در سالهای گذشته بارها و بارها برنامهریزی برای پرداخت تسهیلات به واحدهای صنعتی با اما و اگر مواجه شده است. سخن از لیست سیاه بدهکاران بانکی به میان آمد که در بین آنها تولیدکنندهها هم قرار داشتند.
به گزارش جی پلاس، روزنامه اعتماد نوشت: مقاومت از سوی بانکها همچنان ادامه دارد. هرچند دولتیها هربار سعی کردند پای بخش خصوصی بایستند و روابط بین بانکها و تولیدگران را ترمیم کنند، اما به دنبال وخیمتر شدن اوضاع تولید، باز هم کفه ترازوی عدم تسهیلاتدهی به واحدهای صنعتی، سنگینتر از تسهیلاتی بود که بارها قرار شد به آنها پرداخت شود و نشد.
گویا وزارت صنعت، معدن و تجارت در دوره جدید و با وزیر جدید، روالی نو در پیش گرفته است. محمدشریعتمداری که هنگام رای اعتماد و پس از آن بارها از مشکل بدهی تولیدکنندهها و حتی زندانی شدن آنها ابراز نارضایتی کرده و به نوعی معترض است، در تازهترین اظهارنظرش گفته است: «نباید تسهیلات به واحدهایی تعلق گیرد که مشکل بازار دارند چراکه این اقدام تنها در راستای بدهکار شدن آنهاست.»
محمد شریعتمداری پس از ایمیدرو و ایدرو دیروز به جلسه مجمع عمومی عادی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران رفت. او در این نشست با اشاره به اینکه این سازمان بخشی توسعهای است و باید در راستای رعایت زیرساختهای صنعتی و مسائل زیست محیطی گام بردارد، اظهار کرد: حدود ٤٠ هزار واحد صنعتی در کشور جزیی از شهرکهای صنعتی هستند و باید دقت بیشتری در انتخاب محلها در دستور کار قرار گیرد. نبض صنعت در اختیار شهرکها و نواحی صنعتی است، به طور حتم طلب ما از سازمان صنایع کوچک و شهرهای صنعتی ایران ارایه برنامه در راستای بازسازی و نوسازی صنایع و نیز زمانبندی روشن در راستای جهتگیریهای توسعهای است.
وی نحوه انتخاب صحیح خوشههای صنعتی را لازم دانست و گفت: باید انتخاب صحیح خوشههای صنعتی در اولویت قرار گیرد چراکه توان ما محدود است و باید در بخشهای اولویتدار گام برداریم. تاکیدی ندارم منابع مالی در اختیار واحدهایی قرار گیرد که بازار ندارند، ابتدای امر باید مشکل بازار واحدهایی را حل کنیم که نمیتوانند محصولات خود را به فروش برسانند و در صورتی که این مساله حل نشود با ارایه تسهیلات تنها در راستای بدهکار شدن آنها گام برمیداریم و در نهایت اسم کلاهبردار رویشان میگذاریم. شریعتمداری ادامه داد: بنابراین باید تسهیلات به واحدهایی تعلق گیرد که مشکل بازار ندارند و میتوانند محصولات خود را به فروش برسانند. در مورد واحدهایی که مشکل بازار دارند ابتدا باید با برنامهریزی این مشکل را حل کنیم و پس از آن تسهیلات لازم را در اختیارشان قرار دهیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت از سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران درخواست کرد تا ارتباط هماهنگی با بدنه وزارت صنعت، معدن و تجارت داشته باشند و علاوه بر این ارتباط مستقیمی را با سازمان توسعه تجارت ایران شکل دهند، چرا که این دو سازمان میتوانند در راستای شناخته شدن واحدهای پیشتاز صادراتی گام بردارند و به واحدهایی نیز که میتوانند به این واحدهای پیشتاز اضافه شوند، کمک کنند. علاوه بر این سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی باید همکاریهای بیرونی خود را توسعه دهند و با موسسات پژوهشی همکاری بیشتری داشته باشند تا بتوانند در مسیر درستتری گام بردارند.
وی در ادامه با تاکید بر لزوم شفافسازی و پاکدستی در مجموعه سازمانهای دولتی به ویژه سازمانهای زیرمجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: باید بدانیم که در همه سازمانها رانت وجود دارد، اما آنچه پذیرفتنی نیست عدم شفافیت است و باید با این مساله مقابله کرد.