به گزارش خبرآنلاین لرستان، صید احمد مرادی با اشاره به اینکه یکی از استراتژی های جهاد کشاورزی این است که راندمان تولید را در حوزه زراعت، باغبانی، تولیدات دامی و آبزیان نهادینه کند گفت : برابر رشد جمعیتی که داریم بایستی به تامین امنیت غذایی براساس توانایی های داخلی تکیه کنیم.

 تولید سالانه ۳میلیون تن محصول کشاورزی در لرستان

وی تصریح کرد: مجموع تولیدات سازمان جهاد کشاورزی لرستان در حوزه زراعی و باغی، دام و طیور و آبزیان حدود ۳ میلیون تن در سال است.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به برنامه ریزی ها در حوزه صنایع تبدیلی و غذایی طی سال های گذشته گفت: حدود ۵۰۰ مجوز طی سالیان گذشته در این بخش صادر شده است و حدود ۸۰۰۰ میلیارد هم سرمایه گذاری در این بخش نیاز است.
مرادی خاطرنشان کرد: اگر این طرح ها به بهره برداری برسند ۷۴۱۰ نفر به طور مستقیم و غیرمستقیم در این واحدها مشغول به کار می شوند.
وی گفت: میزان ظرفیت این واحدها ۸۰۰ هزار تن محصول کشاورزی است.

 فعالیت ۱۷۰ واحد صنایع تبدیلی و غذایی در لرستان

مدیرصنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی لرستان کاهش ضایعات محصولات کشاورزی را هدف اصلی ایجاد واحدهای صنایع تبدیلی و غذایی برشمرد و ادامه داد: در حال حاضر ۱۷۰ واحد با ظرفیت ۱۹۸۵ نفر نیروی شاغل فعال است و حجم سرمایه گذاری آن یک هزار و ۴۶۹ میلیارد است.
مرادی همچنین با بیان اینکه عمل آوری و بسته بندی محصولات، توسعه صادرات، بازاریابی و ... از دیگر اهداف ایجاد واحدهای صنایع تبدیلی و غذایی است، تصریح کرد: اولویت های ما در استان بحث قطعه بندی، انجماد، بسته بندی گوشت قرمز و سفید و آبزیان است.

 کشتارگاه های دام شهرهای لرستان نیاز به بازسازی، نوسازی و تعمیرات اساسی دارند.

وی ایجاد کشتارگاه های دام سبک و سنگین در استان را از دیگر اولویت های در دستور کار دانست و افزود: کشتارگاه های دام شهرهای لرستان نیاز به بازسازی، نوسازی و تعمیرات اساسی دارند، در این راستا از متولیان ۱۱ کشتارگاه فعال حال حاضر در استان چه در بخش دام و چه در بخش ذخیره سازی میوه می خواهیم به سازمان جهاد کشاورزی مراجعه نموده و تسهیلات بانکی لازم برای بازسازی این واحدها دریافت کنند.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی لرستان در بخش دیگری از سخنان خود به احداث انواع سردخانه های تک مداره و دو مداره اشاره کرد و اظهار داشت: در این ارتباط تاکنون ۵۱ مجوز در حوزه سردخانه ها صادر کرده ایم ، در صورتیکه متقاضیان پای کار باشند و بانک ها به موقع حمایت کرده و کارشنکنی نکنند، بستری برای جذب محصولات کشاورزی و ایجاد ارزش افزوده داشته باشیم.
مرادی گفت: برخی بانک ها استقبال خوبی از متقاضیان نمی کنند، به جای حمایت سنگ اندازی می کنند. این امر موجب شده برای کشاورزان ما در استان مشکل ایجاد شود و انگیزه را از آنهاگرفته شود.
وی با بیان اینکه ۹ واحد سردخانه به صورت فعال در استان وجود دارد، تصریح کرد: ظرفیت نگهداری این واحدها ۱۸ هزار و ۸۸۴ تن است.

۲۰ واحد سردخانه در حال احداث در استان داریم.

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی لرستان با تاکید بر اینکه ۲۰ واحد سردخانه در حال احداث در استان داریم، افزود: پیشرفت فیزیکی این واحدها بین ۸ تا ۶۰ درصد است و ظرفیت آن ها ۷۹ هزار تن محصول است.
مرادی با اشاره به اینکه مشاغل خانگی در حوزه های مختلف ترشیجات، شوریجات، میوه های خشک و ... در استان راه اندازی شده است، گفت: بسته بندی و فرآورده های لبنی با نگاه صادرات نیز در اولویت است.
وی بسته بندی حبوبات تولیدی استان را از دیگر اولویت های در دستور کار برشمرد و ادامه داد: فرآوری و بسته بندی سبزیجات از دیگر موارد در دستور کار است.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به اینکه بحث بسته بندی زعفران و عسل لرستان نیز از مواردی است که در قالب مشاغل خانگی پیگیری شده است، اظهار داشت: فرآوری و بسته بندی عرقیات گیاهی، پخت انواع نان سنتی، تهیه مربا، شیرینی پزی، گیاهان دارویی و ... از دیگر رویکردهای اشتغال زایی و ارتقای بهره وری در بخش کشاورزی لرستان است.
 

46

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1288302
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.