به گزارش خبرنگار ایرنا، سپهبد «محمدبدر» شامگاه یکشنبه در نشست تسهیل در تردد زائران عتبات عالیات و رفع مشکلات موجود با حضور استاندار دیالی عراق و فرماندار قصرشیرین و رئیس قرارگاه ویژه اربعین حسینی مرز خسروی در محل پایانه بین المللی مرز رسمی خسروی افزود: برای بازگشایی مرز رسمی خسروی نخست وزیر و وزیر کشور عراق سه سال تلاش کردند.

 وی اظهار داشت: یک کمیسیون مشترک متشکل از ۲ مسئولان جمهوری اسلامی ایران و دولت عراق به مدت ۲ سال تلاش کردند که بالاخره این مرز برای تردد زائران به دستور نخست وزیری عراق بازگشایی شد.

وی ادامه داد: دستور نخست وزیر عراق به وزارت کشور تسهیل در تردد و خدمتگزاری به زائران امام حسین (ع) است که یک کمیته ای بین ۲ کشور برای این کار تشکیل شده و نمایندگان ۲ کشور نیز در این رابطه مشخص شده اند.

 وی گفت: نخست وزیر عراق از مشکلات به وجود آمده طی ۲ روز گذشته در رابطه با چگونگی تردد زائران از مرز خسروی مطلع هستند و دستور دادند تا موانع و مشکلات را هرچه سریع تر برطرف کنیم.

فرماندار قصرشیرین: مرز رسمی خسروی باز و تردد زائران در حال انجام است

 فرماندار قصرشیرین نیز در این جلسه با قدردانی از تلاش های مسئولان دیاله در راستای پیگیری موضوع بازگشایی مرز خسروی به نمایندگی از مردم این شهرستان مرزی گفت: هم اکنون این مرز رسمی باز است و تردد زائران از مرز خسروی انجام می‌شود.

مرادعلی تاتار افزود: طی توافق صورت گرفته و تصمیم گیری هایی که در این نشست انجام شد قرار شد که از بیستم شهریور ماه به بعد شاهد افزایش ترددها و تسهیل در امر عزیمت زائران از مرز رسمی خسروی باشیم.

وی ادامه داد: هم اکنون زائران عتبات عالیات می توانند به صورت کاروانی از مرز رسمی خسروی عازم عتبات عالیات شوند و مشکلی در رابطه با ترددها نداریم.

طرف عراقی یک شرکت حمل و نقل برای تردد زائران در آنسوی مرز مستقر کند

رئیس قرارگاه ویژه اربعین حسینی مرز خسروی نیز به نمایندگی از طرف استاندار کرمانشاه در این نشست گفت: روز گذشته مشکلاتی برای تردد زائران در آن سوی مرز و داخل عراق پیش آمد که نشست امروز در راستای تصمیم گیری و حل این مشکل برگزار شد.

جعفر همتی افزود: روز گذشته حدود ۳۰۰ نفر از زائران از مرز خسروی عازم عراق شدند که در راستای رفع مشکل تردد زائران از طرف عراقی درخواست می کنیم که یک شرکت حمل و نقل در آنسوی مرز برای تردد زوار مستقر شود تا شاهد تسهیل در تردد زائران باشیم.
شهرستان قصرشیرین دارای ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت است که بیشتر این اماکن در اوایل دهه ۸۰ ساخته شده است تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشد.  

مرز خسروی نزدیکترین نقطه از کشورمان به بغداد، کربلا، کاظمین و سامرا است که این مرز تا بغداد پایتخت کشور عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا نیز ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد.  

عملیات ساخت پایانه بین المللی مرز خسروی از سال ۷۷ در نقطه صفر مرزی آغاز شد و این مجموعه در سال ۸۱ با ۷۵ میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.  

قصرشیرین در غرب کرمانشاه با ۲۷ هزار تن جمعیت، بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد و در امتداد این مرزهای طولانی، ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان قرار دارد که اولی هم مرز با حوزه حکومت مرکزی (بخش عربی) و دومی هم مرز با اقلیم کردستان عراق است.  
مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری شهر قصرشیرین واقع شده است.

۳۰۱۲/۸۰۶۶ 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.