در خصوص محرومیت های استان کرمانشاه بسیار گفته شده محرومیت هایی که متعلق به امروز نیست بلکه ریشه در بی توجهی های تاریخی و دهه های اخیر دارد.
این بار بهانه ما نه بی توجهی است و نه بی آب و برقی مردم این منطقه، بلکه پیر زنی است که در روستایی محروم به نام 'ده کهنه' در بخش خزل غربی کنگاور زندگی می کند.
این روستا به اندازه اسمش خودش هم غریب است اما غریب ترین فردی که در این روستا زندگی می کند پیرزنی است که در خرابه ای روزگار می گذراند که آن هم یک خیر چند سال پیش به وی اهدا کرده بود.
در این روستا همه 'نه نه نرگس' را می شناسند، زنی سالخورده با کمری خمیده که سال های طولانی عمر خود را در این روستا کارگری کرده، صورتی آفتاب سوخته دارد و نقش چین و چروک های روزگار بر صورتش نشسته و دستانی پینه بسته که نشان از کار و تلاش فراوان برای زندگی بهتر در میان محرومیت ها دارد به کمر خمیده اش حلقه شده است، اما کمر خمیده اش در اوج نداری و بی سرپرستی این روزها بار سنگین تری را احساس می کند.
بخشی از دیوارهای بلوکی سیمانی، خشتی و تیرکهای چوبی و چادر مسافرتی که سرپناه پیر زن است، تنها نمای خانه این زن سالخورده می باشد.
خانه های اطراف منزل این مادر قد خمیده حصاری برای او شده است، حالا پیر زن در حالیکه چشمانش سویی ندارد و به جز یارانه اش درآمدی ندارد نمی داند باید چگونه سقفی بالای سرش بسازد.
نه نه نرگس حدود 80 سال سن دارد اما جاهای زیادی نرفته و اکثر زندگی اش را در همین روستای ده کهنه گذرانده وقتی می پرسیم کسی را دارد با دست نشان می دهد به جز خدا کسی را ندارد.
بی بی می گوید: تنها دلخوشی زندگی اش یارانه اش است و دیگر چیزی برای زندگی ندارد همان یارانه ای که به قول خودش به خان ها و داراهای منطقه هم پرداخت می شود و فرقی بین او و دیگران نیست.
یکی از اهالی ده کهنه در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: بی بی روستای ما یکی از سالخوردگانی است که سالها در این روستا زندگی کرده و کسی را ندارد، مردم روستا هم از اقشار کم درآمد هستند.
خزایی افزود: مردم سعی می کنند تا حدی که می توانند به بی بی کمک کنند اما زندگی دائمی در یک چادر مسافرتی بسیار سخت و طاقت فرسا می باشد.
وی افزود: امیدواریم با همدلی و وفاقی که در بین مسئولان وجود دارد بتوانیم زمینه حضور خیران را برای ساخت خانه ای برای پیر زن فراهم کنیم.
بخشدار مرکزی کنگاور نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: دولت یازدهم به محرومان و نیازمندان توجه ویژه ای دارد از این رو بر مقوله تامین مسکن محرومان و مسکن خانواده های محروم تاکید شده است.
سعید سعیدی مجد، رسیدگی به مسکن و محل زندگی اقشار محروم را از اولویت های نظام اسلامی برشمرد و خاطرنشان کرد: بخشداری کنگاور قدم های مناسبی در این راستا برداشته است.
وی با بیان اینکه بی بی نرگس از اهالی روستای ده کهنه بخش خزل غربی چند ماهی است که به علت تخریب سقف خانه اش در یک چادر مسافرتی زندگی می کند، ادامه داد: آنچه که شورا و دهیار روستای ده کهنه به ما اطلاع داده اند، این مادر کهنسال قصد دارد به روستای 'دهلر' عزیمت کند، که محل زندگی وی در چند سال گذشته بوده است.
سعیدی بیان کرد: بخشداری کنگاور همواره حامی محرومان بوده و هست و اگر بی بی نرگس از رفتن خود به روستای دهلر منصرف شود، به طور قطع بخشداری برای ساخت یک سرپناه مناسب برای وی اعلام آمادگی می کند.
روستای ده کهنه با حدود 600 نفر جمعیت در دهستان خزل غربی واقع شده و از توابع بخش مرکزی شهرستان کنگاور می باشد.
شهرستان کنگاور با 82 هزار نفر جمعیت در 94 کیلومتری شرق کرمانشاه واقع شده است.
8066/7447 خبرنگار: مجید رحمتی ** انتشار دهنده: علی مولوی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.