مدیر گروه بانکداری اسلامی گفت: مردم نباید به مؤسساتی که سود بالایی را پیشنهاد میکنند اعتماد کنند.
به گزارش جی پلاس، کامران ندری درمورد وضعیت این روزهای بانکها و شایعاتی که در مورد برخی از بانکها در مورد ورشکستگیشان مطرح میشود، اظهار داشت: تنها مرجع قابل اعتماد برای اطلاعرسانی این قضیه بانک مرکزی است و نباید به هر خبری که در مورد ورشکستگی بانکها منتشر میشود توجه کرد زیرا هر خبری اعتبار ندارد.
وی با بیان اینکه تنها باید به اطلاعیهها و بخشنامهها و اظهارات مسئولین بانک مرکزی توجه شود افزود: اگر مردم بخواهند در این زمینه به هر خبر و یا صحبتی از سوی افراد غیرمسئول توجه کنند مسلما خطرناک است، زیرا این موضوع مسئله کوچکی نیست و اعتماد مردم به سیستم بانکی از بین میرود.
ندری در پاسخ به این پرسش که چه کسی پاسخگوی بوجود آمدن بیاعتمادی در جامعه است؟ گفت: افرادی که شایعه پراکنی میکنند و خبرهای نادرستی منتشر میکنند مسئول پاسخگویی به این فضای بیاعتمادی در جامعه هستند.
مدیر گروه بانکداری اسلامی پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی خاطرنشان کرد: موسسه ثامن مجوز نداشت و بانک مرکزی نیز از مدتها پیش در این خصوص هشدار داده بود اما متاسفانه مردم به اطلاعیهها و مجوزهای بانک مرکزی توجهی نکردند این در حالی است که مردم نباید به مؤسساتی که سود بالایی را پیشنهاد میکنند اعتماد کنند.
ندری در مورد موسسه کاسپین ادامه داد: کاسپین مجوز اولیه را از بانک مرکزی گرفته بود اما به دلیل اینکه منابع لازم را نداشت تخلف کرد. البته در این خصوص مسئولین بانک مرکزی توضیحات لازم را داده بودند.
وی در مورد ادغام بانکها نیز افزود: مشکلات این روزهای بانکها تعامل آنها با بانکهای خارجی است و اینکه نمیتوانیم از اعتبارات بین المللی نظیر (فاینانس، یوزانس و روابط کارگزاریها) استفاده کنیم اما موضوع ادغام میتواند برای برقراری این ارتباط کمک کند.
ندری تصریح کرد: به دلیل ضعفهایی که در سیستم بانکی وجود دارد بانکها اعتبارات لازم را ندارند و برای رفع این مشکل پیشنهاد ادغام بانکها مطرح شد تا بتوانند مشکلات بانکها را حل کنند.
وی خاطر نشان کرد: برای حل این مشکل ادغام موسسات غیرمجازی که نمیتوانند مجوز اخذ کنند و از شرایط لازم برخوردار نیستند ضروری است و اخیرا نیز بحث ادغام موسسه ثامن، بانک مهر اقتصاد و موسسه کوثر مطرح شده که اگر ادغام شوند مشکل مهر اقتصاد هم حل خواهد شد.
به گزارش جی پلاس؛ ایرنا هم به نقل از دبیر کانون بانکهای خصوصی و موسسات اعتباری نوشت: برخی بانکهای بزرگ در دامن زدن به شایعه بروز بحران بانکی نقش داشتند تا سپردههای مردم به سمت آنها هدایت شود.
محمدرضا جمشیدی در رابطه با افزایش بدهی بانکهای خصوصی به بانک مرکزی اظهار کرد: بخشی از این مشکل به خروج سپردههای مردم از این بانکها، به ویژه بانکهای کوچک بازمیگردد.
وی با بیان اینکه سال گذشته شاهد رواج شایعه ناتوانی و ورشکستگی برخی بانکها در شبکههای تلویزیونی ماهوارهای و فضای مجازی بودهایم، گفت: انتشار این شایعات و دامن زدن به آنها سبب شد تا سپردهگذاران نگران شوند و بخواهند موجودی خود را از برخی بانکها خارج کنند.
جمشیدی ادامه داد: بررسی کانون بانکهای خصوصی و موسسات اعتباری نشان میداد که منشأ این اخبار نادرست و شایعات به برخی بانکهای بزرگ بازمیگشت، هرچند که آنها این مطلب را تکذیب کردند.
وی افزود: مدارک ما نشان میداد آنان با ایجاد ترس و نگرانی در بین سپردهگذاران بانکهای کوچک سعی میکردند سپرده آنها را به سمت خود جذب کنند که همین اتفاق نیز افتاد.
دبیرکل کانون بانکهای خصوصی و موسسات اعتباری با بیان اینکه بانکها نقدینگی خود را از بازار بین بانکی یا بانک مرکزی تامین میکنند، گفت: اکنون که سپردههای بانکهای کوچک به سمت بانکهای بزرگ هدایت شده، آنها همین مبالغ را در بازار بین بانکی به بانکهای خصوصی وام میدهند.
جمشیدی تاکید کرد: با ورود بانک مرکزی به موضوع انتشار این شایعات و اطمینانبخشی به مردم مبنیبر اینکه سپردههای آنها تا سقف یک میلیارد ریال از سوی صندوق ضمانت سپردهها تضمین شده است، این شایعه کارکرد خود را از دست داد.
وی با یادآوری اینکه بانکها یا سپردههای مردم را در حوزههای مالی و اقتصادی سرمایهگذاری میکنند یا به متقاضیان تسهیلات میدهند، گفت: اگر به ناگاه تعداد قابل توجهی از سپردهگذاران بخواهند دارایی خود را از بانک یا موسسه خارج کنند، آن بانک مجبور است از طریق گرفتن وام، سپرده مشتری را پرداخت کند و به مرور زمان با بازگشت منابع ناشی از پرداخت تسهیلات، آن را جبران کند.
جمشیدی گفت: نظارت دقیق بانک مرکزی بر عملکرد بانکها در حوزههای مختلف و رصد رفتارهای بانکها، سبب شده تا هرکس از رویه معمول خود عدول کند با تذکر و حتی تنبیه بانک مرکزی مواجه شود.این فعال حوزه بانکی از مردم خواست اخبار مربوط به حوزه بانکها را از طریق مراجع رسمی دنبال کنند و به شایعاتی که در شبکههای ماهوارهای یا فضای مجازی منتشر میشود، اعتنا نکنند.