دکتر شهرام فتاحی روز سه شنبه با حضور در دفتر خبرگزاری ایرنا گفت: پس از انتصاب حجت الاسلام طه هاشمی در سمت معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد این دانشگاه در مسیر یک تحول فرهنگی مثبت قرار گرفت.
وی گفت: بخشنامه ها و آیین نامه هایی که طی سه سال اخیر به مدیران استانی ابلاغ شده است نشانگر یک نگرش راهبردی و قوام بخش به اقدامات فرهنگی به عنوان جانمایه و زیرساخت آنهاست.
فتاحی با بیان اینکه تلاش های این چند ساله بر ایجاد یک گفتمان فرهنگی جدید استوار بود، افزود: در کنار عمل به برنامه‌های مناسبتی و حفظ شعائر دینی و رخدادی با رویکردی نو و بدیع، تلاش کردیم که به سراغ زوایای تبعید شده و مغفول مانده فرهنگ برویم.
آنچنان که او گفت، 'طرح های فرهنگی ماندگار' در دانشگاه آزاد محصول همین تحول فرهنگی بود که در کنار حفظ و برگزاری برنامه‌های مناسبتی به برنامه های زیربنایی و ساختاری توجه جدی داشته است.
فتاحی برگزاری مراسم احیای شب های قدر در دانشگاه را یکی از اقدام های مناسبتی با قالبی بدیع عنوان و اظهار کرد که در شب های قدر ما میزبان حدود چهار تا پنج هزار خانواده کرمانشاهی هستیم و به جرأت می‌توان گفت چنین مراسمی شاید در کل استان بی‌نظیر باشد.

** رشد 10 برابری بودجه فرهنگی
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه عنوان کرد که در راستای همین نگاه بود که بودجه فرهنگی دانشگاه از سرانه هر دانشجو 50 هزار ریال به بیش از 10 برابر و حتی در مقطعی به بیش از 20 برابر افزایش یافت.
'تقویت و حمایت کانون های دانشجویی' یکی از مهمترین اقدام هایی است که به گفته فتاحی طی سه سال اخیر در زمره اقدامات ماندگار فرهنگی دانشگاه قرار داشته است.
او گفت: دست کم 15 درصد کل بودجه فرهنگی دانشگاه باید صرف تقویت و حمایت از کانون های دانشجویی شود که این کار انجام شده و با استقبال خوب دانشجویان همراه بوده است.
بنابر اعلام فتاحی هم اکنون 36 کانون دانشجویی فعال در حوزه‌های فنی، تخصصی و کاربردی در دانشگاه آزاد کرمانشاه وجود دارد که زمینه های مختلفی از جمله محیط زیست، شعر و ادب، هنرهای نمایشی و... در حال فعالیت هستند.

** حمایت ویژه از نشریات و تشکل‌های دانشجویی
او 'توجه ویژه به نشریات و تشکل‌های دانشجویی' را دیگر اقدام ماندگار فرهنگی در دانشگاه آزاد نام برد و گفت به تاکید معاون سابق دانشجویی و فرهنگی دانشگاه هیچ ‌یک از مقامات و مدیران دانشگاه‌ها حق انجام ممیزی نشریات دانشجویی پیش از انتشار را ندارند و اگر این موضوع اثبات شود به معنی عزل آن مدیر خواهد بود.
این عضو هیات علمی دانشگاه آزاد حمایت ها از تشکل‌ها و نشریات دانشجویی را نوعی مشق مدنیت و از مهمترین اقدام های فرهنگی دانشگاه طی چند سال اخیر توصیف کرد.
به گفته او هم اکنون حدود 13 نشریه دانشجویی فعال در واحد کرمانشاه و 20 نشریه فعال در کل واحدهای دانشگاه آزاد استان در حال فعالیت هستند.
وی در عین حال گفت که با وجود حمایت های ویژه و فراخوان های متعدد ما استقبال کمرنگی از تاسیس و فعالیت نشریات دانشجویی وجود دارد و در این زمینه یک انفعال عجیب در فضای دانشگاه حاکم است.

** حمایت از جریان های سیاسی ممنوع
آنچنان که فتاحی بیان کرد، دانشگاه آزاد کرمانشاه همزمان با اقدام های فرهنگی و حمایت از فعالیت های دانشجویی تاکید دارد که هیچ جانبداری و حمایتی از جریان های سیاسی، احزاب و جناح ها صورت نگیرد به طوری که طی سه سال اخیر هیچ انتقادی در این زمینه از طرف دانشجویان وجود نداشته است.
او با بیان اینکه ممکن است برداشت بیرونی از دانشگاه آزاد حاکی از نزدیکی این دانشگاه به دولت یا جریان اصلاح طلب باشند اما هیچ جانبداری در مدیریت دانشگاه نسبت به جناح‌های سیاسی وجود ندارد؛ در چنین فضایی است که بسیج دانشجویی واحد کرمانشاه امسال به عنوان قشر برتر دانشجویی دانشگاه های کل کشور انتخاب شده است.

** فعالیت های قرآنی و راهیان نور
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه همچنین با اشاره به استقبال چشمگیر دانشجویان این دانشگاه از برگزاری اردوی راهیان نور گفت: امسال حدود چهار هزار و 500 نفر از دانشجویان به اردوهای راهیان نور اعزام شده اند.
فتاحی در ادامه به برگزاری مسابقات قرآن و عترت در دانشگاه هم اشاره کرد و گفت: هرساله استقبال چشمگیری از این مسابقات وجود داشته طوری که طی سه سال اخیر هر ساله رشد 100 تا 150 درصدی مشارکت را داشته‌ایم.
برگزاری کرسی تلاوت قرآن، کلاس های هفتگی تلاوت قرآن، برگزاری کارگاه های آموزش قرآن و حمایت از اختصاص دادن کلاس های معارف به آموزش و ترویج قرآن و... از دیگر برنامه های قرآنی دانشگاه آزاد کرمانشاه است که فتاحی به آن اشاره کرد.

** طرح شناسنامه سلامت
'شناسنامه سلامت' طرح جدیدی است که به تازگی در دانشگاه آزاد کلید خورده است.
به گفته معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد کرمانشاه این طرح نوعی آسیب‌شناسی از وضعیت فعلی فضای اجتماعی موجود در سطح دانشگاه است که در گام نخست یک پرسشنامه مفصل با 200 سوال در باره آسیب های اجتماعی مهم توسط اساتید مجرب و مطرح مشاوره تهیه شده است.
به گفته او این پرسشنامه در واحد استان کرمانشاه توسط جامعه آماری هزار و 350 نفری تکمیل و برای بررسی و جمع‌بندی به تهران فرستاده شده است.
فتاحی افزود: هدف اصلی طرح شناخت وضعیت موجود آسیب های اجتماعی در سطح دانشگاه از اعتیاد گرفته تا تغییر باورها و هنجارها برای سیاست گذاری و اولویت بندی برنامه های آتی است.

** حرکت به سمت درآمدزایی
در جریان اجلاس شورای مرکزی دانشگاه آزاد در اسفند ماه امسال مصوب شد که از این پس همه طرح‌ها و برنامه‌های دانشگاه با یک پیوست فرهنگی تدوین شوند.
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد کرمانشاه در این باره گفت: همه معاونت‌ها و ارکان دانشگاه باید برنامه های ستادی و راهبردی خود را با یک پیوست فرهنگی همراه کنند.
یکی دیگر از محورهای مهمی که در سال‌های اخیر از جمله اجلاس اسفند ماه مورد توجه مدیران دانشگاه آزاد قرار گرفته، ایجاد منابع درآمدی جدید غیر از شهریه های دانشجویان است و در این زمینه بخش‌های مختلف دانشگاه موظف به پیگیری و انجام اقدام های جدیدی شده اند.
فتاحی در این باره تاکید دارد: این تصور درستی نیست که فرهنگ یک چاه ویل است که هر چقدر هم هزینه در آن ریخته شود هرگز پر نخواهد شد؛ اتفاقاً کارهای فرهنگی در بسیاری از نقاط دنیا از حوزه های درآمدزا و ثروت آفرین هستند به عنوان مثال گاه ساخت یک فیلم بیش از یک میلیارد دلار فروش داشته است.
تاسیس 'شرکت های دانش بنیان فرهنگی' یکی از برنامه های درآمدزای مورد توجه دانشگاه آزاد است.
اما به گفته فتاحی 'متاسفانه موضوع شرکت های دانش بنیان در ایران موضوع جدیدی است و به تبع آن شرکت‌های دانش‌بنیان فرهنگی مفهوم سخت‌تر و مشکل‌تری است.'
وی با اشاره به اینکه شناخت دقیقی از شرکت‌های دانش‌بنیان فرهنگی در داخل کشور وجود ندارد، گفت: به همین دلیل تاکید شد که ابتدا به سمت تاسیس بازارچه های فن و هنر و تاسیس نمایشگاه‌ها برویم.

** کرمانشاه میزبان نمایشگاه ملی
برگزاری 'نمایشگاه ملی دستاوردهای دانشجویی، فرهنگی و قرآنی دانشگاه آزاد' برنامه است که به گفته فتاحی در راستای ایجاد جای پا برای تاسیس شرکت های دانش بنیان فرهنگی صورت می گیرد.
معاون دانشگاه آزاد کرمانشاه توضیح داد که این نمایشگاه ملی از سوم تا 9 خرداد ماه سال 96 برپا می شود و در آن علاوه بر ارائه دستاوردهای دانشجویی، فرهنگی و قرآنی، پیشنهاد کردیم که نمای نمایشگاه تبدیل به پازل هویت ملی ایران شود؛ به این معنی که هر استان با دستاوردهای بومی و محلی خود در نمایشگاه شرکت کند تا بازدیدکنندگان شاهد یک ایران کوچک باشند.
به گفته او 'در این نمایشگاه از صنایع دستی گرفته تا هر چیزی که محصول دانشجویان، کارکنان و اساتید دانشگاه است عرضه می‌شود و دست دانشگاه هم برای خرید این دستاوردها با هدف تشویق دانشگاهیان باز است.'
فتاحی گفت: در گام بعدی قرار است به دانشگاهیان فضا و امکانات لازم برای تولید، عرضه و فروش دستاوردهای خود بدهیم که این کار در یک فضای حمایتی دائمی صورت می گیرد.
به گفته او سوله مورد نیاز برای این کار در حال ساخت است و امید می‌رود که سال های آینده این برنامه اجرایی شود.
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد کرمانشاه اظهار کرد: نقطه پایانی این برنامه‌ها سرآغاز ایجاد شرکت های دانش بنیان فرهنگی است.

** ساخت بازی 'خان هفتم'
فتاحی یکی دیگر از کارهایی را که در راستای درآمدزایی از حوزه فرهنگ در دستور کار دانشگاه قرار دارد 'تولید و ساخت بازی‌های رایانه‌ای' نام برد و گفت: هم اکنون با همکاری واحد سماء دانشگاه آزاد کرمانشاه تولید و ساخت بازی 'خان هفتم' با بهره‌گیری از شاهنامه فردوسی در دستور کار است.
او تاکید کرد که اکنون جامعه با دغدغه‌ها و نیازهای جدیدی روبروست که رفع و پاسخگویی به آنها نیازمند ابزارها، قالب ها و ساختارهای جدید و به روز است؛ به فرموده رهبر معظم انقلاب اکنون جهاد در ورود به فضای مجازی است و همه کسانی که به ایران و انقلاب اسلامی پایبند هستند باید ورود به این حوزه را کاملاً جدی بگیرند.
به اعتقاد این عضو هیات علمی دانشگاه 'چیزی که از آن با عنوان بحران هویت یاد می‌شود ناشی از تغییر ساختاری دغدغه‌ها و نیازهای جامعه ایرانی(شیفت پارادایمی) است.'

** استارتاپ فرهنگی
فتاحی برگزاری استارتاپ های فرهنگی را هم از دیگر برنامه‌های درآمدزا معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد نام برد و گفت: بنای ما این است که با استارتاپ های فرهنگی نقشه راه رسیدن از ایده تا محصول را ارائه کنیم.
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد کرمانشاه تهیه و ساخت بازی‌های رایانه‌ای، نصب ال ‌سی‌دی های بزرگ در همه دانشکده ها با هدف پخش فیلم های کوتاه اخلاقی فرهنگی و حمایت از پایان نامه ها و شعائر دینی را از دیگر برنامه‌هایی نام برد که در راستای طرح های فرهنگی ماندگار دانشگاه در دست اقدام است.
او گفت: هر پایان نامه ای که در حوزه نماز، قرآن و عترت و آسیب شناسی موضوع های فرهنگی نوشته شود، مورد حمایت مالی و اداری دانشگاه آزاد قرار می گیرد.
به گفته فتاحی دانشگاه آزاد کرمانشاه در سه سال اخیر از سوی ستاد اقامه نماز به عنوان دستگاه برتر استان انتخاب شده است.
دانشگاه آزاد اسلامی از ابتدا تاکنون حدود پنج میلیون دانش آموخته داشته و هم اکنون یک میلیون و 600 هزار نفر در این دانشگاه در حال تحصیل هستند.
تاکنون حدود 50 هزار نفر هم از دانشگاه آزاد کرمانشاه دانش آموخته شده اند و اکنون نیز حدود 28 هزار دانشجو در واحدها و مراکز تابعه و سمای استان مشغول تحصیل هستند.
7444/8066 خبرنگار:عبدالله الماسی ** انتشار دهنده:علی مولوی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.