نصرت الله هاشمی روز چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: کاشت این گیاه دارویی و صنعتی در ارتفاعات منطقه گل زرد از عرصه های طبیعی این شهرستان انجام می شود.
وی بیان کرد: واگذاری بهره‌برداری از گیاهان دارویی و صنعتی بر اساس تبصره هفت ماده سوم قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگل‌ها و مراتع کشور، در قالب طرح مصوب است و متقاضیان بومی در اولویت قرار دارند.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری خمین گفت: این گیاه جزو گونه های مجاز مشروط بوده که بهره برداری و حمل آن فقط با گواهی حمل و مجوز اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری امکان پذیر است.
هاشمی خاطر نشان کرد: در همین راستا در سال جاری، یک تن شیرابه باریجه توسط بهره برداران بومی برداشت شد که هزار نفر روز در شهرستان اشتغال فراهم کرد.
وی ادامه داد: همزمان با شروع کاشت بذر باریجه نیز برای بیش از 180 نفر روز اشتغال موقت ایجاد می شود که با برنامه ریزی های هدفمند می توان هر ساله اشتغال موقت با کاشت و برداشت این محصول ایجاد کرد.
هاشمی گفت: تاکنون دوره های آموزشی و ترویجی کاشت بذر باریجه به بهره برداران بومی در عرصه های طبیعی این شهرستان برگزار شده است.
وی اضافه کرد: این گیاه در اصطلاح، گیاهی (مونوکارپیک) است به این معنا که تنها یک بار گل می‌دهد و در سال آخر رویش میوه می‌دهد.
‌هاشمی افزود: گل‌های آن زرد رنگ و به صورت چتر مرکب است و از تمام اندام‌های گیاه بوی تند و مخصوصی به مشام می‌رسد و ریشه آن در زمین مانند چغندر و به رنگ قهوه‌ای مایل به سیاه است.
شهرستان خمین از توابع استان مرکزی 105 هزار نفر جمعیت و دارای 169 هزار هکتار عرصه طبیعی است.
7277/3075/ خبرنگار: افسانه آروند *** انتشار دهنده: حسین مهدی زاده
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.