به گزارش خبرنگار ایرنا ، در این همایش یک روز علاوه سخنرانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ، استاندار مازندران و جمعی از مسئولان شهرستانی ، هشت عنوان مقاله از مقالات برتر رسیده به دبیرخانه این جشنواره قرائت شد.
همچنین در این همایش ضمن تجلیل از نویسندگان چهار مقاله برتر ، کتاب 320 صفحه ای مقالات برتر این همایش و تندیس برنزی نیما یوشیج رونمایی شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این همایش با بیان اینکه لازمه توسعه استان مازندران وجود انسجام ، همدلی و همرنگی است ، گفت : همه ما باید باور داشته باشیم که غرب استان سرزمینی پر گنجی است که ناشناخته مانده است.
سیدرضا صالحی امیری افزود : انصاف این است که اگر این ظرفیت و این فرصت را امروز هر کس در اختیار می داشت ، هم اکنون شاهد حضور میلیون ها توریست و صدها سرمایه گذار و هزاران فعال فرهنگی در این منطقه بودیم.
وی گفت : لازمه حرکت دولت برای توجه به این استان شکوفایی اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی است که امیدوارم با این همدلی که امروز بین شما و نمایندگان، ائمه جمعه ، روحانیت و نخبگان وجود دارد برای همشیه اختلاف را در استان کنار بگذارید و به فکر مردم باشید.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با بیان اینکه جامعه امروز نه تنها به نشاط بلکه به هویت و غرور ملی نیاز دارد ، گفت : شعر و شاعر هویت بخش و غرور آفرین هستند و شعر و شاعر می تواند در نسل جوان نشاط و غرور ایجاد کند.
وی گفت : تاکید ما بر توسعه در حوزه فرهنگی و هنری صرفا به عنوان اوقات فراغت برای گذران وقت نیست ، بلکه امروز در کنار خوراک ، پوشاک حمل و نقل ، آموزش و مسکن ، به معرفت اخلاق، فضیلت ، همدلی و همنوایی در جامعه نیاز داریم.
** ماندگاری زبان طبری با نیما
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین از برگزاری نخستین همایش نیما ، زبان و شعر طبری ابراز خرسندی کرد و گفت : نیما یوشیج از دلدادگانی بود که تلاش های ماندگاری در حفظ زبان طبری داشت .
وی افزود : به عنوان فرزند خطه مازندران ، به خود می ‌بالم و به شما اهالی فرهنگ و ادب این استان افتخار می‌ کنم.
صالحی امیری گفت : این سرزمین دارای یک تبار تاریخی ماندنی و فرهنگی است و قطعا اگر ریل توسعه را از بستر فرهنگ دنبال می ‌کردیم، امروز در دنیا سرآمد بودیم؛ چرا که ذخایر فرهنگی ما بسیار بیشتر از ذخایر نفتی است.
استاندار مازندران هم در این همایش گفت : نیما یوشیج نه تنها در محدوه جغرافیایی ایران بلکه یک شاعر با ظرفیت جهانی است که اشعار نوپردازانه او در جهان اثر گذار بوده است.
ربیع فلاح جلودار افزود: تمایز اشعار نیما یوشیج با دیگر شاعران کشور ما به ‌دلیل استفاده گسترده فرهنگ، زبان طبری و مادری در اشعار خویش بوده است.
وی گفت : این شاعر علاوه بر ریختن طرح نو در شعر و ادبیات فارسی فرهنگ بومی و زبان زادگاه خویش را در سطح وسیعی از آثار خود گسترش داده است.
استاندار مازندران ادامه داد: به این جهت نمی توان آن را تنها یک شاعر بومی و محلی یا فارسی زبان برشمرد بلکه نیما یک شاعر با ظرفیت های جهانی بود.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران نیز با اشاره برنامه تجلیل از مفاخر استان گفت : ساله اینده قرار است همایش ملی تجلیل از مقام علمی و فقهی ملاعلی فاخری و شیخ اقا حسن فاخری از مراجع زمان قاجاری در استان برگزار شود.
احد جاودانی افزود : در یک سال گذشته در مازندران برنامه های زیاد فرهنگی و هنری در فضای همزبانی بین مسئولان برگزار شده است.
نماینده نور و محمود آباد در مجلس شورای اسلامی نیز گفت : این منطقه دارای مفاخر زیادی در گذشته و حال از جمله بنان و محدثه نوری و نیما بوده است.
علی اسماعیلی افزود : در سرزمین نور باید مهر و صفا همدلی و صفا را توزیع کنیم و برای سربلندی مردم و منطقه تلاش می کنیم.
علی اسفندیاری متخلص به نیما یوشیج در 21 آبان ماه 1274 خورشیدی در روستای یوش از توابع بخش بلده شهرستان نور مازندران دیده به جهان گشود و در 13 دی 1338 در 64 سالگی بر اثر بیماری ذات الریه دار فانی را وداع گفت.
او در 64سال زندگی خود توانست معیارهای هزارساله شعر فارسی را که تغییر ناپذیر می‌نمود، با شعرها و رای‌های محکم و مستدلش، تحول بخشد 'تعریف و تبصره و یادداشت های دیگر' ، 'حرف های همسایه' ، 'حکایات و خانواده ی سرباز' ، 'شعر من' ، 'مانلی و خانه ی سریویلی ، 'فریادهای دیگر و عنکبوت رنگ'، 'قلم انداز'، 'کندوهای شکسته'(شامل پنج قصه ی کوتاه)و 'نامه های عاشقانه 'از جمله آثار این شاعر مازندرانی است.
مقاله‌های متعدد در زمان همکاری با نشریه‌های آن دوران و نامه‌هایی که از نیما باقی مانده که در برخی از آنها به نقد وضع اجتماعی و تحلیل شعر زمان خود می‌پرداخته است از جمله آثار دیگر نیما هستند.
خبرنگار: مهدی ابراهیم پور ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
1654/1602/1899

منبع ‫:‬ ایرنا
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.