خلیل رنجبر روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این طرح در دورههای تحصیلی پیش دبستان، دبستان، متوسطه دوره اول، پیش حرفهای و حرفهای دوره دوم با شرکت بیش از یک هزار و ۳۶۰ دانش آموز دارای آسیب بینایی، شنوایی، نیاز ویژه ذهنی، معلول جسمی حرکتی، چند معلولیتی و دارای اختلال طیف اوتیسم برگزار میشود.
وی هدف از آموزش مهارتهای زندگی ارتقای بهداشت روانی، غنای روابط انسانی و افزایش سلامت روانی و رفتارهای سالم اعلام کرد و افزود: در سال تحصیلی جاری ۲۲ مدرسه مستقل و ۶۶ مدرسه ضمیمه شهری و روستایی با نیازهای ویژه در استان میزبان اجرای این طرح هستند.
رئیس آموزش و پرورش استثنایی کردستان اضافه کرد: دانشآموزان در این طرح مهارتهای خودآگاهی، همدلی، روابط بین فردی، ارتباط مؤثر، مقابله با استرس، مدیریت برهیجان، حل مساله، تصمیم گیری، تفکر خلاق و نقادانه و همچنین مهارتهای روزمره زندگی هماننند اتو کردن یا شیشه پارک کردن را فرا میگیرند.
وی با بیان اینکه این طرح تا پایان خرداد در مدارس با نیازهای ویژه استان اجرا میشود، یادآور شد: دانشآموزان در این بازه زمانی در هفته یک روز را به شرکت در این طرح و فراگیری مهارتهای زندگی اختصاص میدهند.
رنجبر تاکید کرد: توجه به خواسته ها و نیازها، کیفی سازی و انتقال آموزشها به زندگی اجتماعی دانش آموزان، برقرای ارتباطات مؤثر به منظور کسب مهارت های فکری، جسمی، روانی و اجتماعی در پرورش دانش آموزان با نیازهای ویژه بسیار تأثیر گذار خواهد بود.
در سال تحصیلی جاری هشت هزار دانش آموز با نیازهای ویژه (استثنایی) در مدارس عادی و مراکز آموزشی ویژه استان مشغول به تحصیل هستند.