به گزارش خبرنگار ایرنا ، هنرمندان و هنردوستان مازندرانی پیش از مراسم تشییع ، با پیکر این هنرمند نام آشنای عرصه موسیقی محلی در سالن سلمان هراتی اداره کل فرهنگ و راشاد اسلامی مازندران در ساری وداع کردند .
اهالی موسیقی مازندران که از شهرستان ها و مناطق مختلف استان خود را به ساری رسانده بودند ، هر یک در این مراسم با اجرای قطعه ای موسیقی یا آواز در سوگ از دست دادن استاد طیبی ، با پیکرش وداع و مدیران فرهنگی و اجرائی هم شعرخوانی و سخنرانی کردند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد مازندران در این مراسم گفت : یکی از ویژگی های مهم هنرمندان این است که منشاء خیر و برکت هستند و مرحوم استاد طیبی هم این ویژگی را به طور کامل داشت.
احد جاودانی افزود : استاد طیبی موسیقی نواحی مازندران را از دل روستاها به قلب کشورهای اروپایی کشاند.
معاون سیاسی ، امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران هم در این مراسم گفت : انسان تنها موجود مرگ اندیش در میان مخلوقات خداوند است.
علیرضا یونسی افزود : مرگ در باور انسان های متقی انتقال از یک زندگی به زندگی دیگری است و به این معنا افراد بزرگی همچون حسین طیبی هرگز نمی میرند.
وی با استناد به این جمله معروف که ' آنجا که کلام باز می ماند، موسیقی آغاز می شود ' ، ادامه داد: استاد طیبی با بیش از 6 هه تلاش بی وقفه در این هنر ، همواره مورد ستایش فرهنگ دوستان این سامان بوده است .
همچنین در این مراسم محمد رضا اسحاقی ، آخرین بازمانده از خنیاگران مازندران نیز از شادروان حسین طیبی به عنوان نابغه موسیقی نام برد و گفت : حضور ایشان در جشنواره های بین المللی نه تنها به عنوان نوازنده و خواننده بود ، بلکه مخاطبان خویش را به شگفتی وا می داشت.
ابوالحسن خوشرو خواننده سرشناس مازندرانی هم بخشی از زیبایی موسیقی این استان را مرهون هنر استاد طیبی دانست و گفت : درگذشت او ضایعه ای درد ناک برپیکر موسیقی مازندران وارد کرده است.
حسین اسلامی نویسنده و پژوهشگر مازندرانی هم گفت : امروز یگی از روزهای بزرگ در تاریخ فرهنگی استان است و حضور پررنگ مردم این سامان در وداع با یکی از مفاخر موسیقی شکوه خاصی به این مراسم داده است.
نویسنده کتاب مازندران در تاریخ با اشاره به اینکه زندگی بدون موسیقی شوخی تلخی بیش نیست ، افزود : مازندران به لحاظ دارا بودند موسیقیدانان برجسته بی شک جزو استان های برتر کشور است.
همچنین در این مراسم بیانیه انجمن موسیقی کشور به مناسبت درگذشت استاد طیبی قرائت شد.
** آرامش ابدی
پیکر استاد طیبی پس از برگزاری مراسم وداع با حضور اقشار مختلف مردم ، هنرمندان و شخصیت های علمی و فرهنگی از انتهای خیابان دخانیات به سمت آرامگاه امامزاده عبدالله گلچینی واقع در جنوب شهر ساری و حاشیه جاده ساری - کیاسر تشییع و در این مکان به خاک پسرده شد.
استاد حسین طیبی نوازنده پیشکسوت لله وا (نی محلی) غروب روز جمعه ششم اسفند پس از تحمل یک دوره تحمل بیماری در سن 80 سالگی درگذشت .
این هنرمند بنا به گفته بسیاری از کارشناسان و پژوهشگران موسیقی نواحی یکی از مطرح ترین و نام آورترین خوانندگان و نوازنده موسیقی استان مازندران بود که چندی پیش نیز در جشن خانه موسیقی ایران مورد تقدیر قرار گرفت.
استاد حسین طیبی در ١٢ آبان سال 1315 خورشیدی در روستای ' سود کلا ' دهستان بنافت بخش دودانگه شهرستان ساری به دنیا آمد ، تحصیلاتش را از مکتب خانه زادگاهش آغاز کرد و سپس در قائمشهر و ساری به مدرسه رفت و سال ششم ابتدایی را در دبستان حافظ ساری با رتبه ممتاز گذراند.
او با تشویق مادرش ، آموزش ' لـله وا ' ( نی محلی مازندران) را از هفت سالگی آغاز کرد و در سال 1347 به شکل کار مزدی به استخدام اداره فرهنگ و هنر درآمد و در پست نوازندگی مشغول کار شد.
طیبی در سال 1364 نشان درجه ٢ هنری و در خرداد سال ١٣٨٠ نشان درجه یک هنری را دریافت کرد.
او پیش از انقلاب چهار آلبوم موسیقی منتشر کرد ، پس از انقلاب نیز نخستین آلبومش به نام ' لـله وا ' در سال 1365 از سوی فرهنگ خانه مازندران انتشار یافت.
طیبی از سال ١٣٦٨ همکاری خود را با گروه ' شواش ' آغاز کرد و وی در سومین جشنواره موسیقی فجر به عنوان نوازنده برتر شناخته شد.
استاد طیبی در مرداد سال 1370 با ساز لـله وا در جشنواره آوینیون فرانسه و در شهریور ماه همان سال در جشن هنر ایران در شهر دوسلدرف آلمان شرکت کرد.
او علاوه بر لـله وا به سازهای نی، سرنا، قرنه، نقاره، آواز محلی مازندرانی و آواز سنتی ایران تسلط داشت.
استاد حسین طیبی برای نخستین بار به صورت ابداعی در آواز امیری از منطقه صوتی سوم لـله وا استفاده کرد.
او از سال 1364 به عنوان مدرس لـله وا در خانه مازندران مشغول آموزش بوده و شاگردان بسیاری را پرورده است و تا سال های آخر عمر نیز همچنان لـله وا می نواخت.
استاد طیبی چند ماه پیش در مهر سال 1395 در جشن خانه موسیقی ایران به خاطر نیم قرن تلاش در امر ترویج و موفقیت او در امر اشاعه موسیقی مازندران تقدیر شد.
خبرنگار : زهره کرمی ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
7330/1654
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.