به گزارش ایرنا، سید«علی آقازاده» روز چهارشنبه در کارگروه توسعه صادرات استان مرکزی افزود: با توجه به وجود محدودیت ها، صادرات این میزان کالا از استان بسیار امیدوارکننده بوده و امید است صادرات کالا از استان در نیمه دوم امسال روند افزایشی یابد.

وی ادامه داد: تولیدکنندگان و صادرکنندگان استان مرکزی در نیمه نخست امسال با وجود تمامی مشکلات توانستند با ۲ درصد اختلاف، رکورد صادرات سال گذشته استان را تکرار کنند.

استاندار مرکزی خاطر نشان کرد: ۱۰۳ میلیون دلار صادرات استان مرکزی در شهریورماه انجام شده که این مهم عملکرد مثبتی برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان استان محسوب می شود.

آقازاده با یادآوری برگزاری سیزدهمین نمایشگاه صنعت، معدن و ابزار آلات در آبان ماه امسال در استان مرکزی گفت: تمامی بخش های دولتی و خصوصی باید با افزایش کیفیت برگزاری این نمایشگاه، معرفی ظرفیت های صنعتی و معدنی استان در کشور و خارج از کشور را در دستور کار خود قرار دهند.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران با دارا بودن رتبه چهارم ذخایر معدنی سنگ جهان یک و ۲ دهم درصد معادل ۳۰۴ میلیون دلار از ۲۷ میلیارد دلار تجارت این محصول در جهان را به خود اختصاص داده که رقم بسیار ناچیزی است.

استاندار مرکزی افزود: با توجه به اینکه استان مرکزی جزء استان مطرح در ذخایر و تولید سنگ کشور به شمار می رود باید برای افزایش صادرات این محصول از استان تلاش شود.

آقازاده اظهار داشت: با توجه به اینکه سنگ تراورتن شهرستان محلات ثبت جهانی شده است با بهره گیری از این ظرفیت می توان زمینه صادرات و ارز آوری هرچه بیشتر را برای استان و کشور فراهم کرد.

وی از برگزاری نمایشگاه صنایع ریلی در استان مرکزی خبرداد و گفت: این نمایشگاه از نهم تا دوازدهم آبان ماه در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی غرب کشور در اراک برگزار می شود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی نیز در این نشست گفت: همواره با کاهش ارزش پول هر کشور، زمینه و ظرفیت صادرات برای آن کشور بیش از پیش فراهم می شود.

«بهروز اکرمی» افزود: با توجه به کاهش ارزش پول، کاهش ۲ درصدی صادرات از استان مرکزی معقول نبوده بلکه باید روند صادرات کالا از استان روند افزایشی باشد.

وی ادامه داد: دستگاه های اجرایی استان با تغییر نگاه و تسهیل در مراحل اداری زمینه افزایش صادارت در استان مرکزی را فراهم کنند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی با یادآوری وجود ظرفیت های صنعتی، کشاورزی و معدنی استان خاطرنشان کرد: بخش دولتی و خصوصی استان مرکزی با دعوت از هیات های تجاری کشورهای مختلف برای افزایش صادرات کالا از استان تلاش کنند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی نیز در این نشست گفت: ۹۱۲ هزار تن کالای غیر نفتی به ارزش ۵۱۱ میلیون دلار از ابتدای سال جاری تا کنون از این استان به خارج از کشور صادر شده که صادرات این کالاها از نظر وزنی ۲۰ درصد افزایش و ارزشی ۲ درصد کاهش یافته است.

« محمدرضا حاجی پور» افزود: این کالاها به ۶۸کشور جهان صادر شده و متوسط قیمت هرتن کالای صادراتی از استان مرکزی ۵۶۰ دلار بوده است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی اظهار داشت: انواع فرآورده‌های پتروشیمی، شمش آلومینیوم، آبمیوه‌ها، مواد شیمیایی، انواع شیشه، مصنوعات ریخته گری، الیاف پلی استر، گوشت، خوراکی و گل و گیاه عمده کالاهای صادر شده از استان در این مدت بوده است.

حاجی پور گفت: ۲۴۲ میلیون دلار انواع کالا در این مدت به استان مرکزی وارد شده است که واردات این کالاها نسبت به مدت مشابه از نظر ارزشی و وزنی به ترتیب ۳۹ و ۲۰درصد افزایش یافته است.

وی ادامه داد: پودرآلومینا، بادام زمینی، آندکربنی، کویل آلومینیوم، خط تولید آمپول، مواد اولیه آبمیوه، شمش آلومینیوم، لوله و میلگرد فولادی ،پاکت آبمیوه و پنبه عمده کالاهای وارد شده به استان مرکزی در این مدت بوده است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی خاطر نشان کرد: این کالاها از ۴۵ کشور جهان از جمله چین،ترکیه، آلمان، امارات متحده عربی و برزیل به استان وارد شده است.

جاجی پور گفت: صادرات برخی تولیدات استان مرکزی از سایر استان های کشور از جمله عوامل کاهش میزان صادرات استان در این مدت بوده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: صادرکنندگان کشور از فرصت بازار قطر و سوریه نتوانستند به خوبی استفاده کنند و با توجه به فرصت باقی مانده نیاز است استفاده از بازار کشور های سوریه و عراق را در دستور کار خود قرار دهند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی با یادآوری برگزاری نمایشگاه سنگ نیمور محلات گفت: این نمایشگاه از شانزدهم تا نوزدهم مهرماه در نیمور محلات برگزار می‌شود.

جاجی پور برگزاری میز سنگ را از جمله برنامه های حاشیه ای این نمایشگاه عنوان کرد و ادامه داد: ۶ میز صادراتی کالایی در مجموعه کالایی استان وجود دارد که یکی از آنها میز سنگ است.

مدیر کل گمرکات استان مرکزی نیز در این نشست گفت: ۱۰۰ میلیون دلار کالا در شهریورماه امسال از این استان به خارج از کشور صادر شد که این مهم بی سابقه بوده است.

«اسماعیل حسینی» افزود: ۵۱۱ میلیون دلار کالا از ابتدای سال جاری تا کنون از گمرکات استان مرکزی به خارج از کشور صادر شد که صادرات این کالاها نسبت به سال گذشته ۲ درصد کاهش یافته است.

مدیرکل گمرکات استان مرکزی خاطرنشان کرد: صادرات کالا از نظر وزنی در ۶ ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۰ درصد افزایش یافته و کاهش صادرات از نظر ارزشی بوده است.

حسینی با یادآوری کاهش صدور کارت بازرگانی یکبار مصرف در استان مرکزی گفت: این مهم افزایش گرایش صادرکنندگان به دیگر استان ها را به همراه داشته است.

معاون امور فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: دهمین دوره نمایشگاه کتاب از هشتم تا سیزدهم آبان ماه در نمایشگاه بین المللی این استان برگزار می شود.

«علیرضا حاج علی بیگی» افزود: این نمایشگاه با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی، مجموعه ادارات استان، ناشران و معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در استان برگزار می شود.

وی ادامه داد: در این نمایشگاه تلاش شده نیازهای فرهنگی و علمی استان مورد توجه قرار گیرد.

استان مرکزی به عنوان چهارمین قطب صنعت کشور و دومین قطب صنایع مادرتخصصی است که بیش از ۲ هزار و ۹۰۰ واحد صنعتی دارد.

۱۹۵۵/۳۰۷۵

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.