متن کامل این گزارش بدین شرح است: 23 مهر97 جلسه‌ی دادگاه رسیدگی به پرونده «سوگند جراحی» کودک سه ساله‌ی غرق شده در رودخانه‌ی چمبشیر، در سکوت کامل خبری برگزار شد. این دادگاه، پس از صدور رأی، اعتراض به رأی صادره را نزد محاکم تجدید نظر برای متهمان امکان پذیر دانست.
با اینکه تا صدور رأی قطعی، نشریه مجاز به انتشار رأی این دادگاه نیست، اما لزوم پاسخگویی به افکار عمومی می طلبد که دادستان محترم کرمانشاه رسانه ها را در جریان روند رسیدگی به پرونده‌ی سوگند قرار دهد و با توجه به تأکید مکرری که خود در باره‌ی ایمن سازی رودخانه‌ی چم بشیر داشت، این حادثه را فراموش نکند و برخورد قاطع و بدون اغماضی با متهمان پرونده داشته باشد.
پس از ماجرای غرق شدن سوگند، دادستان کرمانشاه به عنوان مدعی العموم به این پرونده ورود کرد و اظهار داشت که نباید به جبران خسارت و پرداخت دیه سوگند قانع بود بلکه باید راه تکرار حوادث بعدی بسته شود.
در گزارشی با عنوان ( ضرب الاجل 2 ماهه ی دادستان برای ایمن سازی رودخانه چم بشیر) که 18 شهریور در خبرگزاری ایرنا منتشر شد، به فرصت 2 ماهه ی دادستان به شهرداری و آب منطقه ای برای ایمن سازی مسیر رودخانه چم بشیر برای جلوگیری از بروز هرگونه حادثه ی احتمالی، اشاره شده بود.
حال وقت آن است که به عنوان نمایندگان افکار عمومی بپرسیم آیا در این مدت مسئولان دستگاه های مورد نظر ذره ای به رسانه ها در خصوص عملکردشان پاسخگو بوده اند؟ اصلاً قدمی برداشته اند که بتوانند در باره‌ی آن گزارشی ارائه دهند؟ آیا ایجاد نشدن ذره ای تغییر در ایمن سازی و نرده گذاری اطراف رودخانه‌ی چم بشیر، دهن کجی به قانون، افکار عمومی و مردم ساکن در جوار این رودخانه نیست؟
از غرق شدن سوگند، 6 ماه می گذرد و بنابر تحقیقات میدانی خبرنگار'شهرمن' و شهادت ساکنان مجاور چم بشیر، هنوز اقدام اجرایی برای ایمن سازی این رودخانه از سوی دستگاه های متولی در محله‌ی حکمت آباد انجام نشده است.
در این محله یک پارک کوچک برای اوقات فراغت اهالی شهرک حکمت آباد، چسبیده به رودخانه‌ی چم بشیر احداث شده است. با اینکه کودکان زیادی از محوطه‌ این پارک استفاده می کنند اما هیچ مرز و حفاظی پارک را از سطح شیب دار کانال سیمانی رودخانه‌ی چم بشیر جدا نمی کند و هر لحظه ممکن است کودکی بازیگوش بار دیگر طعمه‌ی چم بشیر شود.
چاه های متعددی با عمق حداقل 2 متر، پر از آب، بدون هیچ درپوش و حفاظی در کنار چم بشیر و در محل عبور مردم به حال خود رها شده اند و تاکنون علی رغم تذکر برخی رسانه ها از جمله نشریه‌ی شهرمن، دستگاه های مربوطه هیچ اقدامی برای ایمن سازی آنها انجام نداده اند.
فصل بارندگی ها آغاز شده و دوباره چم بشیر خروشان، که در فصل کم بارش هم پرآب است، مانند اژدهایی خفته بیدار می شود تا کودکی دیگر را قربانی کند. در کنار چم بشیر صدها خانواده با کودکانی معصوم زندگی می کنند. کودکانی که در این محله‌ی حاشیه نشین از کمترین امکانات تفریح و سرگرمی محروم هستند و در مقابل افسون چم بشیر قابل کنترل نیستند.
شهرمن تصاویری را ضبط کرده که در آن کودکانی به تصویر کشیده شده اند که روی شیب دیواره‌ی کانال چم بشیر ایستاده اند و مشغول بازی هستند. دیواره‌ی شیبداری که چند ماه پیش سوگند از روی آن لیز خورد و آب تا ابد او را با خود برد!
ساعت 11:30 دقیقه روز سه شنبه 4 اردیبهشت، سوگند به همراه حافظ هفت ساله مانند صدها کودک دیگر در محله‌ی حاشیه نشین حکمت آباد کنار کانال رودخانه‌ی چم بشیر که درست از مقابل خانه شان می گذرد، سرگرم بازی هستند که ناگهان پای سوگند لیز می خورد و درون کانال می افتد؛ حافظ هم به دنبال او خود را به داخل رودخانه می اندازد تا همبازی اش را نجات دهد اما چم بشیر جثه‌ی کوچک سوگند را که با آمدن شکوفه های امسال تازه سه ساله شده، با خود می برد.
حافظ صدایش را به گوش مردم می رساند و توسط رهگذری نجات پیدا می کند. چند دقیقه بعد اهالی محل جمع می شوند و تازه می فهمند که سوگند طعمه‌ چم بشیر شده است.
با وجود بیش از یک ماه تلاش توسط «بهمن پرورش» غواص و امدادگر داوطلب، نیروهای هلال احمر و آتش نشانی، جسد سوگند که توسط چم بشیر به رودخانه‌ی قره سو برده شده بود، پیدا نشد.
این در حالی است که حدود 2 ماه پیش رسانه ها اعلام کردند که کودک پنج ساله ای با نام پریا در چم بشیرغرق شده است اما محل غرق شدن این کودک چند ساعت بعد توسط آتش نشانی تکذیب شد و رودخانه‌ی قره سو محل غرق شدن او اعلام گردید. اما این شبهه در خصوص محل افتادن کودک در آب همچنان باقی ماند.
8066
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.