به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرمآباد، عبدالمجید نگارش نژاد ظهر امروز در جمع خبرنگاران استان لرستان اظهار داشت: میزان کاهش کالای قاچاق از سال 92 تا 94 قریب 10 میلیارد دلار بوده که روند قابل توجهی است.
وی با بیان اینکه میزان کاهش کالای قاچاق سال 95 هنوز به صورت رسمی اعلام نشده است افزود: هفته آینده بررسی میزان کالای قاچاق به پایان میرسد و اعلام میشود اما پیشبینی میشود میزان کالای قاچاق 12 تا 13 میلیارد دلار کاهش داشته باشد.
مدیرکل فرهنگی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به اینکه میزان کالای قاچاق از سال 92 تا پایان سال 95 تقریبا 50 درصد کاهش داشته است عنوان کرد: ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز اهداف فرهنگی برای مبارزه با کالای قاچاق پیشبینی کرده است که از جمله این برنامهها میتوان از مقابله، پیشگیری، مدیریت تقاضا و جلوگیری از باز پخش کالای قاچاق به بازار نام برد.
وی بیان کرد: از سال گذشته یک برنامه سه ساله برای مبارزه با قاچاق کالا در دستور کار قرار گرفت که در این برنامه مدیریت تقاضا، قبح مصرف کالای قاچاق و گفتمان سازی مسئله قاچاق کالا دنبال میشود.
نگارش نژاد گفت: در بحث مدیریت تقاضا نخستین جامعه هدف ما بانوان هستند که 50 درصد از جمعیت کشور را تشکیل میدهند و بالای 90 درصد در این امر تأثیر گذارند.
وی تصریح کرد: دومین جامعه هدف ما جوامع آموزشی (آموزش و پرورش، دانشگاهها و حوزهها علمیه) هستند که ابتدا باید به آنها آگاهی بخشی کنیم و سپس این آگاهی بخشی را به باور تبدیل کنیم چرا که تا باور نباشد تغییر رفتار نیز انجام نمیگیرد.
مدیرکل فرهنگی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز خاطرنشان کرد: تغییر رفتار از مصرف کالای قاچاق به مصرف کالای داخلی و در صورت عدم کالای متناسب داخلی و مشابه، تهیه کالای خارجی از مبادی رسمی مد نظر ما است.
وی به لزوم آگاهی بخش افراد جامعه در بحث قاچاق کالا و ارز تأکید کرد و اظهار داشت: مسئولان سازمان غذا و دارو اعلام کردند که بیش از 95 درصد از کالاهای قاچاق آرایشی بهداشتی و کالاهای سلامت محور آلوده، غیراستاندارد یا تاریخ مصرف گذشته است.
نگارش نژاد افزود: هر یک میلیارد دلار کالای قاچاق سبب از بین رفتن حداقل 100 هزار فرصت شغلی میشود.
انتهای پیام/