به گزارش خبرنگارایرنا، ربیع فلاح جلودارعصر روز سه شنبه در نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در ساری افزود: درشرایط فعلی این مشوق صادراتی صرفا بروی یک یک برگه کاغذ قلمی شده و با محدودیت مالی دولت امکان اجرایی آن قابل پیش بینی نخواهد بود.
رئیس شورای توسعه صادرات مازندران با قدردانی از پیگیری یکی از نمایندگان استان برای مشوق صادرات مرکبات اظهارداشت :در حال حاضر باید به کمک های استانی دل ببندیم و راهکاری قانونی برای حمایت از صادرکنندگان مرکبات ازمنابع داخل استانی پیش بینی شود.
هفته گذشته علی محمد شاعری نماینده شرق مازندران در مجلس شورای اسلامی که سخنگوی کمیسیون کشاورزی قوه مقننه را بر عهده دارد اعلام کرده بود که وزارت جهاد 100 میلیارد تومان مشوق صادراتی برای صادرکنندگان مرکبات مصوب کرد.
این چندمین سالی است که بحث تصویب مشوق صادراتی برای صادرات این محصول مطرح می شود که تاکنون طبق اظهار اتاق بازرگانی مازندران هیچ صادرکننده ای موفق به دریافت آن نشده است.
استان مازندران با تولید سالانه 2.5 میلیون تن مرکبات رتبه اول را در تولید این محصول در کشور دارد، و 500 تا 600 هزار تن از مرکبات تولیدی این خطه شمال کشور مازاد بر مصرف کشور و قابلیت صادراتی دارد.
* به خط شدن دستگاه های اجرایی برای صادرات مرکبات
استاندارمازندران گفت که تمام دستگاه های اجرایی استان باید برای تقویت صادرات مرکبات تولیدی این استان به صادرکنندگان کمک کنند.
ربیع فلاح جلودار اظهارداشت : در شرایط فعلی برای کمک مالی به صادرات مرکبات مازاد این استان باید حمایت های استانی را بررسی و نسبت به اجرای آن اقدام شود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع معادن و کشاورزی مازندران گفت که بالا بودن قیمت تمام شده مرکبات ، صادرات این محصول راهبردی استان را با مشکل مواجه می کند.
عبدالله مهاجر در این نشست افزود : با این روند صادرکنندگان مازنی توان رقابت با کشورهای دیگر را در صادرات مرکبات ندارند و نیاز است تا دولت مشوق هایی را برای صادرکنندگان پیش بینی کند.
وی اضافه کرد: اگر دولت بتواند حداقل5 هزار ریال به ازاء صادرات هر کیلوگرم مرکبات در قالب مشوق به تجار پرداحت کند، حداقل 500 تا 600 هزار تن مرکبات مازاد مازندران به خارج صادر می شود.
مدیرکل جهادکشاورزی مازندران گفت که در سال گذشته دولت در حدود 300 میلیارد ریال غرامت یخ زدگی پرتقال به باغدارات پرداخت کرد.
دلاور حیدرپور افزود : همچنین دولت 200 میلیارد ریال برای خرید تضمینی مرکبات و 200 میلیاردریال نیز در قالب بیمه کشاورزی به باغدارات غرامت پرداخت کرد.
وی پیش بینی 2 هزار میلیارد ریال تسهیلات ارزان قیمت با سود 10 درصدی برای باغداران را از دیگر کمک های دولت به باغداران خسارت دیده اعلام کرد که تاکنون بیش از 50 درصد از این تسهیلات به باغداران پرداخت شد.
حیدرپور با اشاره به محدودیت مالی دولت برای پرداخت مشوق صادراتی پیشنهاد کرد تا بحث صادرات مرکبات در قبال امتیاز واردات یک محصول دیگر به تجار در قالب مشوق داده شود.
مازندران 150 هزار هکتار باغ مرکبات دارد که در سال حدود 2.5 میلیون تن محصول از این باغات برداشت می شود و رتبه اول کشور را در تولید مرکبات به خود اختصاص داده است.
خبرنگار: حسین فلاحتی ** انتشاردهنده : محسن حسن نیا
/1899/6982
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.