مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان هرمزگان گفت: توسعه آموزش‌های مهارتی در مناطق کم برخورداری چون بشاگرد و کوشای احمدی از برنامه‌های ما در سال 97 بود و در سال 97 حدود 900 کارآموز در مرکز بشاگرد آموزش دیدند و 258 اشتغال نیز ایجاد شد.

به گزارش ایسنا، منطقه خلیج‌فارس، اسما کریمی صبح امروز در نشستی خبری اظهار کرد: مهارت موضوعی کلیدی در کشور است و متأسفانه چالشی ب نام فقر مهارتی در کشور و جامعه وجود دارد و نیازمند گفتمان ملی در حوزه مهارت‌آموزی هستیم.

وی افزود: بازار کار آینده مهارت محور است و ما نیازمند این هستیم که نهضتی را در استان به‌عنوان نهضت مهارت افزایی ایجاد کنیم و شعار هر هرمزگانی در استان تحقق یابد.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان هرمزگان ضمن تبریک هفته ملی مهارت تصریح کرد: 31 تیرماه به نام مهارت افزایی در مدارس و دانشگاه‌ها برنامه‌هایی داشتیم، روز یکم مرداد به‌عنوان روز دوم مرداد به‌روز خصوصی‌سازی و توسعه مشارکت‌ها در مهارت‌آموزی، روز سوم مرداد به‌عنوان روز مهارت، صلاحیت حرفه‌ای و ارتقا بهره‌وری، روز چهارم مرداد به‌عنوان روز مهارت، روستاییان و عشایر، عدالت اجتماعی، روز پنجم مردادماه به‌عنوان روز مهارت، سربازان، اقتدار ملی و روز ششم مرداد به‌عنوان روز ملی کارآفرینی و آموزش‌های فنی و حرفه‌ای نام‌گذاری شده‌اند.

کریمی افزود: آموزش‌های ما در 11 آموزشگاه ثابت، 157 آموزشگاه آزاد، 3 مرکز جوار کارگاهی، 9 مرکز در پادگان‌ها و در 9 شهرستان دهستان‌هایی هدف‌گذاری شده که آموزش روستایی داده شود.

وی عنوان کرد: در سال 97 بالغ‌بر35 هزار نفر از آموزش‌های مهارتی بهره‌مند شدند که از این میان 16 هزار آموزش دولتی و 18 هزار نفر آموزش آزاد بوده است.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان هرمزگان بیان کرد: در غالب 6 هزار استاندارد شغلی در آموزش‌ها داریم، 12 درصد کشاورزی، 68 درصد صنعت، 12 درصد خدمات و 8 درصد فرهنگ و هنر در سال 97 داشته‌ایم.

کریمی ابراز کرد: در سال گذشته نزدیک 40 هزار نفر در آزمون‌های ما شرکت کردند و 25 هزار نفر موفق به اخذ گواهی‌نامه‌های مهارت فنی و حرفه‌ای شده‌اند.

وی اظهار کرد: طرح مهارت‌آموزی در محیط کار واقعی، آموزش سربازان وظیفه، توانمندسازی زنان خانوار،آموزش معتادان بهبودیافته، توسعه مراکز آموزشی در صنایع و صنوف، طرح ایران مهارت در مدارس، طرح‌های آموزشی روستایی از طرح‌های در حال اجرای ماست.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان هرمزگان افزود: در طرح مهارت‌آموزی در محیط واقعی کار از ظرفیت صنایع و صنوف استفاده شده و افراد به‌عنوان کارورز می‌توانند در محیط‌های واقعی کار مشغول شوند و 255 نفر در غالب این طرح توانسته‌اند به اشتغال برسند.

کریمی عنوان کرد: سربازان وظیفه ، بعد از پایان خدمت سربازی بی‌کار محسوب می‌شوند و به همین دلیل طرح آموزش سربازان وظیفه را آغاز کردیم و در سال 97 نزدیک 3 هزار سرباز را آموزش داده‌ایم.

وی تصریح کرد: طرح آموزش معتادان بهبودیافته نیز در حال اجراست و در سال 97 حدود 380 نفر را در کمپ‌ها و مراکز آموزشی آموزش دادیم.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان هرمزگان بیان کرد: بستری را با کمک استانداری هرمزگان ایجاد کردیم و 700 نفر از بانوان سرپرست خانوار حاشیه‌نشین و محلات بافت فرسوده شهر را آموزش دادیم و آموزش‌های ارائه‌شده مطابق با نیاز بازار کار بود و یکی از طرح‌های موفق ما در محلات بود.

کریمی خاطرنشان کرد: ارتقای مهارت شاغلین و استفاده از مهارت صنایع استان نیز مسئله مهم دیگری در استان است، امسال دو مرکز جدید مجتمع کشتی‌سازی و صنایع فراساحل و مجتمع پتروصنعت گامرون افتتاح و به ظرفیت‌های استان اضافه می‌شوند.

وی افزود: آموزش دانشجویان از مسائل مهم دیگر است و در غالب طرح مراکز مهارت‌آموزی در تعدادی از دانشگاه‌های استان ایجاد شده است، از طرح‌های بلندمدت ما طرح ایران مهارت بوده که با همکاری آموزش پرورش این طرح را آغاز کردیم و در سال 97 حدود دو هزار نفر از دانش آموزان آموزش دیدند و در تابستان امسال نیز حدود 3 هزار نفر از دانش آموزان آموزش با توجه به نیازهای استان هرمزگان آموزش خواهند دید.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان هرمزگان بیان اضافه کرد: در غالب طرح اوقات فراغت هم تمام مراکز آموزشی ما آمده ارائه خدمات هستند، مراکز دولتی به‌صورت رایگان و مراکز آزاد با شهریه مصوب به متقاضیان خدمات آموزشی ارائه می‌دهند.

کریمی بیان کرد: به‌منظور حمایت از طرح‌های اشتغال روستایی در مناطق روستایی ورود خواهیم کرد، واگذاری مراکز آموزشی فنی و حرفه‌ای به بخش خصوصی نیز از کارهای دیگر ما در سال 97 بوده و مرکز خواهران ما در سال 97 به بخش خصوصی واگذار شد.

وی خاطرنشان کرد: در سال 97 با مشارکت بخش خصوصی یک آموزشگاه با حضور وزیر تعاون افتتاح شد و دو هزار ساعت به ظرفیت آموزش ما اضافه کرد.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان هرمزگان خاطرنشان کرد: توسعه آموزش‌های مهارتی در مناطق کم برخورداری چون بشاگرد و کوشای احمدی از برنامه‌های ما در سال 97 بود که از خیرین استان اصفهان در این خصوص استفاده کردیم و در سال 97 حدود 900 کارآموز در مرکز بشاگرد آموزش دیدند و 258 اشتغال نیز ایجاد شد.

کریمی اظهار کرد: پیش‌بینی ما در سال 98 آموزش 800 نفر و ایجاد 500 موقعیت شغلی برای مرکز بشاگرد است.

وی افزود: در راستای تعامل با شرکای اقتصادی و معین‌های اقتصادی در جزیره لارک 50 نفر از افراد را بر اساس نیازهای منطقه بخصوص در رشته‌های گردشگری و صنایع‌دستی آموزش دادیم.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان هرمزگان تصریح کرد: برای مرکز کوشای احمدی نیز تفاهم‌نامه‌ای تدوین شده و در سال جاری ورود پیدا می‌کنیم.

کریمی عنوان کرد: سفارشی محور کردن آموزش‌ها یکی از برنامه‌های مهم در راستای اشتغال استان است و شورایی با عنوان شورای مهارت تشکیل دادیم و در تمامی شهرستان‌ها تشکیل می‌شود.

وی تصریح کرد: مرکز مشاوره و ره‌گیری اشتغال خروجی‌های مار را انجام می‌دهد و 42 درصد از کارجویانی که به مراکز ما مراجعه کرده بودند توانستند به اشتغال برسند.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان هرمزگان عنوان کرد: برای اولین بار در استان هرمزگان درزمینهٔ مسابقات ملی مهارت در رشته مدیریت سیستم‌های شبکه یک هرمزگانی موفق به کسب مقام برتر شده و تنها نماینده کشور در مسابقات جهانی روسیه در سال 2019 خواهد بود.

کریمی خاطرنشان کرد: برای هفته ملی مهارت برنامه‌هایی پیش‌بینی‌شده برپایی نمایشگاه‌ها، برگزاری دوره‌های آموزشی، افتتاح مراکز آمورشی، برگزاری مسابقات مهارتی، طرح بازدید همگانی از مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای و تقدیر از نخبگان مهارتی استان را خواهیم داشت.


انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.