خبرگزاری مهر، گروه استانها- مهدی غلامی: پس از گذشت شش روز از تبلیغات داوطلبان انتخابات مجلس، ستادهای انتخاباتی در آمل برخلاف دیگر مناطق کشور از جذابیت و شور سیاسی و هیجانی خالی و به محلی برای دورهمی ساده و گفتگوهای روزمره تبدیلشده است.
برخی صاحبنظران و شهروندان آملی معتقدند که ناشناخته بودن ۱۳ داوطلب نمایندگی مجلس در حوزه انتخابیه شهرستان آمل برای مردم و سابقه پایین بیشتر آنها باعث بیمیلی و بیعلاقگی برای حضور در ستادهای انتخاباتی شده است.
از سوی دیگر انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز همواره در شهرستان آمل از حرارت و رقابت تنگاتنگ با چاشنی کری خوانی برخوردار بوده است.
در روزهای گذشته برخی کاندیداهای مجلس در حوزه انتخابیه شهرستان آمل بهصورت مستقیم از برخی چهرهها و بزرگان حوزههای مختلف شهرستان برای حضور در ستادها برای جلب نظر عمومی و مقبولیت ناشی از حضور این چهرهها به نفع خودشان دعوت وخواستار همراهی آنها در روزهای باقیمانده تا انتخابات شدند.
برآیند و مشاهدات عینی در شب و روزهای سپریشده از سطح شهر و بخشهای شهرستان آمل، فضای بسیار آرام و پایین بودن شور و هیجانهای رایج انتخاباتی از سوی کاندیداها و حامیان آنها بوده است.
امیدواری به بازگشت
بسیاری از طرفداران کاندیداهای مطرح حوزه انتخابیه آمل همچنان لحظه شماری میکنند تا نامزدهای ردصلاحیت شده دوباره به چرخه انتخابات برگردند و شور انتخاباتی را فزون تر کنند.
در نخستین ساعات روز گذشته اعلام تائید صلاحیت یکی از کاندیداها در حوزه انتخابیه آمل و به علت تشابه فامیلی با یکی از کاندیداهای رد صلاحیت شده در شبکههای اجتماعی، واکنشهای متعددی در فضای سیاسی و انتخاباتی شهرستان آمل ایجاد شد.
خبری که حتی به نیمهروز نرسیده بود و بابی طرفی و بدون واکنش و اظهارنظر از سوی فرمانداری شهرستان آمل، از سوی انتشاردهندگان آن در شبکههای اجتماعی تکذیب شد.
حضور سلبریتی ها در ستادهای کاندیداها
دعوت از سلبریتی ها، استفاده ابزاری از قهرمانان ملی، حضور در آئینهای ختم و مجالس عروسی، رفتن به دیدار خانوادههای شهدا و مدافع حرم، پخش شکلاتهایی که روی آن اسم نامزد خاص طراحیشده است، پخش تراکت و پوسترهایی که در آن عناوینی چون ناجی و موج تغییر، … آمده است، تنها بخشی از آشفتهبازار تبلیغاتی نامزدها به شمار میرود.
برخی از حامیان کاندیداها با دعوت از چهرههای نامآشنای هنری کشور برای حضور در مجلس سخنرانی کاندیداها و خوانندههای مطرح بومی در روزهای گذشته در شهرستان آمل رقابت و شور انتخاباتی ایجاد کردند.
شبکههای اجتماعی در خدمت تبلیغات نامزدها
تحلیل و بررسی تبلیغات نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی بهویژه در شهرستان آمل که دارای ساکنانی با قومیتها، گویشها و مذاهب مختلف هستند، نشان میدهد که آنان تمرکز بیشتری به شبکههای اجتماعی بهویژه در مقایسه با فضاهای شهری، تبلیغات بصری، نصب بنر و عکس و پارچه نوشتهها بر درودیوار دارند.
باوجودآنکه تبلیغات انتخاباتی بر اساس قانون پیش از موعد یکهفتهای تعیینشده تخلف محسوب میشود، هواداران و حامیان نامزدها از ۲ تا سه هفته پیش از آغاز زمان تبلیغات فعالیتهای خود را در فضای مجازی بهصورت تشکیل کانالهای تلگرامی آغاز کردند.
این در حالی است که بر اساس تبصره یک و ۲ ماده ۶۵ قانون انتخابات انجام هر رفتار تبلیغاتی غیرقانونی که قانونگذار انتخابات آن را پیشبینی کرده است از طریق شبکههای اجتماعی و فضاهای مجازی، حسب مورد مشمول مجازات مربوطه قرار میگیرد.
گزارش هرگونه تخلف از ضوابط تبلیغات موضوع این قانون توسط هیئت اجرایی حوزه انتخابیه اصلی بررسی و در صورت اثبات تخلف، موضوع به رئیس ستاد مرکزی نامزد تذکر داده میشود و همزمان به هیئت نظارت حوزه انتخابیه ارجاع خواهد شد.
هماکنون فعالیت تبلیغاتی بیشتر نامزدها روی فضای مجازی بر روی پیامرسان تلگرام متمرکز است و نامزدها سعی دارند با بهرهگیری از این فضا و بیان نظرها و برنامههای خود و تفسیر گفتمانهای حاضر در انتخابات به اقناع افکار عمومی بپردازند.
این گروهها و کانالهای تبلیغاتی در فضای مجازی با انعکاس سخنرانیها و حضور نامزدها و هوادارانشان در محلههای مختلف و مساجد این امکان را به مخاطبان میدهد که بهراحتی با سخنان و برنامههای این کاندیداها آشنا شوند.
در برخی از این گروهها حتی فیلم سخنرانیها بهطور کامل قرار داده میشود و در پارهای اوقات بهصورت لایه (زنده) این سخنرانیها پوشش داده میشود که برای مخاطبان بسیار جذاب است.
سهولت راهاندازی، کاهش هزینهها و فراگیری شبکههای اجتماعی مهمترین دلایلی است که در این دوره از انتخابات مجلس، نامزدها را به استفاده از آن بیشتر ترغیب کرده است.
مردم: میآییم
باوجود سردی فضای سیاسی حاکم بر انتخابات در شهرستان آمل، شهرستان آمل همواره در انتخابات مختلف بالاترین مشارکتها در سطح مازندران داشته است، مردم این شهرستان آمادگی کامل خود برای شرکت در انتخابات روز جمعه را اعلام کرده اند.
قشرهای مختلف مردم این شهرستان در گفتوگویی اعلام کردند که بدون توجه به گرایش حزبی و سیاسی افراد، برای هویت بخشی، حضور حداکثری و نشان دادن مشارکت سیاسی و شعور انتخاباتی بهپای صندوقهای رأی خواهیم آمد.
پیشبینی ۳۵۳ شعبه اخذ رأی در آمل
در همین حال معاون سیاسی فرماندار آمل گفت: بهمنظور برگزاری یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی تعداد ۳۵۳ شعبه اخذ رأی در شهرستان در نظر گرفتهشده است.
قدرت الله نائیج نژاد در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در این شهرستان بهصورت الکترونیکی برگزار میشود و با فراهم کردن امکانات هوشمند و الکترونیکی و نظارت ناظران امکان هرگونه جعل و تقلب در انتخابات به صفر رسیده است.
وی اضافه کرد: حدود ۳ هزار نفر در روند برگزاری، پشتیبانی، انتظامی و اجرایی در برگزاری انتخابات دوره یازدهم مجلس در حوزه انتخابیه شهرستان آمل بر عهده دارند.
معاون سیاسی فرماندار شهرستان آمل ادامه داد: همه تمهیدات و هماهنگی لازم اعم آموزشهای عوامل برگزاری در ماههای گذشته انجام و مکانهای موردنظر برای ایجاد شعبههای اخذ رأی پیشبینی و مشخصشده است.
شهرستان آمل با بیش از ۴۱۳ هزار نفر جمعیت یک کرسی ثابت در مجلس شورای اسلامی دارد.