به گزارش ایرنا، با برگزاری آئین معارفه با حضور وزیر کشور، عبدالمحمد زاهدی از هفته جاری به طور رسمی کار خود را به عنوان استاندار قزوین آغاز کرد.
وی به عنوان نماینده عالی دولت در استان و استاندار بدون شک جایگاه مهم و منحصر به فردی را در حل مسائل و مشکلات استان دارد و آگاهی از از مطالبات و انتظارات نمایندگان و گروه های مختلف مردم ادر این راستا موثر خواهد بود.
رئیس خانه صنعت و معدن استان قزوین به عنوان یک مسئول تشکل بخش خصوصی در حوزه تولید از انتظارات صنعتگران از استاندار جدید سخن گفت و اظهار کرد: واقعیت این است که انتظار بخشی خصوصی از دولت دوازدهم به مراتب بیش از گذشته است و برای بهبود کسب و کار و رونق تولید نیازمند تلاش مجدانه مدیران بویژه استانداران هستیم.
علی محمد زمانی افزود: در حال حاضر تسهیلات واحدهای تولیدی با نرخ سود 18 درصد عرضه می شود که در تلاش هستیم این میزان سود کاهش یابد تا دریافت تسهیلات به واحدهای تولیدی مقرون به صرفه شود و در این راه تلاش ها، مکاتبات و رایزنی های استانداران از جمله استاندار قزوین به عنوان مدیر ارشد یک استان صنعتی می تواند مفید واقع شود.
وی از قاچاق کالا و واردات بی رویه در کنار برخی قوانین دست و پاگیر و مشکلات بیمه ای به عنوان عمده مشکلات صنعتگران یاد کرد و گفت: از استاندار جدید انتظار داریم برای رفع این مشکلات در استان بکوشد و وعده های رئیس جمهوری و دولتمردان را در خصوص حمایت از تولید به طور واقعی جامه عمل بپوشاند.
** استاندار جدید از نظرات کارشناسی و تخصصی صنعتگران بهره مند شود
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی قزوین دیگر نماینده صنعتگران و فعالان بخش خصوصی استان در حوزه تولید نیز گفت: همه فعالان اقتصادی و بخش خصوصی چشم انتظار تدابیر عالی مدیریت جدید استان هستند.
علیرضا کشاورز قاسمی با اشاره به صنعتی بودن استان قزوین، افزود: انتظار می رود نماینده عالی دولت در استان در تصمیمات خود پیرامون بخش صنعت از تخصص و جنبه های مشورتی و کارشناسی بخش خصوصی به عنوان مشاوران اقتصادی در بهبود رونق کسب و کار استفاده کند.
وی تاکید کرد: فعالان اقتصادی به عنوان بازوان پرتوان دولت به ماموریت اصلی خود که رونق فضای کسبوکار برای به گردش درآوردن چرخههای اقتصادی است، در کنار دولتمردان خواهند بود اما انتظار دارند تا مدیران دولتی بویژه استانداران نیز به طور ویژه و خاص حامی بخش تولید باشند تا شاهد رونق اشتغال و اقتصاد کشور باشیم.
این فعال اقتصادی ادامه داد: با کمک استاندار جدید باید بروکراسی اداری در جهت ارتقای تولید و اشتغال کاهش یابد و دستگاههای اجرایی در این زمینه باید همکاری مطلوبی را با فعالان بخش تولید داشته باشند.
رئیس انجمن قطعه سازان خودرو استان قزوین نیز با اشاره به اهمیت صنعت قطعه سازی به عنوان صنعتی استراتژیک، گفت:در حال حاضر اکثریت قطعه سازان با مشکلات مالی و کمبود سرمایه در گردش مواجه هستند.
حسن زارعی نژاد با اشاره به اینکه قزوین از قطب های صنعت قطعه سازی در کشور است، افزود: از استاندار جدید می خواهیم تا به این صنعت و سایر بخش های تولیدی استان توجه ویژه داشته باشد چرا که چرخ اقتصاد و اشتغال استان از طریق همین صنایع می چرخد.
زارع نژاد همکاری نکردن بانک ها در اعطای وام، مشکلات وثیقه، معوقات بانکی، عدم پرداخت طلب قطعه سازان توسط خودروسازان، مشکل صاحبان صنایع با امور مالیاتی و بیمه تامین اجتماعی و شرکت های خدمات رسانی از جمله برق، گاز و آب را از دیگر مشکلات قطعه سازان استان برشمرد که انتظار می رود استاندار جدید برای حل آنها تلاش کند.
** حل مشکلات کارگران از اولویت های کار استاندار جدید باشد
عید علی کریمی، رئیس خانه کارگر قزوین نیز گفت: قزوین از استان های صنعتی و تولیدی کشور است و طبیعی است که به همین دلیل با مسائل و مشکلات کارگری نیز روبرو باشد.
وی اضافه کرد: از استاندار جدید انتظار داریم با توجه به اینکه بخش زیادی از جمعیت استان را قشر کارگری تشکیل می دهند، توجه به حل مسائل و مشکلات این بخش از جامعه را در اولویت های کاری خود قرار دهند.
این نماینده جامعه کارگری قزوین در پایان گفت: به دلیل وضعیت نامطلوب اقتصادی، برخی واحدهای تولیدی اقدام به قراردادهای نامعقول و غیرمنصفانه با کارگران کرده، برخی نیز دست به تعدیل و بعضی هم از پرداخت به موقع حقوق کارگران به بهانه های مختلف امتناع می کنند که در این رابطه باید استاندار ورود پیدا کند.
** خواسته های کشاورزان و دامداران
مجید بازدار مدیر عامل اتحادیه صنف مرغداران تخم گذار نیز، بهینه سازی مرغ داری ها از نظر تاسیسات و ماشین آلات همچنین بازبینی در محل های ایجاد مرغداری ها موجود و جدید ، حل مشکل سهمیه های آبی و همچنین پرداخت آب بها به شرکت آب و فاضلاب استان را از انتظارات شاغلان این بخش از استاندار دانست.
وی گفت: تمام تولید کننده های بخش دام و طیور از پرداخت مالیات معاف می باشند که متاسفانه اداره مالیاتی و دارایی قزوین در قالب سند های جدید این قانون را زیر پا می گذارند که تقاضا داریم استاندار جدید به حل این موضوع توجه داشته باشد.
استان قزوین 48 واحد مرغداری دارد که 800 میلیون قطعه مرغ در این واحد ها هستند و روزانه 250 تن تخم مرغ تولید می شود که به جز مقاصد داخلی به کشورهای عراق ، قطر و افغانستان صادر می شود.
حسین کاکاوند نایب رییس مجمع ملی کشاورزان و باغداران کشور و همچنین مدیر کانون کشاورزان خبره استان قزوین نیز دیگر فعال بخش کشاورزی استان است که از انتظارات خود از استاندار جدید قزوین سخن گفت.
نبود نوبت بندی مناسب برای توزیع آب و کم آبی در سطح باغ ها، توقف روند پیشرفت اجرای طرح های آبیاری نوین در سطح باغ ها و ضعف زیرساخت های صنایع تبدیلی برای محصولات باغی و کمبود سردخانه از عمده مشکلات باغداران استان است که از استاندار جدید برای حل آنها استمداد می طلبیم.
رشد بیابانی شدن اراضی به عنوان تهدیدی جدی، تخریب و تهدید باغستان سنتی قزوین در اثر فعالیت سودجویان، ازدیاد چاه های آبیاری، عدم ارائه سوخت مصرفی کشاورز برای ماشین آلات کشاورزی با قیمت دولتی توسط شرکت نفت استان، پخش سم های سرطان زا و غیر استاندارد در استان به صورت فله ایی و آزاد در سطح روستاها و باغات توسط افراد ناشناس
رضایت نداشتن کشاورزان از آب بهای پرداختی برای کانال آبرسانی و وجود ابزارهای فرسوده و پرداخت نشدن به موقع بهای خرید گندم در کنار بالا بودن نرخ سود تسهیلات پرداختی به کشاورزان از دیگر مشکلات عنوان شده توسط این فعال بخش کشاورزی است که استاندار جدید باید به جل و رفع آنها توجه کند.
استان قزوین دارای 489 هزار هکتار اراضی کشاورزی است و 80 هزار بهره بردار در این بخش است و نزدیک به پنج درصد محصولات کشاورزی کشور را تولید می کند.
** تقویت زیرساخت های فرهنگی انتظار جامعه فرهنگ و هنر قزوین از استاندار جدید
رئیس انجمن سینمای جوان استان قزوین نیز به عنوان نماینده ای از بخش فرهنگ و هنر به انتظارات خود از استاندار جدید اشاره کرد و گفت: دراستان حدود یک میلیون و دویست هزار نفری قزوین تنها 2 سینما فعال است.
محسن آقالرافزود: این 2 سینما هم در شهر قزوین قرار دارند بنابراین نباید انتظار داشت شهروندان بویین زهرا و آوج در جنوب غربی استان کیلومترها طی کنند و برای دیدن یک فیلم به قزوین بیایند.
وی معتقد است: درشهرستانهای البرز، تاکستان و آبیک و حتی شهر محمدیه که دارای جمعیت قابل توجهی هستند وجود حداقل یک سالن سینما ضروری است که امیدواریم متولیان فرهنگی به این مهم بیش از پیش توجه کنند.
آقالر نبود سالن نمایش برای اجرای تئاتر و موسیقی را از دیگر مشکلات فرهنگی استان برشمرد و ادامه داد: انتظار ما از استاندار جدید توجه جدی به توسعه زیر ساخت های فرهنگی و فراهم کردن امکانات لازم در این حوزه در شان مردم فهیم و هنردوست استان است.
وی با بیان اینکه بعد فرهنگی قزوین نباید زیرسایه سایر بخش ها قرار بگیرد، اضافه کرد: حمایت از هنرمندان بومی استان در اجرای برنامه های فرهنگی و هنری و بیشتر بها دادن به جوانان هنرمند و فعال در بخش های فرهنگی از دیگر انتظارات جامعه هنری و فرهنگی قزوین از استاندار جدید است.
مجید بالدران نویسنده و شاعر قزوینی نیز گفت: ظرف بیست سالی که ازاستان شدن قزوین می گذرد، هشت استاندارآمده اند و رفته اند و این نشانگراین واقعیت است که عمرمدیریت ارشد استان چقدرکوتاه است.
وی افزود: قزوین اگرثروت بادآورده نفت و گازندارد،درعوض ازفرهنگ وهنر و تاریخ غنی ومجموعه های توانمندعلمی ،صنعتی و کشاورزی برخورداراست و هزاران فرهیخته نامدار دارد که می توانند شایستگی های خود و سرزمینشان رانمایندگی کنند بنابراین ازاستاندارجدید قزوین انتظارمی رود حلقه مدیریت ها و مشاوران خودرا افزون کند و باآوردن افرادجدید و افکارنو ،روحی تازه به کالبدخسته این خطه بدمد چرا که قزوین به راحتی می تواند یکی ازمراکز بزرگ وتوسعه یافته ایران باشد.
** حفظ کرامت معلمان و ارتقای جایگاه آنها، انتظار این قشر از استاندار
مسئول انجمن صنفی معلمان استان قزوین هم گفت: مطالبات فرهنگیان به دلیل انباشت، چیزی نیست که حل همه آنها در توان فرد خاصی باشد بلکه نیازمند یک نگاه ملی و سیستمی است اما استاندار به عنوان نماینده عالی دولت در استان می تواند در انعکاس درخواست های فرهنگیان به دولت نقش به سزایی ایفا کند.
رحیم سرکار افزود:از سوی دیگر بخشی از مطالبات فرهنگیان در استان ها نادیده انگاشته می شود از جمله دادن فرصت های برابر به فرهنگیان نسبت به سایر کارمندان و امتیازاتی چون اعطای زمین، وام های کم بهره و دیر پرداخت،توزیع عادلانه خودرو، استفاده از مزایایی که کارکنان خیلی ارگان و نهاد ها بهره مندند که همه این ها در ید استاندار است.
وی اضافه کرد:همچنین ما مشکل نوع نگاه حاکمیتی به فرهنگیان داریم و با وجود اینکه بیشترین نیروی دولت در هر استانی نیروهای آموزش و پرورشی است و بار تمام انتخابات ها و حضور در عرصه ها برعهده نیروهای فرهنگی است ،اما نگاه به فرهنگیان عادلانه نیست و بالطبع نگاه نماینده دولت هم می تواند تاثیر پذیر از این نگاه باشد بنابراین خواسته ما این است به ما فرهنگیان به اندازه ای که نقش ایفا می کنند و در جامعه تاثیر دارند، توجه شود.
سرکار ادامه داد: فرهنگیان خواستار احیای کرامت انسانی خود هستند و این در صورتی امکان پذیر است که نماینده عالی دولت به آن ایمان داشته باشد و نباید فراموش کرد در هیچ کشور صاحب نامی، معلم پشت در استاندار و مدیران ادارات نمی ایستد.
این معلم قزوینی با بیان اینکه فرهنگیان به عنوان ایفاگر نقش انسان سازی همواره به پایگاه و جایگاه عالی نیاز دارند خاطرنشان کرد:آقای استاندار می تواند با یک بخشنامه این جایگاه را حداقل در ادارات دولتی برگرداند و می تواند یک مشاور فرهنگی بگیرد، می تواند مجلس فرهنگیان در استان تشکیل دهد،می تواند هزار کار بکند و امیدوارم دغدغه فرهنگیان را داشته باشد تا بیش از این جایگاه این قشر فهیم و انسان ساز تنزل پیدا نکند.
** حمایت واقعی از نخبگان علمی، انتظار این قشر از استاندار
یکی از نخبگان علمی استان قزوین و مدیرعامل شرکت زرین ریز سامانه های الکترونیکی نیز با طرح دغدغه های مراکز دانش بنیان و نخبگان استان و انتظارات آنها از استاندار گفت:توجه به قشر نخبگان نباید شعاری و یا حتی دستوری باشد بلکه مخترعان و نخبگان نیازمند عمل گرایی از سوی مسئولان عالی استان هستند.
علیرضا پورقناد تشکیل جلسات ماهانه و یا حتی فصلی با نخبگان استان و حمایت مادی و معنوی از آنان را مهم ترین و بدیهی ترین خواسته این قشر عنوان کرد و افزود:گرچه هم اکنون در زمینه حمایت مادی از نخبگان، صندوق نوآوری و شکوفایی معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری تسهیلاتی ارائه می دهد اما به نظر می رسد که که اگر در داخل استان نیز برای حمایت از نخبگان داخلی چنین صندوقی تشکیل شود، شاهد ارتقای وضعیت مراکز دانش بنیان خواهیم بود.
وی نقدینگی، تیم فنی و بازار را عاملی مهم برای پیشرفت واحدهای دانش بنیان ذکر کرد و گفت:نقص در هر کدام از این سه عامل به کل وضعیت لطمه می زند و رویکرد استاندار در تحقق هر سه موضوع نقش محوری دارد.
پورقناد با بیان اینکه بازار شاید مهم ترین بخش از این سه عامل است،گفت:هم اکنون بسیاری از پروژه های مهم داخل استان به خارج از قزوین واگذار می شود و همین امر، فرصت پیشرفت شرکت های داخل را نیز سد می کند در حالی که می توان با حمایت از شرکت های توانمند دانش بنیان قزوین به بازار محصولات آنها نیز کمک کرد.
وی همچنین پیگیری و تلاش استاندار برای تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه را نیز از دیگر دغدغه ها و خواسته های نخبگان علمی از استاندار عنوان کرد و افزود: استاندار می تواند با ساز و کارهای مختلف زمینه های تقویت این ارتباط را فراهم کند.
** انتظارات ورزشکاران
بهمن عسگری ستاره کاراته استان قزوین و یکی از سه ورزشکار شاخص کاراته کشور در خصوص مهمترین
درخواست جامعه ورزشی قزوین از استاندار جدید گفت: قهرمانان کاراته و برخی رشته ها برای دریافت سهمیه حضور در لیگ های جهانی مجبور هستند در هشت یا نه لیگ کشوری شرکت کنند که متاسفانه فدراسیون تنها بخشی از این هزینه ها را پرداخت می کند و تامین هزینه های اعزام به مسابقات بخشی از درخواست های اصلی قهرمانان است.
وی با اشاره به ضرورت تامین مسکن قهرمانان افزود: با توجه به متاهل بودن خیلی از قهرمانان، تهیه مسکن برای آنها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و با توجه به قول مساعد استاندار سابق قزوین در این خصوص امیدواریم استاندار جدید دراین خصوص با جدیت بیشتری اقدام نمایند.
وی با اشاره به موضوع اشتغال قهرمانان ادامه داد: متاسفانه بسیاری از قهرمانان برای تامین هزینه های روزانه خود با مشکل روبه رو هستند و امیدواریم استاندار جدید قزوین با تدبیر در این خصوص مشکل اشتغال قهرمانان را مرتفع سازد.
رضا علیپور سریع ترین مرد عمودی جهان و قهرمان سنگنوردی ایران نیز در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت:امیدواریم استاندار جدید قزوین به قهرمانان ورزشی استان که با وجود تمامی مشکلات پرچم پر افتخار ایران اسلامی را در جهان برافراشته می سازند، توجه بیشتری داشته باشد.
وی افزود:امیدواریم استاندار جدید قزوین به وعده هایی که به قهرمانان ورزشی استان می دهند اهتمام بیشتری داشته باشند چرا که پیش از این خیلی از وعده ها در حد حرف باقی می ماند..
این قهرمان جهان افزود:13 مدال جهانی را برای کشورم به ارمغان آوردم ولی هنوز در زادگاهم قزوین من را نمی شناسند و من هیچ درخواستی از مسئولان و استاندار جدید ندارم و کشورهای زیادی نظیر امارات و آمریکا از من برای حضور در رقابت ها به نام این کشورها درخواست دارند ولی من خاطر خدمت به کشور و پرچم ایران از این مورد صرف نظر کردم.
حسن جوادی رئیس هیات دوومیدانی استان و از پیشکسوتان ورزش قزوین نیز گفت: تکمیل طرح های نیمه تمام ورزشی، احداث خانه های ورزش در سطح روستاها، کمک های اعتباری به هیات های ورزشی، ترویج ورزش همگانی به عنوان یکی از عامل های مهم رشد نشاط و سلامت شهروندان، جذب حمایت های بخش خصوصی از ورزش و تشکیل باشگاه صنعت به عنوان یک آرزو و وعده زمین مانده از مهم ترین مطالبات جامعه ورزش از استاندار جدید قزوین است.
** تقویت سازمان های مردم نهاد در دستور کار استاندار جدید باشد
یک فعال سازمان های مردم نهاد و مسئول تشکل زیست محیطی جنبش سبز استان قزوین نیز در خصوص مطالبات فعالان نهادهای مردمی از استاندار گفت: سازمان های مردم نهاد بازوی مسئولان در پیشبرد امور و فعالیت های خود هستند بنابراین از استاندار جدید انتظار داریم حمایت واقعی و عملی را از این نهادها به عمل بیاورند.
محمود داوران افزود: استاندار جدید باید در راستای توجه به حقوق شهروندی به رشد و تقویت تشکل های مردم نهاد توجه داشته باشند تا این نهادها بتوانند در زمینه های مختلف از جمله تبیین حقوق شهروندی موفق عمل کنند.
وی به برخی مشکلات استان قزوین اشاره و خاطر نشان کرد: برخی مشکلات موجود در این استان مشابه شرایط کشوری بوده و برخی دیگر از جمله مشکلات اقتصادی، تولیدی، سرمایه ای کارگری و بیکاری خاصه استان بوده که امیدواریم با تلاش استاندار جدید با راه اندازی فعالیت های اقتصادی شاهد رشد و توسعه استان بوده و علاوه بر آن دیگر شاهد تجمع اعتراض آمیز کارگران نباشیم .
داوران اضافه کرد:رسیدگی به وضعت اشتغال جوانان تحصیل کرده ، ایجاد امنیت و اشتغال برای زنان ، ارائه تسهلات و تشویق احزاب ، نهادهای مدنی و تشکل های زیست محیطی و آزادی مطبوعات در استان از جمله مواردی است که استاندار باید به آنها توجه داشته باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به مشکلات زیست محیطی استان قزوین اشاره کرد و افزود: بحران کمبود آب، مدیریت فاضلاب جنوب قزوین و تعجیل در اجرای پروژه انتقال آب شرب از سد طالقان به استان قزوین برای صرفه جویی در مصرف منابع زیرزمینی که استفاده بیش از آنها بیابانی شدن اراضی را در پی دارد و جلوگیری از تخریب باغات سنتی از جمله این مشکلات است که باید از سوی استاندار جدید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
قزوین از سال 76 به استان تبدیل شده و بر پایه واپسین تقسیمات کشوری دارای 6 شهرستان، 19 بخش، 25 شهر، 46 دهستان و یک هزار و 176 آبادی است.
شهرستانهای قزوین، تاکستان، بوئین زهرا، آبیک، البرز و آوج شهرستانهای این استان هستند.
قزوین با استانهای مازندران، گیلان، همدان، زنجان، مرکزی و البرز همسایه است.
براساس نتایج آخرین سرشماری عمومی نفوس و مسکن، یک میلیون و 273 هزار و 761 نفر در استان قزوین زندگی می کنند که 25 درصد معادل 321 هزار و 610 نفر آن در روستاها ساکن هستند.
6104/7389/7388/6101/3013/6012/7390
خبرنگاران: ناصر نیلی، هادی درزی رامندی، نسرین رحیمی ،پریسا نوروزی و گیتی سیمیاری :
انتشار دهنده: رضا اولادی
وی به عنوان نماینده عالی دولت در استان و استاندار بدون شک جایگاه مهم و منحصر به فردی را در حل مسائل و مشکلات استان دارد و آگاهی از از مطالبات و انتظارات نمایندگان و گروه های مختلف مردم ادر این راستا موثر خواهد بود.
رئیس خانه صنعت و معدن استان قزوین به عنوان یک مسئول تشکل بخش خصوصی در حوزه تولید از انتظارات صنعتگران از استاندار جدید سخن گفت و اظهار کرد: واقعیت این است که انتظار بخشی خصوصی از دولت دوازدهم به مراتب بیش از گذشته است و برای بهبود کسب و کار و رونق تولید نیازمند تلاش مجدانه مدیران بویژه استانداران هستیم.
علی محمد زمانی افزود: در حال حاضر تسهیلات واحدهای تولیدی با نرخ سود 18 درصد عرضه می شود که در تلاش هستیم این میزان سود کاهش یابد تا دریافت تسهیلات به واحدهای تولیدی مقرون به صرفه شود و در این راه تلاش ها، مکاتبات و رایزنی های استانداران از جمله استاندار قزوین به عنوان مدیر ارشد یک استان صنعتی می تواند مفید واقع شود.
وی از قاچاق کالا و واردات بی رویه در کنار برخی قوانین دست و پاگیر و مشکلات بیمه ای به عنوان عمده مشکلات صنعتگران یاد کرد و گفت: از استاندار جدید انتظار داریم برای رفع این مشکلات در استان بکوشد و وعده های رئیس جمهوری و دولتمردان را در خصوص حمایت از تولید به طور واقعی جامه عمل بپوشاند.
** استاندار جدید از نظرات کارشناسی و تخصصی صنعتگران بهره مند شود
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی قزوین دیگر نماینده صنعتگران و فعالان بخش خصوصی استان در حوزه تولید نیز گفت: همه فعالان اقتصادی و بخش خصوصی چشم انتظار تدابیر عالی مدیریت جدید استان هستند.
علیرضا کشاورز قاسمی با اشاره به صنعتی بودن استان قزوین، افزود: انتظار می رود نماینده عالی دولت در استان در تصمیمات خود پیرامون بخش صنعت از تخصص و جنبه های مشورتی و کارشناسی بخش خصوصی به عنوان مشاوران اقتصادی در بهبود رونق کسب و کار استفاده کند.
وی تاکید کرد: فعالان اقتصادی به عنوان بازوان پرتوان دولت به ماموریت اصلی خود که رونق فضای کسبوکار برای به گردش درآوردن چرخههای اقتصادی است، در کنار دولتمردان خواهند بود اما انتظار دارند تا مدیران دولتی بویژه استانداران نیز به طور ویژه و خاص حامی بخش تولید باشند تا شاهد رونق اشتغال و اقتصاد کشور باشیم.
این فعال اقتصادی ادامه داد: با کمک استاندار جدید باید بروکراسی اداری در جهت ارتقای تولید و اشتغال کاهش یابد و دستگاههای اجرایی در این زمینه باید همکاری مطلوبی را با فعالان بخش تولید داشته باشند.
رئیس انجمن قطعه سازان خودرو استان قزوین نیز با اشاره به اهمیت صنعت قطعه سازی به عنوان صنعتی استراتژیک، گفت:در حال حاضر اکثریت قطعه سازان با مشکلات مالی و کمبود سرمایه در گردش مواجه هستند.
حسن زارعی نژاد با اشاره به اینکه قزوین از قطب های صنعت قطعه سازی در کشور است، افزود: از استاندار جدید می خواهیم تا به این صنعت و سایر بخش های تولیدی استان توجه ویژه داشته باشد چرا که چرخ اقتصاد و اشتغال استان از طریق همین صنایع می چرخد.
زارع نژاد همکاری نکردن بانک ها در اعطای وام، مشکلات وثیقه، معوقات بانکی، عدم پرداخت طلب قطعه سازان توسط خودروسازان، مشکل صاحبان صنایع با امور مالیاتی و بیمه تامین اجتماعی و شرکت های خدمات رسانی از جمله برق، گاز و آب را از دیگر مشکلات قطعه سازان استان برشمرد که انتظار می رود استاندار جدید برای حل آنها تلاش کند.
** حل مشکلات کارگران از اولویت های کار استاندار جدید باشد
عید علی کریمی، رئیس خانه کارگر قزوین نیز گفت: قزوین از استان های صنعتی و تولیدی کشور است و طبیعی است که به همین دلیل با مسائل و مشکلات کارگری نیز روبرو باشد.
وی اضافه کرد: از استاندار جدید انتظار داریم با توجه به اینکه بخش زیادی از جمعیت استان را قشر کارگری تشکیل می دهند، توجه به حل مسائل و مشکلات این بخش از جامعه را در اولویت های کاری خود قرار دهند.
این نماینده جامعه کارگری قزوین در پایان گفت: به دلیل وضعیت نامطلوب اقتصادی، برخی واحدهای تولیدی اقدام به قراردادهای نامعقول و غیرمنصفانه با کارگران کرده، برخی نیز دست به تعدیل و بعضی هم از پرداخت به موقع حقوق کارگران به بهانه های مختلف امتناع می کنند که در این رابطه باید استاندار ورود پیدا کند.
** خواسته های کشاورزان و دامداران
مجید بازدار مدیر عامل اتحادیه صنف مرغداران تخم گذار نیز، بهینه سازی مرغ داری ها از نظر تاسیسات و ماشین آلات همچنین بازبینی در محل های ایجاد مرغداری ها موجود و جدید ، حل مشکل سهمیه های آبی و همچنین پرداخت آب بها به شرکت آب و فاضلاب استان را از انتظارات شاغلان این بخش از استاندار دانست.
وی گفت: تمام تولید کننده های بخش دام و طیور از پرداخت مالیات معاف می باشند که متاسفانه اداره مالیاتی و دارایی قزوین در قالب سند های جدید این قانون را زیر پا می گذارند که تقاضا داریم استاندار جدید به حل این موضوع توجه داشته باشد.
استان قزوین 48 واحد مرغداری دارد که 800 میلیون قطعه مرغ در این واحد ها هستند و روزانه 250 تن تخم مرغ تولید می شود که به جز مقاصد داخلی به کشورهای عراق ، قطر و افغانستان صادر می شود.
حسین کاکاوند نایب رییس مجمع ملی کشاورزان و باغداران کشور و همچنین مدیر کانون کشاورزان خبره استان قزوین نیز دیگر فعال بخش کشاورزی استان است که از انتظارات خود از استاندار جدید قزوین سخن گفت.
نبود نوبت بندی مناسب برای توزیع آب و کم آبی در سطح باغ ها، توقف روند پیشرفت اجرای طرح های آبیاری نوین در سطح باغ ها و ضعف زیرساخت های صنایع تبدیلی برای محصولات باغی و کمبود سردخانه از عمده مشکلات باغداران استان است که از استاندار جدید برای حل آنها استمداد می طلبیم.
رشد بیابانی شدن اراضی به عنوان تهدیدی جدی، تخریب و تهدید باغستان سنتی قزوین در اثر فعالیت سودجویان، ازدیاد چاه های آبیاری، عدم ارائه سوخت مصرفی کشاورز برای ماشین آلات کشاورزی با قیمت دولتی توسط شرکت نفت استان، پخش سم های سرطان زا و غیر استاندارد در استان به صورت فله ایی و آزاد در سطح روستاها و باغات توسط افراد ناشناس
رضایت نداشتن کشاورزان از آب بهای پرداختی برای کانال آبرسانی و وجود ابزارهای فرسوده و پرداخت نشدن به موقع بهای خرید گندم در کنار بالا بودن نرخ سود تسهیلات پرداختی به کشاورزان از دیگر مشکلات عنوان شده توسط این فعال بخش کشاورزی است که استاندار جدید باید به جل و رفع آنها توجه کند.
استان قزوین دارای 489 هزار هکتار اراضی کشاورزی است و 80 هزار بهره بردار در این بخش است و نزدیک به پنج درصد محصولات کشاورزی کشور را تولید می کند.
** تقویت زیرساخت های فرهنگی انتظار جامعه فرهنگ و هنر قزوین از استاندار جدید
رئیس انجمن سینمای جوان استان قزوین نیز به عنوان نماینده ای از بخش فرهنگ و هنر به انتظارات خود از استاندار جدید اشاره کرد و گفت: دراستان حدود یک میلیون و دویست هزار نفری قزوین تنها 2 سینما فعال است.
محسن آقالرافزود: این 2 سینما هم در شهر قزوین قرار دارند بنابراین نباید انتظار داشت شهروندان بویین زهرا و آوج در جنوب غربی استان کیلومترها طی کنند و برای دیدن یک فیلم به قزوین بیایند.
وی معتقد است: درشهرستانهای البرز، تاکستان و آبیک و حتی شهر محمدیه که دارای جمعیت قابل توجهی هستند وجود حداقل یک سالن سینما ضروری است که امیدواریم متولیان فرهنگی به این مهم بیش از پیش توجه کنند.
آقالر نبود سالن نمایش برای اجرای تئاتر و موسیقی را از دیگر مشکلات فرهنگی استان برشمرد و ادامه داد: انتظار ما از استاندار جدید توجه جدی به توسعه زیر ساخت های فرهنگی و فراهم کردن امکانات لازم در این حوزه در شان مردم فهیم و هنردوست استان است.
وی با بیان اینکه بعد فرهنگی قزوین نباید زیرسایه سایر بخش ها قرار بگیرد، اضافه کرد: حمایت از هنرمندان بومی استان در اجرای برنامه های فرهنگی و هنری و بیشتر بها دادن به جوانان هنرمند و فعال در بخش های فرهنگی از دیگر انتظارات جامعه هنری و فرهنگی قزوین از استاندار جدید است.
مجید بالدران نویسنده و شاعر قزوینی نیز گفت: ظرف بیست سالی که ازاستان شدن قزوین می گذرد، هشت استاندارآمده اند و رفته اند و این نشانگراین واقعیت است که عمرمدیریت ارشد استان چقدرکوتاه است.
وی افزود: قزوین اگرثروت بادآورده نفت و گازندارد،درعوض ازفرهنگ وهنر و تاریخ غنی ومجموعه های توانمندعلمی ،صنعتی و کشاورزی برخورداراست و هزاران فرهیخته نامدار دارد که می توانند شایستگی های خود و سرزمینشان رانمایندگی کنند بنابراین ازاستاندارجدید قزوین انتظارمی رود حلقه مدیریت ها و مشاوران خودرا افزون کند و باآوردن افرادجدید و افکارنو ،روحی تازه به کالبدخسته این خطه بدمد چرا که قزوین به راحتی می تواند یکی ازمراکز بزرگ وتوسعه یافته ایران باشد.
** حفظ کرامت معلمان و ارتقای جایگاه آنها، انتظار این قشر از استاندار
مسئول انجمن صنفی معلمان استان قزوین هم گفت: مطالبات فرهنگیان به دلیل انباشت، چیزی نیست که حل همه آنها در توان فرد خاصی باشد بلکه نیازمند یک نگاه ملی و سیستمی است اما استاندار به عنوان نماینده عالی دولت در استان می تواند در انعکاس درخواست های فرهنگیان به دولت نقش به سزایی ایفا کند.
رحیم سرکار افزود:از سوی دیگر بخشی از مطالبات فرهنگیان در استان ها نادیده انگاشته می شود از جمله دادن فرصت های برابر به فرهنگیان نسبت به سایر کارمندان و امتیازاتی چون اعطای زمین، وام های کم بهره و دیر پرداخت،توزیع عادلانه خودرو، استفاده از مزایایی که کارکنان خیلی ارگان و نهاد ها بهره مندند که همه این ها در ید استاندار است.
وی اضافه کرد:همچنین ما مشکل نوع نگاه حاکمیتی به فرهنگیان داریم و با وجود اینکه بیشترین نیروی دولت در هر استانی نیروهای آموزش و پرورشی است و بار تمام انتخابات ها و حضور در عرصه ها برعهده نیروهای فرهنگی است ،اما نگاه به فرهنگیان عادلانه نیست و بالطبع نگاه نماینده دولت هم می تواند تاثیر پذیر از این نگاه باشد بنابراین خواسته ما این است به ما فرهنگیان به اندازه ای که نقش ایفا می کنند و در جامعه تاثیر دارند، توجه شود.
سرکار ادامه داد: فرهنگیان خواستار احیای کرامت انسانی خود هستند و این در صورتی امکان پذیر است که نماینده عالی دولت به آن ایمان داشته باشد و نباید فراموش کرد در هیچ کشور صاحب نامی، معلم پشت در استاندار و مدیران ادارات نمی ایستد.
این معلم قزوینی با بیان اینکه فرهنگیان به عنوان ایفاگر نقش انسان سازی همواره به پایگاه و جایگاه عالی نیاز دارند خاطرنشان کرد:آقای استاندار می تواند با یک بخشنامه این جایگاه را حداقل در ادارات دولتی برگرداند و می تواند یک مشاور فرهنگی بگیرد، می تواند مجلس فرهنگیان در استان تشکیل دهد،می تواند هزار کار بکند و امیدوارم دغدغه فرهنگیان را داشته باشد تا بیش از این جایگاه این قشر فهیم و انسان ساز تنزل پیدا نکند.
** حمایت واقعی از نخبگان علمی، انتظار این قشر از استاندار
یکی از نخبگان علمی استان قزوین و مدیرعامل شرکت زرین ریز سامانه های الکترونیکی نیز با طرح دغدغه های مراکز دانش بنیان و نخبگان استان و انتظارات آنها از استاندار گفت:توجه به قشر نخبگان نباید شعاری و یا حتی دستوری باشد بلکه مخترعان و نخبگان نیازمند عمل گرایی از سوی مسئولان عالی استان هستند.
علیرضا پورقناد تشکیل جلسات ماهانه و یا حتی فصلی با نخبگان استان و حمایت مادی و معنوی از آنان را مهم ترین و بدیهی ترین خواسته این قشر عنوان کرد و افزود:گرچه هم اکنون در زمینه حمایت مادی از نخبگان، صندوق نوآوری و شکوفایی معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری تسهیلاتی ارائه می دهد اما به نظر می رسد که که اگر در داخل استان نیز برای حمایت از نخبگان داخلی چنین صندوقی تشکیل شود، شاهد ارتقای وضعیت مراکز دانش بنیان خواهیم بود.
وی نقدینگی، تیم فنی و بازار را عاملی مهم برای پیشرفت واحدهای دانش بنیان ذکر کرد و گفت:نقص در هر کدام از این سه عامل به کل وضعیت لطمه می زند و رویکرد استاندار در تحقق هر سه موضوع نقش محوری دارد.
پورقناد با بیان اینکه بازار شاید مهم ترین بخش از این سه عامل است،گفت:هم اکنون بسیاری از پروژه های مهم داخل استان به خارج از قزوین واگذار می شود و همین امر، فرصت پیشرفت شرکت های داخل را نیز سد می کند در حالی که می توان با حمایت از شرکت های توانمند دانش بنیان قزوین به بازار محصولات آنها نیز کمک کرد.
وی همچنین پیگیری و تلاش استاندار برای تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه را نیز از دیگر دغدغه ها و خواسته های نخبگان علمی از استاندار عنوان کرد و افزود: استاندار می تواند با ساز و کارهای مختلف زمینه های تقویت این ارتباط را فراهم کند.
** انتظارات ورزشکاران
بهمن عسگری ستاره کاراته استان قزوین و یکی از سه ورزشکار شاخص کاراته کشور در خصوص مهمترین
درخواست جامعه ورزشی قزوین از استاندار جدید گفت: قهرمانان کاراته و برخی رشته ها برای دریافت سهمیه حضور در لیگ های جهانی مجبور هستند در هشت یا نه لیگ کشوری شرکت کنند که متاسفانه فدراسیون تنها بخشی از این هزینه ها را پرداخت می کند و تامین هزینه های اعزام به مسابقات بخشی از درخواست های اصلی قهرمانان است.
وی با اشاره به ضرورت تامین مسکن قهرمانان افزود: با توجه به متاهل بودن خیلی از قهرمانان، تهیه مسکن برای آنها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و با توجه به قول مساعد استاندار سابق قزوین در این خصوص امیدواریم استاندار جدید دراین خصوص با جدیت بیشتری اقدام نمایند.
وی با اشاره به موضوع اشتغال قهرمانان ادامه داد: متاسفانه بسیاری از قهرمانان برای تامین هزینه های روزانه خود با مشکل روبه رو هستند و امیدواریم استاندار جدید قزوین با تدبیر در این خصوص مشکل اشتغال قهرمانان را مرتفع سازد.
رضا علیپور سریع ترین مرد عمودی جهان و قهرمان سنگنوردی ایران نیز در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت:امیدواریم استاندار جدید قزوین به قهرمانان ورزشی استان که با وجود تمامی مشکلات پرچم پر افتخار ایران اسلامی را در جهان برافراشته می سازند، توجه بیشتری داشته باشد.
وی افزود:امیدواریم استاندار جدید قزوین به وعده هایی که به قهرمانان ورزشی استان می دهند اهتمام بیشتری داشته باشند چرا که پیش از این خیلی از وعده ها در حد حرف باقی می ماند..
این قهرمان جهان افزود:13 مدال جهانی را برای کشورم به ارمغان آوردم ولی هنوز در زادگاهم قزوین من را نمی شناسند و من هیچ درخواستی از مسئولان و استاندار جدید ندارم و کشورهای زیادی نظیر امارات و آمریکا از من برای حضور در رقابت ها به نام این کشورها درخواست دارند ولی من خاطر خدمت به کشور و پرچم ایران از این مورد صرف نظر کردم.
حسن جوادی رئیس هیات دوومیدانی استان و از پیشکسوتان ورزش قزوین نیز گفت: تکمیل طرح های نیمه تمام ورزشی، احداث خانه های ورزش در سطح روستاها، کمک های اعتباری به هیات های ورزشی، ترویج ورزش همگانی به عنوان یکی از عامل های مهم رشد نشاط و سلامت شهروندان، جذب حمایت های بخش خصوصی از ورزش و تشکیل باشگاه صنعت به عنوان یک آرزو و وعده زمین مانده از مهم ترین مطالبات جامعه ورزش از استاندار جدید قزوین است.
** تقویت سازمان های مردم نهاد در دستور کار استاندار جدید باشد
یک فعال سازمان های مردم نهاد و مسئول تشکل زیست محیطی جنبش سبز استان قزوین نیز در خصوص مطالبات فعالان نهادهای مردمی از استاندار گفت: سازمان های مردم نهاد بازوی مسئولان در پیشبرد امور و فعالیت های خود هستند بنابراین از استاندار جدید انتظار داریم حمایت واقعی و عملی را از این نهادها به عمل بیاورند.
محمود داوران افزود: استاندار جدید باید در راستای توجه به حقوق شهروندی به رشد و تقویت تشکل های مردم نهاد توجه داشته باشند تا این نهادها بتوانند در زمینه های مختلف از جمله تبیین حقوق شهروندی موفق عمل کنند.
وی به برخی مشکلات استان قزوین اشاره و خاطر نشان کرد: برخی مشکلات موجود در این استان مشابه شرایط کشوری بوده و برخی دیگر از جمله مشکلات اقتصادی، تولیدی، سرمایه ای کارگری و بیکاری خاصه استان بوده که امیدواریم با تلاش استاندار جدید با راه اندازی فعالیت های اقتصادی شاهد رشد و توسعه استان بوده و علاوه بر آن دیگر شاهد تجمع اعتراض آمیز کارگران نباشیم .
داوران اضافه کرد:رسیدگی به وضعت اشتغال جوانان تحصیل کرده ، ایجاد امنیت و اشتغال برای زنان ، ارائه تسهلات و تشویق احزاب ، نهادهای مدنی و تشکل های زیست محیطی و آزادی مطبوعات در استان از جمله مواردی است که استاندار باید به آنها توجه داشته باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به مشکلات زیست محیطی استان قزوین اشاره کرد و افزود: بحران کمبود آب، مدیریت فاضلاب جنوب قزوین و تعجیل در اجرای پروژه انتقال آب شرب از سد طالقان به استان قزوین برای صرفه جویی در مصرف منابع زیرزمینی که استفاده بیش از آنها بیابانی شدن اراضی را در پی دارد و جلوگیری از تخریب باغات سنتی از جمله این مشکلات است که باید از سوی استاندار جدید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
قزوین از سال 76 به استان تبدیل شده و بر پایه واپسین تقسیمات کشوری دارای 6 شهرستان، 19 بخش، 25 شهر، 46 دهستان و یک هزار و 176 آبادی است.
شهرستانهای قزوین، تاکستان، بوئین زهرا، آبیک، البرز و آوج شهرستانهای این استان هستند.
قزوین با استانهای مازندران، گیلان، همدان، زنجان، مرکزی و البرز همسایه است.
براساس نتایج آخرین سرشماری عمومی نفوس و مسکن، یک میلیون و 273 هزار و 761 نفر در استان قزوین زندگی می کنند که 25 درصد معادل 321 هزار و 610 نفر آن در روستاها ساکن هستند.
6104/7389/7388/6101/3013/6012/7390
خبرنگاران: ناصر نیلی، هادی درزی رامندی، نسرین رحیمی ،پریسا نوروزی و گیتی سیمیاری :
انتشار دهنده: رضا اولادی
کپی شد