ایام پرشکوه حج فرارسیده و حدود 85 هزار زایر خانه خدا هر روز از نقاط مختلف کشور عازم سرزمین عربستان می شوند.
برگزاری مناسک حج برای کشور عربستان بی شک درآمد ارزی و گردش اقتصادی فراوانی به همراه دارد اما این مساله نمی تواند حج را به عنوان یک فریضه الهی نزد ما ایرانیان مسلمان تحت تاثیر قرار دهد، حج از واجبات اسلام بر گردن هر مسلمان است.
اما آنچه طی سالهای گذشته بر اساس شرایط سیاسی منطقه و خصومت های عربستان از سویی و از سوی دیگر شرایط اقتصادی کشورمان برجسته و مورد توجه شده این است که ایجاد هرگونه درآمد اضافه برای این کشور از سوی حاجیان که از سویی ضربه به تولیدکنندگان داخلی است هرگز توجیهی ندارد.
این مساله امسال در سالی که به نام حمایت از کالای ایرانی و تولید داخلی مزین شده است باید بیشتر مورد نظر قرار بگیرد و حاجی هایمان با وحدت رویه در نخریدن کالا از بازارهای عربستان این مهم را عملیاتی سازند.
خرید سوغاتی از رسوم خوشایند و دیرینه ایرانیان بویژه در سفرهای زیارتی است اما اجناس بازارهای عربستان که از نظر کارشناسان اقتصادی اجناس بنجل وارداتی چینی است، مسلما نمی تواند سوغاتی مناسبی از سوی حجاج باشد، حاجیان ما باید سعی کنند به جای اتلاف زمان و هزینه در بازارهای عربستان از فرصت و سعادت پیش آمده حداکثر استفاده معنوی را برده و خرید را به بازارهای داخلی که همواره برای آن فرصت هست، موکول کنند.
مسلما بهترین سوغات زایران خانه خدا دعای خیر و یادخیر از اطرافیان و اقوام و کسانی است که التماس دعا و طلب زیارت داشته اند و اجناسی چون پارچه و لوازم زینتی و اسباب بازی و غیره که هرساله خرید مقادیر زیادی از آنها آن هم تنها و صرفا توسط ایرانی ها در عربستان درآمدهای کلانی برای فروشندگان عرب ایجاد می کند، نمی تواند سوغات دلپذیر و افتخارآمیزی از سرزمین خانه خدا باشد.
کما اینکه باز هم کارشناسان اقتصادی معتقدند این اجناس حتی به صورت وارداتی در بازارهای ایران ارزان تر بوده و از سویی اگر هم قرار است حاجیان جنس وارداتی بخرند، خرید آن در داخل کشور موجه تر بوده و به فروشندگان ما کمک می کند.
اما آنچه واضح است، کار درست خرید کالا از تولیدکنندگان داخلی است تا علاوه بر پیشگیری از خروج ارز و درآمدزایی در داخل ، کسب و کار عده زیادی که معاششان در گرو تولید است بچرخد و چرخ های تولید کشور از حرکت بازنماند و تولیدکننده ما توان ادامه نفس کشیدن در شرایط آشفته اقتصادی را داشته باشد.
این مساله مسلما نیاز به تکرار دارد تا نهادینه شود و حاجیان ما آن را بعنوان کار خیر در کنار فریضه الهی حج خود بپذیرند.
7335/1654
* خبرنگار ایرنا
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.