رئیس اسبق فدراسیون فوتبال گفت: از نظر من حکم کمیته اخلاق درمورد عزیزی خادم قانونی است و میتوان تا زمان برگزاری مجمع کار را به همین طریق جلو برد. اگر مجمع هم این موضوع را تایید کند، مشکلی وجود نخواهد داشت.
جی پلاس، علی کفاشیان درمورد عملکرد هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال اظهار داشت: اکنون چند ایراد داریم. پس از روی کار آمدن کمیته انتقالی اساسنامه فدراسیون فوتبال تغییراتی کرد. هرچند اساسنامه فعلی مورد تایید فیفا قرار گرفته اما نباید اینگونه باشد که هیأت رئیسه بخواهد رئیس فدراسیون را تغییر بدهد. من مخالف این موضوع هستم. فدراسیون رکن قضایی دارد. در خود فیفا هم این اتفاق افتاد و هیأت رئیسه فدراسیون جهانی سپ بلاتر را کنار نگذاشت. بلکه مدارک را به رکن قضایی اش داد و گفت آیا به عنوان قاضی تشخیص میدهید که بلاتر کنار رود که آنها چنین موضوعی را تایید کردند.
وی درمورد اینکه در حال حاضر ارکان قضایی فدراسیون فوتبال کشورمان طبق اساسنامه وجاهت قانونی ندارند، گفت: پس از اصلاح اساسنامه باید سریع مجمع را تشکیل داده و رکن قضایی که باید مستقل باشد، در مجمع مشخص میکردند. از این طریق باید کار را جلو میبردند. در رکن قضایی قاضی تصمیم میگیرد. در زمان خودم هم برخی اعضای هیأت رئیسه میگفتند باید فلان پست را به ما بدهید و وقتی مخالفت کردیم میخواستند علیه ما صحبت کنند. بحث معامله نیست و باید کار را جلو برد.
رئیس اسبق فدراسیون فوتبال تصریح کرد: اینکه ناگهان یک روز بیاییم و بگوییم شما(رئیس فدراسیون) نباش به کل کار را به هم میریزد. فرض کنید مجمع به بازگشت رئیس فدراسیون رای بدهد. آیا هیأت رئیسه میتواند در این وضعیت با او کار کند؟
کفاشیان درباره اختلاف اعضای هیأت رئیسه پس از عزل موقت عزیزی خادم، توضیح داد: از این اتفاق فقط مردم و فوتبال ضرر میکنند. نباید حرکتی انجام بدهیم که فوتبال ضرر کند. زمانی دیگر برای ریاست فدراسیون فوتبال کاندید نشدم زیرا دیدم فوتبال با ماندن من ضرر میکند. فقط نباید خودمان را ببینیم.
وی درخصوص اینکه آیا انتشار اسناد مالی فدراسیون در دوره مدیریت عزیزی خادم سبب ایجاد شفافیت مالی شد، عنوان کرد: در فدراسیون و در کل فوتبال هیچ وقت ماه زیر ابر نمیماند. اگر نخواهید هم خود به خود همه مسائل بیرون میآید زیرا همه چیز مشخص است. من در بانک مرکزی، برخی فدراسیون ها و جاهای دیگر کار کردم اما هیچ جا مثل فدراسیون فوتبال نیست و انگار در اتاقی شیشه ای کار میکنید که همه چیزش را میبینند.
رئیس اسبق فدراسیون فوتبال درمورد ملاک پرداخت پاداش در زمان ریاست خودش چه بود، گفت: در زمان ما اعضای هیأت رئیسه و مسئولان فدراسیون پاداش نمیگرفتند و به ندرت مثلا زمان صعود تیم ملی به جام جهانی طبق مصوبه هیأت رئیسه پاداش میگرفتیم یا مثلا مساوی یا برد در جام جهانی مقداری پاداش داشت. در قرارداد مربی هم آمده بود هر پاداشی بازیکنان میگیرند او دو یا یک و نیم برابر پاداش بگیرد. طبق همان مصوبه عمل میشد.
کفاشیان ادامه داد: در داخل پاداش ریالی و در خارج از کشور ارز پرداخت میکردیم. مبالغ هم خیلی کم بود. البته نظر خودم همین مبلغ نبود اما میگفتند قبلیها این مقدار پاداش داده اند و نمیتوانی کمتر پرداخت کنی. پاداش ها خیلی معقول و مشخص بود. درمورد شفافیت مالی هم باید بگویم از سال ۸۶ تا ۹۴ که رئیس فدراسیون بودم هر سال مجمع فدراسیون تشکیل میشد. حسابرس رسمی مورد تایید دولت میآمد حدود یک ماه و نیم تا دو ماه تمام حساب ها را در فدراسیون و سازمان لیگ بررسی می کرد. تمام این اسناد اکنون وجود دارد. زمان ریاست دادکان و بعد از من هم این اتفاق افتاد.
وی اضافه کرد: صورت های مالی را باید در مجمع تصویب میکردند. شفافیت وجود داشت. مثلا درمورد مالیات قرارداد کیروش چنین اتفاقی افتاد. حتما باید هیأت رئیسه قبل از رفتن صورتهای مالی به مجمع آنها را امضاء کند اما شنیده ام در دوره عزیزی خادم این اتفاق نیفتاده است. حسابرس باید صورتهای مالی سازمان لیگ را هم بررسی کرده و مجمع هم باید آنها را تأیید کند اما در کل درمورد وظایف هیأت رئیسه باید اصلاحاتی در اساسنامه فدراسیون انجام شود.
نایب رئیس سابق فدراسیون فوتبال درخصوص بلاتکلیفی تیم ملی در آستانه جام جهانی ۲۰۲۲ قطر گفت: غیر از تیم ملی بزرگسالان، ما تیمهای دیگری مثل تیم امید، جوانان، نوجوانان هم باشیم. اگر از الان آنها را آماده نکنیم چشم روی هم بگذاریم دو سال دیگر می آید و ما هیچ چیز نداریم. تیم بزرگسالان ۹۰ درصد راهش را رفته اما سایر تیمها در ابتدای راه هستند.
کفاشیان درباره درخواست میرشاد ماجدی برای ترک تشریفات در راستای جذب حامیان مالی و تجربه خودش از این اقدام گفت: یکی از دوستان مثال میزد که تشکیلات تبلیغاتی فدراسیون مانند گلوله یخ در آتش است. یعنی زود آب میشود و از بین میرود. امروز مشخص میشود طبق مصوبه باید ۷-۸ روز یا ۲ هفته دیگر پول بیاورید. اگر کار را رها نکنید، پولی دستتان را نمیگیرد. در غیر این صورت باید سریع قرارداد بسته و کار را انجام بدهید. فدراسیون فوتبال مستقل غیردولتی است. خودم بازنشسته بودم که به این فدراسیون آمدم. اگر هیأت رئیسه تصمیم بگیرد کار باید کامل انجام شود.
وی ادامه داد: آنجا دیگر نباید فکر کنید یک نفر پول بیشتر میدهد یا کارشناس مشخص کند قیمت چیست؟ این مسائل تمام شد و رفت. دیگر نمیتوانید ارزیابی کنید. الان میبینم همه تیمها میخواهند با هم بازی کنند و کره جنوبی با برزیل و دو تیم دیگر از آمریکای جنوبی بازی میکند. مردم انتظار دارند تیم ملی سریع بازی دوستانه انجام بدهد. ترک تشریفات جزو اختیارات هیأت رئیسه است و اگر قرار باشد در همین حالت فعلی کار انجام شود، دیگر هیچ اتفاقی نمیافتد.
رئیس اسبق فدراسیون فوتبال خاطرنشان کرد: بعد از ۸ سال و نیم ریاست و چهار سال نایب رئیسی فدراسیون میگویم فدراسیون فوتبال نیازی به بودجه دولت ندارد زیرا خودش درآمدزا است. برای همین جام جهانی ۱۴-۱۵ میلیون دلار از فیفا میگیرد. از AFC، تبلیغات محیطی و حق پخش که انشاءالله به سرانجام برسد، میتوان پول گرفت.
کفاشیان عنوان کرد: درباره کمک دولت به فدراسیون در زمان خودم یک مطلب را باید بگویم. در آن زمان دولت به آن صورت کمکی نمیکرد و حتی در مقطع وزارت گودرزی صفر ریال دریافتی از دولت نداشتیم. البته برخی مواقع هدفمند کمک میکرد. مثلا وقتی تیم ملی میخواست به جام جهانی برود، میگفت فلان مقدار پاداش میدهم یا مقداری پول را برای تیم امید میدهم.
وی ادامه داد: وقتی چنین پولهایی میداد میگفت باید در این مسیر هزینه شود و اینگونه نبود که پول را بدهند و بگویند بروید ماشین بخرید یا به فلانی پاداش بدهید. نمیدانم پولی که در دوره فعلی به فدراسیون داده شد هدفمند بوده یا به چه منظوری داده شده است. در زمان ریاست خودمان به پول دولت نیاز خاصی نداشتیم زیرا تیم ملی و تیمهای دیگر، پول خودش را درمیآورد اما پولی که دولت میداد مثلا برای تیم بانوان، تیمهای دیگر، اعزام تیم ملی یا پاداش بود.
رئیس اسبق فدراسیون فوتبال درمورد اینکه اگر کمیته اخلاق علیه عزیزی خادم قبل از تاریخ ۱۰ خرداد رای بدهد آیا وی میتواند به مجمع فدراسیون بیاید یا حکم خود را به کمیته استیناف ببرد و اگر استیناف هم علیه ریس معزول رای بدهد، مجمع چه قدرتی دارد، گفت: کمیته اخلاق و سایر ارکان رکن قضایی فدراسیون فوتبال هستند و رای آنها قانونی است. به هر حال در مقطعی هیأت رئیسه اعضای این کمیته ها را تایید کرده و اکنون نمیتوانیم این سه رکن مهم را از اساسنامه حذف کنیم. زیرا در این حالت خیلی از ارکان دیگر هم حذف میشوند. از نظر من حکم کمیته اخلاق درمورد عزیزی خادم قانونی است و میتوان تا زمان برگزاری مجمع کار را به همین طریق جلو برد. اگر مجمع هم این موضوع را تایید کند، مشکلی وجود نخواهد داشت. حتی اعضای مجمع بارها اعلام کرده اند میتوانند قبل از برگزاری جلسه، حکم کمیته اخلاق را تایید کنند. به نظر من فعالیت رکن قضایی فدراسیون مثل سایر ارکان قانونی است و هیچ مشکلی وجود ندارد.