فرزاد گوهردهی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تاکید بر ضرورت توانمندسازی جامعه هدف بهزیستی مازندران، آن را قدرتی بنیادین برای مدیریت اقتصادی و اجتماعی خانوارها دانست و افزود : خوشبختانه در حوزه توانمندسازی زنان سرپرست خانوار اتفاقات مثبتی رخ داده است. 

وی افزایش اعتماد به نفس و ارتقاء سطح زندگی را از جمله اهداف فرایند توانمندسازی عنوان کرد و ادامه داد : در این زمینه مددکاران بهزیستی ضمن حفظ کرامت زنان و دختران سرپرست خانوار مازندران، به آنها می‌آموزند که چگونه با شناسایی تمامی منابع موجود استعدادهای خود و اعضای خانواده را شکوفا نموده و در جهت بهره برداری اقتصادی آن را توسعه دهند. 

مدیرکل بهزیستی مازندران گفت : برنامه‌های توانمندسازی شامل غربالگری سلامت جسمی زنان، عضویت زنان در گروه های همیار، شرکت زنان سرپرست خانوار و اعضای آنها در دوره های آموزشی مهارت‌های فنی و حرفه‌ای ،کسب و کار و آماده سازی شغلی است که در استقلال این جامعه هدف،اثر گذار است. 

گوهردهی همچنین مهارت های زندگی در راستای مراقبت از سلامت روانی- اجتماعی فرد و اعضای خانواده را از دیگر برنامه های توانمندسازی عنوان کرد و افزود : با  این وجود حمایت های مالی در قالب تسهیلات اشتغالی مهم ترین محرک در تقویت و استمرار توانمند سازی است.

وی به تسهیلا ت اشتغال زایی در سال رونق تولید اشاره کرد و گفت : تعداد ۵۲۴ نفر از زنان سرپرست خانوار به مبلغ ۱۶۴ میلیارد و  ۴۸۶ میلیون ریال تسهیلات اشتغال از محل بند ب تبصره ۱۶ دریافت کردند. 

مدیرکل کل بهزیستی همچنین میزان استمرار و تداوم اشتغال در زنان سرپرست خانوار مازندران را بیش از ۷۰ درصد عنوان کرد و گفت: این میزان در بالاترین سطح کشور قرار دارد که همواره منجر به تخصیص ۱۰۰ درصدی اعتبارات اشتغال ما  از سوی سازمان بهزیستی می شود.

گوهردهی ایجاد اشتغال و کار آفرینی در قالب سرمایه کار بلاعوض ، وام خود اشتغالی ، وام کارفرمائی و وام مشاغل خانگی را یکی از شیوه های مهم توانمند سازی بهزیستی در حوزه خانواده و زنان عنوان کرد و گفت: از جمله پیش نیازهای مطرح جهت ظرفیت سازی و توانمند سازی جامعه هدف سازمان بهزیستی و خروج تدریجی مددجویان قابل بازتوان از چرخه حمایتی در سطوح مختلف ،بستر سازی و مهیا کردن زمینه های لازم جهت مهارت آموزی و اشتغال حمایتی و پایدارسازی اشتغال آنها می باشد.

وی افزود: در این راستا بهزیستی مازندران با توجه به اهمیت توانمند سازی مددجویان در همه ابعاد و با هدف آسیب شناسی وضعیت اشتغال ناپایدار مددجویان ، در یک اقدام ابتکاری و با استفاده از مراکز غیر دولتی دوره های تربیت " مربی تی او تی TOT یا " مهارتهای زندگی شغلی و مهارت های کسب و کار برگزار کرد. 

مدیرکل بهزیستی افزود: در این طرح با انتخاب ۱۹ موسسه مجری توانمند و برتر در امر آموزش ، برنامه آماده سازی شغلی پرونده های زنان سرپرست خانوار که در گذشته توسط فنی و حرفه ای انجام می شد ، واگذار شد که خوشبختانه تاکنون خروجی های مثبتی نیز دریافت کرد.

گوهردهی همچنین به موضوع بیمه زنان تحت پوشش بهزیستی اشاره کرد و گفت: سال گذشته تعداد ۵۰۰ نفر از زنان گروههای هدف اجتماعی به مبلغ ۱۰ میلیارد ریال از بیمه خویش فرمایی و کار فرمایی برخوردار گردیدند.

وی مسئولیت پذیری، قدرت تحلیل وضعیت، هدفگذاری و تلاش برای ایجاد شرایط مطلوب را ازجمله دستاوردهای زنانی دانست که در راه توانمندسازی خود همت گمارده‌اند. 

مدیرکل بهزیستی تداوم حمایت های مالی این نهاد و دولت را در توانمند سازی جامعه هدف خود مستمر و پایدار عنوان کرد و گفت: هدف سازمان بهزیستی خوداتکایی و عدم وابستگی همه جامعه است.

بر اساس آمار ۸۰ هزار خانوار شامل ۱۲۷ هزار نفر در مازندران تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) استان قرار دارند که از این تعداد ۴۷ هزار خانوار به سرپرستی زنان خانوار تحت پوشش هستند. 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.