اختتامیه سومین جشنواره یار و یادگار نکوداشت همسر حضرت امام خمینی (س) با حضور دکتر فاطمه طباطبایی، حجت الاسلام و المسلمین سید محمود دعایی ، آیت الله رحمت و شماری از فعالان حوزه فرهنگ ، ادب و هنر در تالار سوره حوزه هنری تهران برگزار شد.

اختتامیه سومین جشنواره یار و یادگار نکوداشت همسر حضرت امام خمینی (س) با حضور دکتر فاطمه طباطبایی، حجت الاسلام و المسلمین سید محمود دعایی ، آیت الله رحمت و شماری از فعالان حوزه فرهنگ ، ادب و هنر در تالار سوره حوزه هنری تهران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران در این مراسم که حجت الاسلام و المسلمین خسروی و حجت الاسلام و المسلمین معاونان پژوهشی وفرهنگی موسسه تنظیم ونشر آثار حضرت امام خمینی و جمعی دیگر از مدیران و مسئولین و کارکنان این موسسه در تهران، خمین و قم و هیات داوران و اعضای شورای سیاستگذاری این جشنواره نیز حضور داشتند ،ضمن نکوداشت یاد و خاطره بانو خدیجه ثقفی ،‌از آثار هنری برتر در بخش های مختلف شعر، ترانه، سوگ سرود، نثر تحقیقی و ادبی ، داستان و نمایشنامه با اهدا لوح و هدایایی تقدیر شد.

نکوداشت یاد و خاطره مرحوم محمود شاهرخی شاعر صاحب نام کرمانی نیز با اهدا لوح تقدیر به فرزند ارشد این شاعر معاصر در اختتامیه این جشنواره انجام شد.گفتنی است، کتاب بهار بهمن با موضوع امام و نقلاب آخرین کتاب شاهرخی است که از سوی موسسه تنظیم ونشر آثار امام به چاپ رسیده است.

بنابرین گزارش، حجت الاسلام حشمتی معاون فرهنگی موسسه تنظیم ونشر آثار حضرت امام خمینی در سخنانی با بیان اینکه دوستدران امام امروز را دور هم جمع شده ایم تا از دو انسان بزرگواری که در کنار امام نقش مهمی داشته اند یعنی حاج سید احمد خمینی و بانو خدیجه ثقفی نیز سخن بگوییم ، گفت: بانو ثقفی کسی است که تمام هستی خود را در راه امام نثار کرد و خاموش سوخت و مجموعه انقلاب را یاری کرد.

عباس براتی پور شاعر معاصر و از اعضای هیات داوران جشنواره نیز در این مراسم دو قطعه شعر قرائت کرد که یکی از آنها را بیست سال پیش درباره لحظه ورود حاج احمدآقا به اتاق و بوسیدن صورت حضرت امام پس از رحلت ، سروده شده و این قطعه شعر را به یادگار حضرت امام تقدیم کرده بودند ، که این قطعه اینگونه آغاز می شود: پدر از شما رفت و جان نیز زما*** دلی از شما رفت و دلستانی ز ما...

براتی پور همچنین شعر دیگری را نیز که همین روزها در وصف بانو ثقفی سروده نیز قرائت کرد: این اثر نیز اینگونه آغاز می شود:

ای روح پر طراوت عطر جوانه ها*** آیینه محبت و لطف ترانه ها...

این داور بخش شعر و ترانه سومین جشنواره ادبی یار و یادگار همچنین گفت: استقبال بسیار خوب جوانان از بخش های مختلف این جشنواره حاکی از آن است که محبت و شوق و اراده جامعه به حضرت امام روز به روز در حال بیشتر شدن است.

در این مراسم همچنین بانو سیمین دخت وحیدی شاعره معاصر و فاطمه طارمی با قرائت چند بیت شعر یاد امام و همسر ایشان را زنده کردند.

همچنین علیرضا بهرامی نماینده هیات داوران نیز بیانیه هیات داوران این جشنواره را قرائت کرد، در این بیانیه آمده است: هیات دواران سومین جشنواره ادبی یار و یادگار مفتخر است با بررسی نزدیک به 700 اثر در پنج گونه ادبی شعر، ترانه ، نثر ادبی و تحقیقی ، داستان ونمایشنامه، اعلام دارد که این جشنواره نه تنها در عمر کوتاه خود توانسته است به یکی از پر استقبال ترین رویدادهای فرهنگی هنری در راستای تبیین و گسترش همه جانبه اندیشه های والای بنیانگذار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران دست یابد بلکه بررسی کیفی آثار رسیده این مهم را بیش از پیش نوید می دهد که حاصل آن معماری هنرمندانه رفته رفته به درخت پر ثمری تبدیل می شود که شاخه های تعالی طلب آن هر روزبه مرتبه دل انگیز تری از در ک هستی شناسانه آنچه مورد نظر عرفای بزرگ مکتب تشیع در سیر الی الله و سعادت طلبی بشر در این مسیر بوده است، دست یابد.

در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: بررسی تعداد پرشمار 398 اثر در بخش شعر که داوری 65 اثر در مرحله دوم و 7 اثر در مرحله پایانی جهت انتخاب 3 اثر برگزیده و دو اثر شایسته تقدیر را در پی داشت مستندی است بر اینکه علاوه بر بروز احساسات پاک مردمی که هنوز شادی ورود امام در بهمن 57 به آغوش میهن و حسرت واقع جانگداز ارتحال ایشان را در خرداد 68 از یاد نبرده اند تلفیق اندیشه و خیال پل رفیعی در جهت دستیابی به ابعاد گسترده آن وجود همام ساخته است.

ضمن آنکه این بخش از جشنواره در دوره سوم با تجلیل از زنده یاد مرحوم محمود شاهرخی (جزوه) به مرحمت ساحت قدسی اهل بیت عصمت و طهارت (ع) نیز مزین شده است.

بهرامی ادامه داد: در بخش ترانه نیز بررسی 52 اثر رسیده که در نهایت با داوری 11 اثر در مرحله دوم و انتخاب 2 اثر برگزیده و 2 اثر شایسته تقدیربه انجام رسید بیانگر آنست که در این گونه ادبی که بیش از پیش به زبان جمعی مردمی تبدیل شده ، عرصه وسیع و موثری را در گستره هنر گشوده است.

در بخش نثر ادبی و تحقیق نیز ارزیابی تعداد قابل توجه 201 اثر دریافتی در مرحله نخست ، 49 اثر در مرحله دوم و 6 اثر در محله پایای داوری جهت انتخاب دو اثر برگزیده و یک اثر شایسته تقدیر با عنایت به استفاده شرکت کنندگان از منابع و کتابهای موجود در این حوزه که با رعایت امانتداری لازم صورت گرفته است بیانگر وجود روحیه پژوهش در شناخت چهره های رفیع مبارز و انقلابی در جوانان ماست که منشا ثمرات زیادی در این سرزمین هنر پرور است.

در بخش داستان هم بررسی 39 اثر دریافتی در مرحله نخست، 12 اثر در مرحله دوم و 6 اثر در مرحله نهایی داوری جهت انتخاب سه اثر برگزیده و یک اثر شایسته تقدیر انجام شد، هرچند استقبال شرکت کنندگان از نظر کمی پایین تر از حد انتظار بود اما رضایت جمعی داوران از کیفیت آثار منتخب این امیدواری را در پی دارد که توجه توام با برنامه ریزی دقیق متولیان امر در سرزمینی که به شعر و ادب و سخن شهره است امکان استفاده از قابلیت های این گونه تاثیر گذار ادبی را می تواند فراهم کند.

اما دریافت تنها 4 اثر در بخش نمایشنامه بیانگر آنست که این حوزه به نسبت مغفول در جشنواره های ادبی نیازمند اهتمام هرچه بیشتر کوشندگان و علاقمندان به این گونه ادبی هنری است و بی شک تداوم توجه جشنواره ادبی یار و یادگار یکی از راههای جبران چنین نقیصه و مشوق خلق آثار افزون با کیفیت قابل انتظار است.

در خاتمه این بیانیه آمده است: هیات داوران سومین جشنواره همچنین با داوری مشترک و انتخاب برترین آثار ادبی با موضوع بانوی انقلاب به گامی داشت یاد و خاطره همسر مکرمه و فداکار حضرت امام بانو دیجه ثقفی گام نخست را در این زمینه برداشت.

اسامی هیات داوران این جشنواره نیز به شرح زیر است: عباس براتی پور، علیرضا بهرامی، عبدالرحیم سعیدی راد، رضا عبداللهی، عبدالجبار کاکایی، کامران شرفشاهی، محمدرضا اصلانی، محمد حسین نوری آذری، حسن خادم، حجت الاسلام خسروی، زهرا نصوحی و نریمان سجادی.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.