به گزارش ایرنا، "پاپیه‌ماشه" هنری قدیمی است که در میان صنایع دستی ایرانی نیز می‌توان انواع وسایل و ظروف کوچک به‌خصوص جعبه‌های باریک و کشیده با عنوان "قلمدان" را یافت.

"پاپیه‌ماشه" کاربردی جدید برای کاغذهای باطله است و با توجه به وجود تمامی وسایل و مواد مورد نیاز آن در خانه‌ها می‌توان وسایل و ظروف بسیار متنوعی را با هدف استفاده‌های زینتی و کاربردی ساخت.

مواد اصلی برای ساخت "پاپیه‌ماشه" از کاغذ باطله یا روزنامه و چسب چوب است.

مهرداد رییسی روز سه‌شنبه به خبرنگاران چهارمحال و بختیاری با اشاره به لزوم ارایه آموزش رشته‌های صنایع دستی به گروه‌های مختلف گفت: ۳۴ فقره گواهینامه استاندارد مهارت آموزشی برای هنرجویان هنرستان شاخه کار و دانش شهرستان فارسان صادر شد.

به گفته وی، این گواهینامه‌ها برای آموزش هنرجویان در رشته‌های "نگارگری" و "پاپیه‌ماشه" صادر شده است.

وی افزود: این هنرجویان در ۲ سال متوالی براساس استانداردهای مهارت آموزشی و گذراندن ۵۵۴ ساعت آموزش در رشته "نگارگری" و ۳۱۵ ساعت آموزش در رشته "پاپیه‌ماشه" پس ازکسب قبولی در آزمون‌های کتبی و عملی موفق به دریافت گواهینامه شده‌اند.

رییسی تصریح کرد: هنرجویان علاوه بر کسب مهارت تخصصی در این رشته‌ها، مهارت طراحی نقش‌های جانوری، فرنگی، هندسی، خُتایی و اسلیمی را به مدت یک‌هزار و ۱۰۶ ساعت برای رشته "نگارگری" و ۸۶۷ ساعت مختص رشته "پاپیه‌ماشه" به عنوان لازمه اصلی این هنرها فراگرفتند.

وی یادآور شد: این دوره‌ها در راستای تفاهمنامه مشترک بین ادارت کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چهارمحال و بختیاری و فنی و حرفه‌ای استان به منظور مهارت‌آموزی و تربیت نیروی انسانی متخصص و علاقه‌مند در رشته‌های صنایع دستی برگزار شده است.

به گزارش ایرنا، "نگارگری" یا "نقاشی ایرانی" در قرن‌های متمادی به تکامل رسیده و در خود قابلیت‌هایی به‌لحاظ خلاقیت، نوآوری و گشودن مسیرهای تازه در مقابل هنر دارد.

هم‌اکنون ۵۲ رشته صنایع دستی شهری، روستایی و عشایری در چهارمحال و بختیاری وجود دارد.

بافته‌های داری مانند فرش‌بافی، گلیم‌بافی، جاجیم‌بافی و قالی‌بافی، چوخابافی، نمدمالی، کلاه‌مالی، گیوه دوزی، سرمه‌دوزی، منبت‌کاری، سفال‌گری، خورجین‌بافی، بافت سیاه چادر، قفل‌سازی، حجاری، گره‌چینی، احجام فلزی خاتم و مشتقات آن‌ها از مهمترین صنایع دستی شهری، روستایی و عشایری این استان است.

در سال‌های ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۶ حدود یک میلیون و ۲۵۰ هزار دلار محصولات نمدی از چهارمحال و بختیاری به خارج از کشور صادر شد و این نشان می‌دهد این محصول می‌تواند یکی از مهمترین کالاهای صادراتی استان باشد.

چهارمحال و بختیاری افزون‌بر ۱۲ هزار هنرمند صنایع دستی دارد که از این تعداد ۳ تا ۶ هزار نفر در فصل‌های مخلتف سال فعالیت می‌کنند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.