به گزارش ایرنا، محمودرضا عراقی عصر سه شنبه در نشست اعضای کارگروه تخصصی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان افزود: در این طرح مسیر سبز سرمایه گذاری در منطقه شمالی الوند مشخص شده است که می تواند در توسعه گردشگری موفق باشد.
وی با اشاره به اینکه اجرای این طرح احتیاج به زمان دارد، اظهار داشت: به منظور حفظ باغات و سرمایه های منطقه و از سویی دیگر توسعه حوزه گردشگری این مطالعات تصویب می شود.
عراقی اضافه کرد: مطالعات حوزه گردشگری باید به صورت علمی باشد و در کنار آن از نظرات مشاوران متخصص، استفاده شود.
وی با اشاره به اینکه مطالعات گردشگری باید متناسب با مردم منطقه صورت گیرد گفت: ضوابط مطالعات مساحت سفره خانه های سنتی باید در دستور کار قرار گیرد.
معاون عمرانی استاندار همدان تاکید کرد: جاذبه های گردشگری همدان از جمله پیاده راه های بوعلی، اکباتان و ارم در کشور شاخص هستند.
وی با بیان اینکه اعتبارات میراث فرهنگی در چندسال اخیر بسیار افزایش یافته است افزود: گردشگری، گفتمان امروز استان همدان است اما هنوز با اهداف خود فاصله داریم.

**صدور پروانه ساخت در ژئوپارک الوند ممنوع است
مشاور طرح مطالعاتی دامنه شمالی الوند گفت: صدور هرگونه پروانه ساخت و ساز و احداث طرح های زیر بنایی در ژئو پارک الوند ممنوع است.
صاحب محمدیان منصور افزود: باغ های دارای مساحت زیر پنج هزار متر مربع، نمی توانند درخواست ساخت رستوران و سفره خانه سنتی داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه ساخت هتل های خاص می تواند موجب افزایش آمار گردشگری شود اظهار داشت: تا پایان برنامه ششم توسعه، باید تعداد گردشگران، دست کم پنج برابر شود که این افزایش پنج برابری زیرساخت های گردشگری را می طلبد.
محمدیان منصور ادامه داد: درخواست ساخت هتل و اقامتگاه در زمین های مختلفی به مساحت یک هزار و 620 متر مربع تا 250 هزار متر مربع ارائه شده که باید با توجه به ممنوعیت ساخت و ساز، همگی رد می شوند.
وی عنوان کرد: برخی با زمین های 400 متر درخواست ساخت سفره خانه سنتی در باغ های اطراف شهر همدان داشتند که بدون شک به دلیل نداشتن فضای پارکینگ خودرو، درخواست آن ها رد می شود.
مشاور طرح مطالعاتی دامنه شمالی الوند تاکید کرد: ساخت هرگونه مهمانخانه، مهمانپذیر، اقامتگاه بوم گردی و سفره خانه های سنتی در منطقه گنجنامه ممنوع است، اما بنا های موجود می توانند به هتل های سه، 2 و یک ستاره تبدیل شوند که شرایط خاص خود را می طلبد.
وی ادامه داد: اقامتگاه بوم گردی تعریف روستایی دارد که به دلیل نداشتن روستا در منطقه گنجنامه ساخت این اقامتگاه ها ممنوع است.
محمدیان منصور گفت: ژئو پارک الوند دارای چهار منطقه ژئو پارکی است که بسیار حائر اهمیت هستند.
رئیس انجمن راهنمایان گردشگری استان گفت: پیشینه مطالعاتی علمی گردشگری در کشور و استان از گذشته تا کنون اندک بوده است.
بهنام افتخاریان گفت: در برخی از مناطق گردشگری همدان همچون جاده حیدره، تردد گردشگران زیاد است و به دلیل محدودیت در فضای موجود، باید با برنامه ریزی دقیق به دنبال مدیریت تردد آن ها باشیم.
شهردار گیان نیز در این جلسه گفت: در تابستان امسال 254 هزار گردشگر غیر بومی از سراب گیان بازدید کردند.
علی جلالی افزود: ظرفیت های گردشگری و طبیعت گیان آنقدر جذاب است که با سرمایه گذاری بخش خصوصی، این منطقه می تواند به عنوان قطب جدیدی در حوزه گردشگری استان مطرح شود.
همدان با بیش از یکهزار و800 جاذبه گردشگری یکی از پنج شهر گردشگرپذیر کشور محسوب می شود.
9904/2090
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.