مجتبی ورمقانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در مرحله دوم این مایه کوبی که ویژه دام های سنگین است 60 هزار راس از دام های استان به مدت 30 روز کاری علیه این بیماری مایه کوبی می شوند.
وی اضافه کرد: در نخستین مرحله از مایه کوبی تب برفکی در استان که خرداد سال جاری اجرا شد با مراجعه اکیپ های سیار به یک هزار و 477 روستا و مراکز پرورش دام، یک میلیون و 510 هزار راس دام سبک و 91 هزار راس دام سنگین علیه این بیماری واکسینه شدند.
ورمقانی با بیان اینکه تنها برای تامین واکسن مورد نیاز این مرحله حدود پنج میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است، افزود: این مرحله واکسیناسیون توسط 30 گروه از نیروهای دولتی دامپزشکی استان شامل 20 گروه اجرایی و 10 گروه نظارتی اجرا می شود.
مدیرکل دامپزشکی کردستان تاکید کرد: در سایر استان های همجوار این مایه کوبی با هزینه دامداران انجام می شود اما در کردستان با توجه به اهمیت موضوع و نظر مساعد مسئولان بدون بها و به صورت رایگان صورت می گیرد.
ورمقانی یادآور شد: در این راستا با صرف 15 میلیارد ریال از اعتبارات دولتی واکسن مورد نیاز این طرح خریداری شده و به همین علت با وجود بروز مشکلات متعدد تب برفکی در کشور هم اکنون این بیماری در کردستان بشدن تحت کنترل است.
مدیرکل دامپزشکی کردستان از همکاری خوب و مستمر دامداران استان با ماموران مایه کوبی تحت نظارت این اداره کل قدردانی کرد و از آنها خواست در صورت مشاهده مواردی از این بیماری و سایر بیماری های دامی با شماره تلفن گویای 1512 تماس بگیرند.
به گزارش ایرنا، بیماری تب برفکی یک بیماری مخصوص دام و احتمال سرایت آن به انسان بسیار کم است، ایجاد تب شدید، آبریزش از چشم، وجود کف در دهان، زخم شدن دهان و سم و لنگش حیوان از علایم بیماری تب برفکی است.
کاهش شیر در دام ها، کاهش تولید فرآورده های گوشتی، کاهش باروری و بروز تلفات در دام های جوان از جمله خسارت های اقتصادی ناشی از بیماری تب برفکی است.
واکسیناسیون تب برفکی اهمیت زیادی در تغذیه و سیستم ایمنی بدن دام ها داشته و تب برفکی یک بیماری عفونی و به شدت واگیردار دامی است که باید از شیوع و بروز آن در بین دام ها به وسیله مایه کوبی جلوگیری کرد.
استان کردستان یکی از مناطق دام خیز و دامپرور کشور محسوب می شود که سالانه نزدیک به 24 هزار تن گوشت قرمز و 181 هزار تن شیر از این تعداد دام تولید می شود.
جمعیت دامی استان کردستان حدود 2 میلیون و 210 هزار راس دام سبک (گوسفند و بز) و 200 هزار راس دام سنگین (گاو و گوساله) است.
3034/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.