در حالی که سال ها است فاضلاب خانگی قائمشهر به رودخانه تلار سرریز می شود، هنوز چاره ای برای این کار اندیشیده نشده است.
حل معضل دیرینه تخلیه فاضلاب خانگی قائمشهر در رودخانه تلار طی یک دهه گذشته با وجود اعتراضات شهروندان و پیگیری رسانهها هنوز به سرانجام نرسیده و همچنان خودروهای لجنکش فاضلاب خانگی را در رودخانه تلار خالی میکنند.
به گزارش جماران، معضل تخلیه فاضلاب به وسیله خودروهای لجن کش در رودخانه تلار قائمشهر سابقه چند دهه ای دارد ، ولی در یک دهه گذشته با ورود رسانه ها و شهروند خبرنگاران حل این موضوع به عنوان وظیفه شهرداری و شرکت آب و فاضلاب مورد قبول قرار گرفت و قرار بود هرچه زودتر مسئولان شهری دست به دست هم داده و رودخانه تلار را از این معضل زیست محیطی نجات دهند.
تا قبل از دهه ۹۰ ، مشکل اصلی پاسکاری توپ این مشکل میان شهرداری و شرکت آب و فاضلاب بود. شهرداری طی سال های سال بر این اعتقاد بود که طبق بند ۴ ماده ۲ قانون مدیریت پسماند شهرداریها ، واژه پسماند شامل مواد مایع ، جامد و گاز زائد تولید شده توسط انسان در مناطق مختلف شهری و روستایی اطلاق می شود که فاضلاب خانگی و شهری را در برنمیگیرد. بر اساس این تعریف ، شهرداری تاکید داشت که شرکت آب و فاضلاب شهری میبایست نسبت به جمعآوری فاضلابهای خانگی اقدام کرده و تخلیه سالم و بهداشتی آن را مدیریت کند ، در حالی که این شرکت هم خودش را متولی تامین مکان نمی دانست و توپ را به زمین محیط زیست پاس می داد و محیط زیست هم استدلال می کرد که تنها نقش نظارتی دارد.
پیگیری رسانه ای موضوع سبب شد تا سرانجام شهرداری و شورای شهر قائمشهر نسبت به تامین زمین برای شرکت آب و فاضلاب شهری قانع شوند و پس از اختلافات اولیه ای که در انتخاب زمین رخ داد و موضوع را به بن بست کشانده بود ، سرانجام اینگونه ادعا شد که دیگر مشکلی برای زمین وجود ندارد.