به گزارش ایرنا، نصرالله بازوند ، روز شنبه در بیست و نهمین جشنواره امتنان از نخبگان جامعه کار و تولید استان لرستان که در دانشگاه فرهنگیان خرم آباد برگزار شد، اظهار کرد: از ابتدای سال هر هفته طی جلساتی که با مجمع نمایندگان و استاندار هر استان برگزار می شود مشکلات اجتماعی استان ها مختلف مورد بررسی قرار می گیرد که متاسفانه آمار برخی آسیب های اجتماعی در استان لرستان بسیار نگران کننده است.
وی افزود: استان لرستان در زمینه کودک آزاری در رتبه نخست کشوری قرار دارد و در زمینه اعتیاد رتبه پنجم کشور و در زمینه طلاق نیز رقم بالایی را بخود اختصاص داده است.
معاون وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه میانگین افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی در کشور سه تا پنج درصد است، گفت: این میزان در استان لرستان بیشتر است بطوریکه در این استان 10 درصد مردم تحت پوشش کمیته امداد هستند.
بازوند اظهار کرد: سن بحرانی بیکاری سنین بین 15 تا 30 سال است که در استان لرستان در این رده سنی میزان بیکاری بین 30 تا 36 درصد است.
وی با اشاره به کاهش نرخ مشارکت اقتصادی مردم در لرستان گفت: نرخ پایین مشارکت میزان بیکاری را افزایش می دهد و در زمینه نرخ رشد اقتصادی نیز علی رغم اینکه در کشور این رقم رو به بالا است اما در استان لرستان نرخ اقتصادی در چند سال اخیر 1/2 دهم در مقایسه با سال 94 کاهش داشته است.
معاون توسعه منابع وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه در هفته کارگر مسئولین باید شنونده مشکلات کارگران و کارفرمایان باشند، اظهار کرد: مسئولین همیشه تریبون در اختیار دارند اما در هفته ای که با نام هفته کارگر نام گذاری شده بهتر است این فرصت به کارگر داده شود تا از مسائل و مشکلات خود بگوید.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به نامگذاری امسال تحت عنوان سال حمایت از کالای ایرانی گفت: باید فراتر از شعار حرکت کرد و برای اینکه کالای تولید داخل در بین مردم خریدار داشته باشد محصولات کیفی و رقابتی تولید کرد.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه برخی محصولات ایرانی همچون زعفران و برنج دارای برند جهانی هستند، افزود: سایر محصولات را هم می توان کیفیت آنها را ارتفاء داد تا در جهان صاحب برند معتبر شوند.
بازوند با اشاره به اینکه در برخی کالاهای تولید داخل کیفیت پایین است، گفت: کالای با کیفیت پایین در تولید رقابتی جایگاهی ندارد.
به گفته وی هزینه های تولید که بالا می رود به ناچار تولید کننده از کیفیت کالا کم می کند.
وی با اشاره به اینکه باید از استعدادها و از ایده های نخبگان در عرصه کار و تولید بهره گرفت گفت: کارفرما ها و کارآفرینان از توان و تخصص کافی برخودار هستند.
بازوند گفت: با اینکه استان لرستان 2 درصد جمعیت کل کشور را تشکیل می دهد اما تنها یک درصد سهم صادرات و یک درصد سهم واردات کل کشور را بخود اختصاص داده است.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین گفت: علی رغم اینکه زیرساخت و منابع خوبی در استان وجود دارد اما تاکنون نتوانسته ایم از این فرصت ها و ظرفیت ها بخوبی بهره بگیریم و باید آسیب شناسی صورت گیرد.
وی با تاکید بر ارتقای کیفیت کالای تولید داخل گفت: متاسفانه برخی کالای تولید داخل که برای سایر کشورها صادر می شوند برگشت می خورند و باید تلاش کرد تا کالای با کیفیت به دست مردم برسد.
در حاشیه این جشنواره ، لیلا سلاح ورزی مدیرکل امور بانوان استانداری لرستان نسبت به آمار ارائه شده از سوی معاون وزیر مبنی بر اینکه لرستان رتبه اول کودک آزاری را دارد واکنش نشان داد و گفت: استان لرستان در این زمینه به هیچ وجه رتبه اول را ندارد و فعالیت های خوبی نیز در این زمینه انجام شده است.
سلاح ورزی آمار ارائه شده در این زمینه را نامعتبر دانست اما معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: نباید در برابر مشکلات موجود موضع گیری کرد این آمارها تجزیه تحلیل شده و مورد تایید است ضمن اینکه کودک آزاری طیف گسترده ای دارد که علاوه بر جسمی ابعاد آزار عاطفی و روانی را دربرمی گیرد.
1920/6060
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.