به گزارش خبرنگار ایرنا، معاون امور اقتصادی و توسعه استاندار کردستان روز چهارشنبه در این نشست در فرمانداری سقز، گفت: برنامه جامع توسعه اقتصادی شامل راهکارهای علمی جهت افزایش تولید و اشتغال و شناسایی موانع و مشکلات به صورت دقیق و علمی باید در دستور کار دستگاه هایی اجرایی باشد.
وی با بیان اینکه توسعه اقتصادی استان کردستان برای دولت بسیار حایز اهمیت است، ادامه داد: برنامه جامع توسعه اقتصادی که توسط ادارات در شهرستان و اداره های کل انجام می شود، توسط استانداری ارزیابی خواهد شد.
فیروزی با اشاره به اهمیت ریسک پذیری مدیران در توسعه استان اظهار داشت: مدیران کردستان به دلیل ریسک پذیری در سال 95 بسیار فراتر از اعتبارات استانی، اعتبارات مالی جذب کردند.
او بابیان اینکه مدیران باید زمینه های اداری و قانونی را برای جذب سرمایه گذاری خارجی فراهم کنند، گفت: هنر مدیر تسهیل گری در جذب سرمایه گذاری است و از سرمایه گذاران دعوت می کنیم به دلیل وجود زمینه های لازم و ظرفیت کافی در سقز سرمایه گذاری کنند.
او با عنوان اینکه جلسه امروز در فرمانداری سقز، نمونه ای بارز از اقدام عملی برای افزایش تولید و اشتغال بود، بیان کرد: برنامه میان مدت توسعه شهرستان سقز قابلیت اجرایی دارد و مدیران همت کنند این مهم محقق شود.
معاون امور اقتصادی و توسعه استاندارکردستان با اشاره به اهمیت اشتغالزایی در روستاها، بیان کرد: 720 گروه خودیار روستایی برای تقویت تولید و اشتغال زایی در استان کردستان راه اندازی شده است و سقز، برای تقویت و افزایش این گروه ها ، محدودیتی ندارد.
**بسته بودن مرز سیف مانع توسعه اقتصادی سقز است
فرماندار سقز هم گفت: بروکراسی اداری، همکاری نکردن بانک ها در ارائه تسهیلات به سرمایه گذاران و بسته بودن مرز سیف و عدم تخصیص آب، مانع توسعه اقتصادی این شهرستان است.
علی اکبر ورمقانی بیان کرد:سقز دارای ظرفیت های بالای نیروی انسانی ، گردشگری و سدهای آبی است که باید از آنها برای اشتغال زایی و افزایش تولید، بهره گرفته شود.
وی تاکید کرد: از دیگر اقدام های برای توسعه اقتصادی، ایجاد صنایع تبدیلی است که برای این شهرستان بسیار حیاتی است.
**کشاورزی سقز، نگین انگشتر کشاورزی کردستان است
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان هم بابیان اینکه، سقز دارای 162 هزار هکتار زمین درجه یک کشاورزی بسیار مستعد است، گفت: کشاورزی شهرستان سقز، نگین انگشتر کشاورزی کردستان است
کریم ذوالفقاری ، افزود:سقز در زمینه های تولید عسل، تعداد گلخانه، تولید مرغ گوشتی و استفاده از ظرفیت های آبزی پروری بسیار مستعد است.
وی با اشاره به رهاسازی سالانه 300 هزار قطعه بچه ماهی در دریاچه سد شهید کاظمی ، استدلال کرد: در صورتی که این میزان به یک میلیون قطعه افزایش یابد سالانه بیش از 5 هزار تُن ماهی گرم آبی برداشت و ظرفیت اشتغال از این محل بیشتر می شود.
او با بیان اینکه از ظرفیت های دیگر اشتغال سقز، توسعه گلخانه هاست اظهار داشت:در حال حاضر 13 واحد گلخانه در این شهرستان وجود دارد که برای اجرای 90 هکتار گلخانه پیشنهاد لازم داده شده است که به دلیل عدم تخصیص آب، این امر در حال حاضر، قابلیت اجرایی ندارد.
ذوالفقاری در ادامه، با بیان اینکه، هیچ محدودیتی برای اجرای سیستم های آبیاری نوین وجود ندارد، گفت: تبدیل کردن زمین های دیم به بارانی، به جد پیگیری شده است.
وی ، توسعه آن باغ در اطراف دریاچه سد شهید کاظمی را از دیگر پیشنهادها برای ارتقای تولید کشاورزی در سقز برشمرد و ادامه داد: فارغ التحصیلان کشاورزی مقیم روستا می توانند زمین از منابع ملی و تسهیلات برای ایجاد و توسعه باغات دریافت کنند.

**افتتاح معدن طلای کرویان سقز، با اشتغال زایی 500 نفر تا پایان سال
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان هم گفت: فاز اول معدن طلای کرویان سقز، با اشتغال زایی 500 نفر تا پایان سال 96 و کارخانه دخانیات بخش خصوصی این شهرستان، بهار امسال افتتاح می شود.
محمد دره وزمی افزود: ظرفیت های مناسبی در حوزه معدن، آهن و طلا در سقز وجود دارد که فرآوری سیلیس یکی دیگر از ظرفیت های اشتغال زا است و 12 هزار میلیون یورو اعتبار برای شروع عملیات اجرایی آن به زودی پرداخت می شود.
وی با اشاره به اهمیت شهرک های صنعتی در بخش اشتغال زایی، عنوان کرد: از 780 واحد فعال صنعتی در استان کردستان، 114 واحد آن در سقز وجود دارد.
او با بیان اینکه، پرداخت تسهیلات به واحدهای صنعتی برای رونق تولید مهم است و در این راستا، یک هزار و 120 میلیارد ریال تسهیلات برای رفع مشکلات واحدهای تولیدی استان در سال 95 پرداخت شده است، ادامه داد: استفاده از ظرفیت قانونی بانک ها، تلاش تمام ادارات برای رونق تولید و اشتغال و توجه به رتبه بندی تولید نیز در کنار آن باید پیگیری شود.
**مثلث گردشگری، زیویه، تخت سلیمان و کرفتو در دست پیگیری است
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان هم با اشاره به ظرفیت گردشگری برای اشتغال زایی و رونق استان ،گفت: مثلث گردشگری، زیویه، تخت سلیمان و کرفتو به جد در دست پیگیری است.
سید محسن علوی بیان کرد: 17 طرح میراث فرهنگی در استان کردستان و چند طرح گردشگری در اطراف سد شهید کاظمی طرح های گردشگری در حال اجراست.
وی ادامه داد:بازگشایی مرز سیف و اتمام فرودگاه سقز نقشی مهمی در رونق گردشگری دارد.
احمد رشیدی، مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان هم بیان کرد: طرح توسعه تکافو در رسته های آی تی ، آی سی تی، گردشگری و زنبور داری در استان کردستان عملی شده است.
** عملکرد بانکها در حمایت از مشاغل خُرد و خانگی قابل قبول است
حجت اله شاکری، سرپرست اداره امور بانک ملی شغب استان کردستان نیز با بیان اینکه، سیستم بانکی از طرحهای توجیه دار حمایت می کند، گفت: عملکرد بانکها در حمایت از مشاغل خُرد و خانگی قابل قبول است.
مدیر شرکت شهرک های صنعتی استان کردستان هم بیان کرد:تصفیه خانه فاضلاب شهرک صنعتی سقز ٨٥ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و امسال به بهره برداری می رسد و روشنایی معابر و آسفالت آن نیز، امسال انجام خواهد شد.
شاهو حاجبی گفت: برای واگذاری زمین جهت سرمایه گذاری در شهرک شماره 2 سقز محدودیتی وجود ندارد.
در ادامه مدیران استان و معاون امور اقتصادی و توسعه استاندارکردستان از چند واحد صنعتی شهرک صنعتی سقز بازدید کردند.
سقز در 190 کیلومتری شمال غربی سنندج واقع شده است.
7249/1904
**خبرنگار: ابراهیم محمدحسینی/انتشار دهنده: مسعود احمدی
**آگاهی از آخرین اخبار استان کردستان در کانال زیر:
@IRNASANANDAJ
https://telegram.me/joinchat/DHygAj7hzZXSBJmWuX3Bvg
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.