اسفند یارخزائی عصر سه شنبه در نیروگاه شهید مفتح همدان با بیان اینکه گسترش بیابان و بیابانی شدن 65هزارهکتار از اراضی همدان، فامنین، کبودراهنگ و قسمتی از ملایر نتیجه استفاده نادرست از سرزمین است
اضافه کرد: چرای مفرط ، برداشت های بی رویه آبهای زیرزمینی و استفاده زیاد از سرزمین از عوامل بیابانی شدن همدان است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان با تاکید بر توسعه گیاهان کم آب بر و محصولات پایا ادامه داد: باید با بالا بردن اثر بخشی فعالیت ها و اجرای درست کارها در راستای مدیریت بهینه سرزمین تلاش کرد.
خزائی گفت: بهره گیری از علوم نوین و مدیریت درست سرزمین و کشاورزی حفاظتی بهترین روش برای حفظ منابع طبیعی است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان با یادآوری اینکه برای تشکیل یک سانتیمتر مکعب خاک سالها زمان صرف می شود اضافه کرد: خاک دارای عناصر ارزشمندی برای تولید مواد غذایی است بنابراین می طلبد نسبت به حفظ و نگهداری خاک اقدام شود.
وی با بیان اینکه با حفظ آب و خاک، منابع طبیعی نیز محفوظ می ماند گفت: سه چالش مهم جهان تغییر اقیلم، خشکسالی پی در پی و بحران آب شیرین است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان اظهار داشت: تنها با تقویت و افزایش پوشش گیاهی، آب در دل خاک نفوذ نمی کند چراکه در صورت مناسب بودن خاک، آب در آن نفوذ می کند.
خزایی یادآوری کرد: رهبر معظم انقلاب همه ساله در 15 اسفند اقدام به کاشت یک اصله نهال می کنند که این نشان دهنده اهمیت و ارزش درخت در دین مبین اسلام است و ایشان با این اقدام ترویج سنت حسنه درختکاری در بین مردم را گوشزد می کنند.
وی از بهره برداران معادن خواست به منابع طبیعی در اجرای طرح های احیایی و عمرانی مراتع کمک کنند زیرا توسعه و احیای منابع طبیعی لازم و ملزوم هم هستند و با توسعه و احیا در کنار حفظ منابع طبیعی می توان توسعه اقتصادی و اجتماعی را رقم زد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان خواستار انعقاد تفاهم نامه ای با نیروگاه شهید مفتح برای مشارکت در تقویت و ایجاد پوشش گیاهی شد.
خزایی بیان کرد: کارهای آبخیزداری زودبازده و زیرساختی هستند و با اقدامات آبخیزداری در کمترین بازه زمانی آب قنوات، چاه ها و چشمه های افزایش یافته و کشاورزی رونق می یابد.
در دو دهه گذشته 6 هزار هکتار بیایان در دشت قهاوند همدان وجود داشت که این رقم در دهه 90 به علت شوری خاک و کاهش پوشش گیاهی به 65 هزار هکتار رسید و تاکنون مطالعات و عملیات اجرایی برای 15 هزار هکتار از این اراضی انجام شده است.
7526/2087
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.