به گزارش خبرنگار ایرنا، در اینکه آب مایه حیات است و زندگی همه موجوادت زنده در این عالم هستی به این مایع زلال و زندگی بخش بستگی دارد، هیچ شکی نیست اما توجه به عمق معنای این جمله نیز خود می تواند زندگی های زیادی را حیات ببخشد.
افراد زیادی هستند که آگاهانه یا ناآگاهانه این مایه حیات را به طریق مختلف هدر می دهند و با سهل انگاری های خود زمینه ای فراهم می کنند که واژه حیات جای خود را به واژه بحران دهد که متاسفانه خواسته یا ناخواسته این اتفاق در جاهایی از کشور افتاده است.
خشکسالی های پی در پی و کاهش نزولات جوی در سال های اخیر زنگ خطر جدی برای کمبود این مایع زندگی بخش را در کشور به صدا در آورده و امروز می بینیم کمبود آب زندگی بسیاری از ساکنان برخی استان های کشور را با مشکلات جدی مواجه کرده است.
براساس آمارهای موجود و اظهارات مسئولان وزارت نیرو؛ وضعیت منابع آبی کشور در آینده ای نزدیک با بحران شدید مواجه خواهد شد و تاثیرات این بحران در همه بخش ها خود را نشان داده و روند توسعه را با مشکل جدی مواجه می کند.
با این توصیف می طلبد مسئولان و متولیان امر با برنامه ریزی های بلند مدت زمینه استفاده بهینه تر از منابع آبی را فراهم کرده و آحاد جامعه نیز با بهره گیری از فرهنگ صرفه جویی و درست مصرف کردن، مسئولان را یاری داده و کشور را از رویارویی با یک بحران جدی نجات دهند.
اینجا دیار خوبی ها و مهربانی هاست، مردم این سرزمین هر بار که مشکلی برای هموطنی پیش می آید با دست های مهربان خود، دستان رنج دیده شان را می گیرند و مرهمی بر زخم هایشان می شوند.
کمک به همنوع خصیصه بارز مردمان سرزمین آریایی است در این میان مردم نوعدوست استان کردستان نیز همگام با مردم جای جای این سرزمین هر بار به نوعی مهربانی خود را به هموطنان آسیب دیده در هر نقطه ای از ایران اسلامی که باشد خواه دور یا نزدیک، ابراز می دارند.
نمونه بارز این مهربانی در زلزله آبان ماه سال 96 استان کرمانشاه را همه دیدیم که مردم اقصی نقاط کشور در کمک به آسیب دیدگان سنگ تمام گذاشته و از هیچ تلاشی برای تامین نیازهای آنها فروگذار نکردند.
مهربانی مردم این بار به استان های جنوبی و شرقی هدایت شده و طعم و مزه آب به خود گرفته است و هر کسی می خواهد به نوعی با کمکی هر چند اندک، حیات دوباره ای به مردم برخی از استان های این مناطق از جمله سیستان و بلوچستان که از کمبود آب رنج می برند، هدیه دهد.
براین اساس و با توجه به تاکیدات رئیس جمعیت هلال احمر کشور در تیرماه امسال مبنی بر راه اندازی کمپین نذر آب در استان های مختلف برای کمک به رفع مشکلات مردم مرزدار سیستان و بلوچستان ناشی از خشکسالی های پی در پی، این کمپین در استان کردستان نیز راه اندازی شد.
کمپین نذر آب در استان های کشور با شیوه های گوناگونی راه اندازی شد ولی هدف اصلی آن تامین آب برای مردم سه استان کم آب کشور از جمله سیستان و بلوچستان، کرمان و خراسان جنوبی است.
مردم نوعدوست استان های کشور هر کدام از راهی از طریق این کمپین به مردم این استان ها کمک می کنند تا بار دیگر مهربانی و مسئولیت پذیری خود در مقابل همنوعان شان را به دنیا نشان دهند.
مردم استان کردستان نیز در قالب این کمپین و همچنین اعزام کاروان سلامت متشکل از تیم های پزشکی و امدادی به کمک مردم سیستان و بلوچستان شتافتند.
رئیس جمعیت هلال احمر کشور می گوید: کمپین نذر آب و کاروان سلامت با هدف کمک به مردم مواجه با خشکسالی شرق کشور راه اندازی شده و از روز یکشنبه 14 مرداد آبرسانی به مردم سیستان و بلوچستان در کشور در قالب این کمپین آغاز می شود.
علی اصغر پیوندی با اشاره به درگیری سه استان کرمان (شرق استان)، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان با مشکل کمبود آب و خشکسالی افزود: این مشکل از سال های قبل وجود داشته اما امسال به دلیل گرمای هوا و کمبود بارندگی در منطقه سیستان و بلوچستان چشمگیرتر بوده و نیازمند توجه ویژه تری است.
وی کمک به مردم در شرایط سخت را وظیفه ذاتی این سازمان دانست و ابراز امیدواری کرد، پیشگامی هلال احمر در آبرسانی به مردم مواجه با خشکسالی باعث شود وزارتخانه و ارگان ها توجه جدی تری به سیستان و بلوچستان و مشکلات آن داشته و برای حل ساختاری آن گام بردارند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر کردستان اظهار داشت: با توجه به وقوع خشکسالی شدید در استان‌ های جنوبی و شرقی، جمعیت هلال احمر با راه‌اندازی کمپین نذر آب در کردستان به کمک مردم سیستان و بلوچستان شتافته است.
حسن خدابنده لو روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر این کمپین را برای کمک به مردم استان سیستان و بلوچستان راه‌اندازی کرد تا مردم کردستان کمک‌های نقدی و غیرنقدی خود را به شعب هلال احمر استان ارائه کنند تا در راستای رفع نیاز مردم این استان هزینه شود.
وی اضافه کرد: بر این اساس مردم خیر و نوع دوست استان کردستان با ارسال عدد 4 به شماره 2099999 می توانند روزانه هزینه یک بطری آب معدنی را نذر آسیب دیدگان از خشکسالی استان سیستان و بلوچستان کنند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر کردستان گفت: کمک های جمع آوری شده از محل این کمیپن که از 10 مرداد در استان راه اندازی شده از سوی این جمعیت برای تهیه و خرید مواد غذایی، تانکر، لوله کشی آب مردم آن استان هزینه خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه اعزام کاروان سلامت از استان های کشور به برخی از شهرهای این مناطق که از لحاظ مختلف در مضقیه هستند، انجام می شود، یادآور شد: در این زمینه رسیدگی به وضعیت مردم شهرستان نیکشهر در سیستان و بلوچستان به استان کردستان واگذار شده است.
خدا بنده لو تاکید کرد: بررسی های انجام شده نشان می دهد زندگی در این مناطق به سختی جریان دارد و با توجه به کمبود امکانات بهداشتی و درمانی در استان سیستان و بلوچستان، بیماری های زیادی در میان مردم شیوع پیدا کرده است.
وی اظهار داشت: با توجه به وظیفه ذاتی جمعیت هلال احمر در کمک به همنوعان و در راستای اصل انسانیت و نوعدوستی این جمعیت، کاروان سلامت هلال احمر کردستان به استان سیستان و بلوچستان شهرستان نیکشهر اعزام شد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر کردستان گفت: این کاروان متشکل از 10 پزشک متخصص قلب و عروق، داخلی، دندانپزشکی و چند پزشک عمومی، پرستار، ماما و کارشناس بهداشت محیط با تمام امکانات دارویی و پزشکی است.
وی با بیان اینکه تیم حمایت های روانی سازمان جوانان کردستان نیز در این ماموریت کاروان سلامت را همراهی می کنند، اضافه کرد: کاروان سلامت به مدت یک هفته در آنجا حضور داشته و خدمات بهداشتی و درمانی به مردم محروم این منطقه ارائه می کند.
خدابنده لو یادآور شد: علاوه بر کاروان سلامت، یک کاوران متشکل از بسته های مواد خوراکی نیز از استان کردستان به این شهرستان در شرق کشور ارسال شده است.
سیستان و بلوچستان پس از کرمان به عنوان دومین استان پهناور کشور در جنوب شرقی ایران واقع است و شهرستان نیک شهر نیز در جنوبی ترین نقطه این استان واقع و فاصله ای حدود 2000 کیلومتر با سنندج دارد.
7348/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.