به گزارش ایرنا، قرار بر این است که در شهرک سرمایه گذاری ساوه، یک هزار و 160 هکتار برای جذب سرمایه گذاران خارجی و داخلی و رونق اشتغال و تولید برنامه های عملیاتی شود که در صورت تحقق این ناحیه صنعتی و تکمیل هر سه مرحله اجرایی و عملیاتی آن، وجهه صنعتی ساوه در کشور و حتی خاورمیانه پررنگ تر جلوه خواهد کرد.
فاصله 90 کیلومتری تا فرودگاه امام خمینی (ره)، دسترسی به خط راه آهن و نزدیکی به گمرک شهر صنعتی کاوه از مزیت های چشمگیر این شهرک صنعتی است که می تواند برای سرمایه گذاران جذاب باشد.
روند ساخت این شهرک صنعتی از چند سال پیش آغاز و تاکنون حدود 90 کارخانه تولیدی فعالیت خود را آغاز کرده اند و از سویی مشوق هایی مانند زمین ارزان قیمت و معافیت چند ساله مالیاتی برای سرمایه گذاران در نظر گرفته شده است که می تواند فرصتی مناسب برای صنعتگران و کارآفرینان باشد.
مسئولان امیدوار هستند که با توسعه این شهرک جدید صنعتی بتوانند بخش زیادی از سرمایه های صنعتی پایتخت که پشت سد مصوبه ممنوعیت ایجاد واحدهای صنعتی تا شعاع 120 کیلومتری تهران متوقف شده اند، را جذب کنند.

*** استقبال روز افزون سرمایه گذاران از بسترهای شهرک سرمایه گذاری خارجی
مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی استان مرکزی گفت: طبق برنامه از پیش تعیین شده 80 درصد از عملیات اجرایی فاز نخست به اتمام رسیده و 90 واحد تولیدی در این شهرصنعتی مستقر شده اند.
وی ادامه داد: تاکنون پنج واحد تولیدی به بهره برداری رسیده و حجم سرمایه گذاری جذب شده در این شهر صنعتی، 139میلیارد ریال است که زمینه اشتغال مستقیم 59 نفر را فراهم کرده است.
آمره بیان کرد: به دلیل استقبال از سوی سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در شهر صنعتی ساوه، امسال از رشد بالایی برخوردار بوده است‌.
مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی استان مرکزی تصریح کرد: اکنون با همکاری دستگاه های خدمات رسان نیازهای اولیه از قبیل برق، آب، گاز و تلفن در بخش عملیاتی تعریف و تامین شده است.
وی افزود: در حال حاضر 30 مگاوات از برق این شهرک تامین شده که نیاز واقعی در فاز نخست 80 مگاوات است.
آمره گفت: با توجه به تکمیل شبکه توزیع برق شهر صنعتی ساوه، برق سراسری اتصال شده به شبکه توزیع جوابگوی تعداد متقاضیان معرفی شده به شبکه توزیع برق نیست.
وی از مسئولان درخواست کرد: با توجه به مساحت مجموع شهرک به میزان 1160 هکتار و نیاز به امکانات زیربنایی برای مساحت شهرک و در راستای حمایت از استقرار صنایع در نواحی صنعتی و رقابت پذیری تولیدات صنعتی و معدنی تدابیر ویژه ای برای افزایش و تکمیل ظرفیت برق این خطه اتخاذ نمایند.
به گفته آمره، شرکت شهرک های صنعتی های استان مرکزی با ساخت چهار شهرک و 2 ناحیه صنعتی مصوب در شهرستان های زرندیه و ساوه در داخل شعاع 120 کیلومتری و نیز هم مرز با شعاع 120 کیلومتری شهر تهران، آماده جذب و هدایت تمام طرح ها و واحد‌های انتقالی از محدوده شهر تهران به استان مرکزی است.

*** تلاش برای توسعه و تامین زیرساخت های شهرک صنعتی ساوه
معاون استاندار مرکزی و فرماندار ساوه گفت: استقبال مناسبی از این شهرک صنعتی شده و تاکنون نیز برخی واحدهای صنعتی متقاضی در آن مستقر شده اند و تلاش ها برای شتاب بخشیدن به روند استقرار بیشتر سرمایه گذاران در دستور کار است.
«علی میرزایی » افزود: راه دسترسی مناسب از نیازهای اصلی این شهرک صنعتی است و معابر اصلی آماده سازی شده و آماده کردن راه دسترسی به اتوبان نیز با اخذ مجوز از وزارت راه و ترابری در دست انجام است.
وی در مورد تامین برق این شهرک صنعتی اظهار داشت: برای تامین برق واحد هایی که در حال حاضر مستقر هستند مشکلی وجود ندارد اما برای توسعه زیر ساخت های برق این شهرک صنعتی رایزنی های لازم در کارگروه های اقتصادی استانی و شهرستانی در دست پیگیری است و باید ملزوماتی رعایت شود تا به نقطه تامین برسد.
میرزایی توضیح داد: برای تامین برق نیاز به سرمایه گذاری است و در همین رابطه باید قراردادی بین شرکت شهرک های صنعتی های استان مرکزی و شرکت برق برای نصب پست های موبایلی و تامین برق منعقد شود.
وی افزود: هم اکنون برای استقرار واحدهای تولیدی با کمبود آب و برق مواجه نیستیم اما برای آینده در حال پیگیری هستیم تا استقرار واحدها با سهولت انجام شود.
معاون استاندار مرکزی اظهار داشت: با توجه به مصوبات هیات دولت، شهرک صنعتی ساوه در زمره شهرک هایی است که سرمایه گذاری خارجی در آن مشکلی ندارد.
به گفته وی، واحدهای تولیدی که در این شهرک، سرمایه گذاری می کنند تا پنج سال از پرداخت مالیات معاف هستند.
به گفته میرزایی، شهرک صنعتی ساوه یک شرکت دولتی وابسته به وزارت صنایع محسوب می شود و قیمت زمین ها برای صنایع با تعرفه دولتی و بسیار پایین تر از شهرک های خصوصی محاسبه می شود و امکان تقسیط قیمت زمین هم وجود دارد.
فرماندار ساوه ادامه داد: در شرایط کنونی زمینه های لازم برای جذب سرمایه گذاران صنعتی با ایجاد زون بندی و تامین قطعات کوچک (از یک هزار و 200 متر مربع به بالا) فراهم است.

*** شهرک سرمایه گذاری خارجی ساوه بستری برای جذب صنایع پایتخت
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری مرکزی نیز بر این باور است که رونق شهرک صنعتی ساوه برای سرمایه گذارانی که به دلیل ممنوعیت استقرار صنایع در شعاع 120کیلومتری پایتخت نمی توانند فعالیت کنند، فرصت مناسبی است.
«سعید فرخی» چندی پیش در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی شهرستان ساوه که در این شهرک صنعتی برگزار شد، گفت: این ناحیه صنعتی نخستین شهرک خارج از محدوده 120 کیلومتری پایتخت است و محدودیت هایی که در تهران اعمال می شود را ندارد؛ از این رو بسیاری از صنایع مستقر در پایتخت هم تمایل به حضور در این شهرک دارند.
وی افزود: تجربه شهرک های صنعتی کاوه و حتی زرندیه نشان داده که این منطقه می تواند در زمینه استقرار و ایجاد واحدهای تولیدی و صنعتی رونق چشمگیری داشته باشد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری مرکزی اظهار داشت: زیرساخت های این شهر صنعتی به خصوص در زمینه های برق و راه دسترسی مناسب نیست و صاحبان واحدهای تولیدی مستقر نیز از این وضعیت گلایه دارند و در همین راستا با کمک دستگاه های خدمات رسان برای رفع این مشکلات برنامه ریزی می شود.
معاون استاندار مرکزی گفت: فرمانداری ساوه نیز بر اجرای این طرح ها تا زمان اعلام شده نظارت خواهد داشت.
فرخی اظهار کرد: برخی از واحدهای تولیدی مستقر در این شهرک نیز مشکلاتی از قبیل چالش های مالیاتی، نداشتن سرمایه در گردش را مطرح کردند که تلاش می شود این مشکلات برطرف شود.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان ساوه نیز ‌گفت: تاکنون ۱۲۵ فقره جواز تاسیس در این شهرک صنعتی صادر شده است.
«جعفر گندمکار» افزود: در اعتبارات سال ۹۷ بودجه ای تحت عنوان تسهیلات رونق تولید در سه بخش به صنایع تخصیص داده شده است که از این ظرفیت برای رونق شهرک صنعتی ساوه بهره برداری می شود.
به گفته وی، تسهیلات در گام نخست به صنایعی که دارای جواز تاسیس هستند و دارای پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد می باشند و برای اتمام کار با کمبود نقدینگی و مشکلات اعتباری مواجه هستند، پرداخت می شود.
رئیس اداره صنعت،‌ معدن و تجارت شهرستان ساوه ادامه داد: واحدهای تولیدی که موفق به اخذ پروانه بهره ‌برداری شده‌اند، از تسهیلات رونق تولید تحت عنوان سرمایه در گردش برای تامین مواد اولیه و یا بازسازی و نوسازی خطوط تولید و ماشین آلات می توانند بهره مند شوند.
به گفته گندمکار،‌ رشد بالای صدور جواز تاسیس در یک سال اخیر به شرط تبدیل شدن به پروانه بهره برداری بیانگر آینده پربار و درخشان این شهرک صنعتی است.
ساوه با داشتن چهار شهر و ناحیه صنعتی و فعالیت افزون بر 500کارخانه به عنوان یکی از قطب های صنعتی کشور شناخته می شود.
گزارش از سمیرا عارفی مجد
9921/6539/3075
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.