵ هزار میلیارد ریال خسارت به کشاورزان جنوب کرمان وارد کرد

 ه گفته رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان، سیلاب پنج هزار میلیارد ریال خسارت به کشاورزان این منطقه وارد کرده است.

سعید برخوری افزود: بیشترین میزان خسارات کشاورزی جنوب کرمان در شهرستان رودبار جنوب بخش جازموریان وارد شده است.

وی تصریح کرد: سیل به ترتیب بیشترین خسارات بخش کشاورزی را به شهرستان‌های رودبار جنوب، کهنوج، قلعه‌گنج، فاریاب، عنبرآباد، جیرفت و منوجان خسارت وارد کرد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان با بیان اینکه ۲۴۳ هزار هکتار سطح زیرکشت اراضی کشاورزی جنوب کرمان است، تصریح کرد: طبق پیش‌بینی‌های اولیه بیش از ۱۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی جنوب کرمان در محاصره سیلاب است.

وی اظهار داشت: بیشترین میزان خسارات طبق برآورد کارشناسان به محصولات کشاورزی گندم، گوجه، جو، هندوانه، محصولات گلخانه‌ای، سبزی و صیفی وارد شده است.

برخوری با بیان اینکه تمامی آمارهای اعلام شده پیش‌بینی و برآورد اولیه است، اظهار داشت: مدیران جهاد کشاورزی هفت شهرستان جنوبی استان کرمان در حال برآورد دقیق خسارات هستند ولی با توجه به فروکش نکردن سیلاب در برخی مناطق هنوز به آمار دقیقی دست نیافتیم.

وی ادامه داد: پس از جمع‌بندی نهایی مدیران جهاد کشاورزی هفت شهرستان جنوبی استان کرمان میزان دقیق خسارت متعاقبا اعلام می‌شود.

جنوب کرمان با جمعیت یک میلیون نفر از شهرستان‌های جیرفت، عنبرآباد، کهنوج، منوجان، قلعه‌گنج، فاریاب و رودبار جنوب تشکیل شده است.

سیل به آثار تاریخی جنوب کرمان خسارت وارد کرد

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان گفت: سیل به آثار تاریخی و محوطه‌های باستانی جنوب استان کرمان خسارت وارد کرده است.

فریدون فعالی با تاکید بر اینکه هنوز میزان خسارت های احتمالی ناشی از سیل در جنوب استان کرمان برآورد نشده است، افزود: در حال حاضر چندین تیم ارزیابی به مناطق جنوبی این استان اعزام شده اند.

وی با بیان اینکه بسیاری از راه های دسترسی به مناطق تاریخی و باستانی به ویژه در شهرستان های رودبار جنوب و کهنوج مسدود است، اظهار داشت: این مسئله مدت زمان بررسی های کارشناسی از میزان خسارات وارده بر اثر سیل به آثار تاریخی و محوطه های باستانی این مناطق را افزایش می دهد.

فعالی با اشاره به بارندگی اخیر در شرق استان کرمان خاطرنشان کرد: یک تیم نیز به منظور برآورد خسارات وارده به مناطق تاریخی و باستانی عازم شهرستان های  این منطقه شده است.

۲ هزار راس دام در جنوب کرمان تلف شدند

مدیرکل دامپزشکی جنوب استان کرمان از تلف شدن بیش از ۲ هزار راس دام بر اثر سیل در این منطقه خبر داد.

علی احمدی افزود: بیشترین میزان تلفات منطقه جنوب کرمان در شهرستان رودبار جنوب با یکهزار و ۵۰۰ راس گزارش شده است.

وی از تشکیل ستاد فرماندهی عملیات اداره کل دامپزشکی در مقابله با سیلاب و مشکلات بخش دام منطقه خبر داد و گفت: روز گذشته صرفا ارزیابی منطقه در دستور کار بود.

 مدیرکل دامپزشکی جنوب استان کرمان افزود: امروز عملیات دفن دام‌های تلف شده در دستور کار قرار گرفت و از ساعت ۶ صبح این عملیات آغاز و همچنان ادامه دارد.

وی با بیان اینکه ۶۰ درصد دام‌های تلف شده شهرستان رودبار جنوب دفن شده‌اند، تصریح کرد: از صبح امروز تا کنون بیش از ۸۰۰ راس از دام‌های تلف شده با رعایت مسایل بهداشتی دفن شده است.

مدیرکل دامپزشکی جنوب استان کرمان ادامه داد: مابقی دام‌ها با هماهنگی بخشداران زیر نظر کارشناسان دامپزشکی در حال دفن هستند.

وی از آماده باش اداره کل دامپزشکی جنوب کرمان برای کمک به مناطق سیل زده در زمینه دام خبر داد و گفت: هم اکنون ۶ گروه دامپزشکی در شهرستان رودبار جنوب و بخش جازموریان مستقر هستند.

احمدی افزود: این گروه‌ها وظیفه ضدعفونی و سم پاشی دامداری‌ها و منازل کنار دامداری‌ها را برعهده دارند و تا کنون بیش از ۴۰۰ منزل و دامداری را ضدعفونی کرده‌اند.

وی اظهار داشت: پس از فروش کردن سیلاب عملیات واکسیناسیون رایگان دام‌ها در مناطق سیل‌زده به ویژه رودبار جنوب انجام می‌شود.

به گفته سعید برخوری رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان، سیلاب اخیر پنج هزار میلیارد ریال خسارت به کشاورزان این منطقه وارد کرده است.

جنوب کرمان با جمعیت یک میلیون نفر از شهرستان‌های جیرفت، عنبرآباد، کهنوج، منوجان، قلعه‌گنج، فاریاب و رودبار جنوب تشکیل شده است.

فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان از آماده‌باش پنج قرارگاه برای کمک به مردم مناطق سیل‌زده خبر داد.

سردار حسین معروفی نیز در بازدید از مناطق سیل‌زده شهرستان رودبارجنوب اظهار داشت: از نخستین روز سال نو با توجه به پیش‌بینی‌ها به همه فرماندهان سپاه در سراسر استان آماده‌باش زدیم به‌ خصوص در جنوب و غرب استان و در این راستا پنج قرارگاه تشکیل دادیم و تمامی امکانات در حالت آماده‌باش بودند.

وی با بیان اینکه با قرارگاه خاتم‌الانبیاء در استان و همچنین نیروی زمینی هم برای کمک‌رسانی به مناطق سیل‌زده هماهنگ شده، تصریح کرد: روز گذشته که سیل در منطقه اتفاق افتاد، اولین کاری که مقرر شد انجام شود این بود که مسیر ورودی آب کنترل و از مردم کمک گرفته شود.

وی با بیان اینکه کسانی که لودر و بیل مکانیکی داشتند مسیر آب کهنوج را باز کردند که آب سریعتر از شهر خارج شود، بیان داشت: شب گذشته که حرکت آب در منطقه رودبار و زهکلوت زیاد شد نیروها به منطقه اعزام شدند.

سردار معروفی با اشاره به اینکه فرمانده کل سپاه پاسداران از جزئیات حادثه مطلع هستند، افزود: همه دستگاه‌های قرارگاه خاتم‌الانبیاء آماده برای حرکت به سمت جیرفت و کهنوج و جنوب کرمان هستند و قرارگاه قدس نیز یک دستگاه بولدزر به همراه امکاناتی همچون چادر، پتو و مواد غذایی به منطقه اعزام کرده است.

وی بیان داشت: دستگاه‌های مهندسی لشکر ۴۱ ثارالله استان کرمان نیز به سمت منطقه در حال حرکت بوده و یک دستگاه بالگرد از نیروی دریایی هماهنگ کردیم که برای امدادرسانی در کهنوج مستقر می‌شود.

فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان تصریح کرد: موضوع سیل را جدی گرفتیم و جدای از بحث امدادرسانی به مردم، می‌خواهیم ورودی و خروجی‌های آب به سمت منطقه زهکلوت را کنترل کنیم و دستگاه‌های سپاه را در منطقه نگه می‌داریم و با مدیریت بحران استان هماهنگ کردیم که بالادست ورودی آب را در منطقه برای همیشه اصلاح کنیم که مردم دچار این مشکلات نشوند.

به گفته سعید برخوری رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان، سیلاب پنج هزار میلیارد ریال خسارت به کشاورزان این منطقه وارد کرده است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.