به گزارش ایرنا، در این نشست صمیمی که با موضوع نقش رسانه در توسعه پایدار استان فارس برگزار شد، مهمترین دغدغه صاحبان رسانه، وضعیت نامناسب اقتصادی مطبوعات، افزایش قیمت کاغذ، حذف یارانه مطبوعات، کمبود آب و بیکاری بود.
همچنین هشدار کاهش سرمایه اجتماعی، ضرورت مشارکت مردم و جلب اعتماد آنان برای اصلاح وضعیت موجود و نیز تزریق امید و مقابله با کاشتن بذر ناامیدی از دیگر محورهای مطرح شده در این نشست بود که همگان لازمه تحقق آن را در یکپارچگی، وحدت و انتقاد سازنده دانستند و بر آن تاکید کردند.
رئیس انجمن صنفی عکاسان و خبرنگاران استان فارس و سردبیر خبرگزاری ایسنا منطقه فارس نخستین سخنگوی این نشست بود.
علی محمد پشوتن در مورد بحران مخاطب و کاهش سرمایه اجتماعی سخن گفت و اظهار داشت: رجوع مردم به رسانههای داخلی کم شده و شبکه های اجتماعی و خارجی به این بحران بیشتر دامن میزنند.
او افزود: نباید اصل شفافسازی و پاسخگویی را نادیده بگیریم و باید حرفی بزنیم که باورپذیر باشد تا مردم به ما اعتماد کنند، برای مثال بهتر است مدیران علوم پزشکی به جای اینکه اعلام کنند مشکل دارو نداریم، بگویند کمبود هست و ما تلاش میکنیم شرایط را مدیریت کنیم.
در ادامه محمد عسلی، مدیرمسئول و صاحب امتیاز رونامه عصر مردم که از پیشکسوتان عرصه مطبوعات است، با اشاره به مشکلات تهیه کاغذ و تامین هزینههای روزنامه از استانداری و مدیران دستگاهها، خواستار رسیدگی به وضعیت اقتصادی مطبوعات شد.
او گفت: تفنگ ما امروز در عرصه جنگ رسانهای فشنگ ندارد، امروز از سویی مواد مورد نیاز برای چاپ روزنامه گران شده و از سوی دیگر یارانهها در حد صفر کاهش یافته است و با تداوم این وضع فشار دو چندانی بر نشریات وارد میشود.
عسلی ادامه داد: گرانی کاغذ و مواد ضروری نشریات قابل جبران نیست، زیرا مطبوعات در سبد خرید خانوار قرار ندارد و کالایی ضروری محسوب نمیشود، اداره ها نیز اعلام کردهاند که هزینهای برای پرداخت به روزنامهها ندارند و باید از پول قند و چای صرفه جویی کنند تا بتوانند مطالبات مطبوعات را پرداخت کنند.
استاندار فارس در پاسخ به این مطالبه مطبوعات، خطاب به معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس و مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی این استان، خواستار پیگیری وضعیت مطبوعات در زمینه کاغذ و تهیه مواد اولیه شد و گفت: وزیر ارشاد برای تامین کاغذ مورد نیاز روزنامهها تدابیری اندیشیده است و یارانهها نیز افزایش یافته که تا پایان مردادماه 97پرداخت خواهد شد.
اسماعیل تبادار همچنین وعده داد: غفلت دستگاههای دولتی در مورد مطبوعات در شورای اداری استان مطرح خواهد شد و روزنامهها نیز باید با توجه به تنگناهای موجود بیش از همیشه امید و نگاه به آینده را در جامعه ایجاد کنند.
رئیس خبرگزاری ایرنا در استان فارس نیز در این نشست با اشاره به ظرفیتهای گسترده رسانهای استان از جمله انتشار هشت روزنامه در کنار فعالیت دیگر خبرگزاریها و پایگاههای خبری، همافزایی برای گرهگشایی از مشکلات مردم و شتاب بخشی به روند توسعه را خواستار شد.
سید احمد نجفی، همچنین با اشاره به انتظار مدیران از رسانهها مبنی بر تقویت اعتماد عمومی و روحیه امید در جامعه، گام متقابل مسئولان در تحقق کامل قانون انتشار، دسترسی آزاد به اطلاعات و بهرهگیری از ظرفیت رسانهها در راستای فرهنگسازی و حل مشکلات جامعه را ضروری دانست.
رئیس خبرگزاری جمهوری اسلامی استان فارس همچنین با اشاره به بازتاب رویدادهای مربوط به خشکیدن دریاچه ارومیه در سطح ملی به همت رسانههای منطقه و اثربخشی این فرآیند اطلاعرسانی، هم افزایی مدیران و خبرنگاران رسانههای استان و تلاش جمعی برای حل مشکل خشکیدن تالابهای فارس از جمله بختگان و همچنین کاهش تلفات حوادث رانندگی در جاده ها را خواستار شد.
محمدحسین رئیسی، مدیر خبرگزاری فارس در استان فارس نیز سخنان خود را چنین آغاز کرد: در حالیکه نام استاندار فارس بر اساس قانون منع به کارگیری بازنشستگان، در فهرست استانداران در حال برکناری است، این نشست بسیار دیر برگزار شده است.
وی به بحران آب در استان فارس اشاره کرد و گفت: 97درصد آب امارات متحده عربی از طریق آب شیرینکن تامین میشود و با اینکه قیمت تمامشده آن اندکی زیاد است، میتوان از این طریق از جنگ آب جلوگیری کرد.
مدیر خبرگزاری فارس ادامه داد: طرح انتقال آب از دریا به استان فارس سالها پیش در مجلس شورای اسلامی مصوب شد و با وجود اینکه اتصال این استان به خلیج فارس به شکوفایی استان کمک می کند و شورای عالی امنیت ملی چه در دوره ریاست جمهوری آقای احمدینژاد و چه در دوره آقای روحانی آن را تصویب کرد، اما همه روال طی شده در این مورد بر روی زمین مانده است.
او از استاندار فارس درخواست کرد برای شنیدن سخنان مردم به جمع آنان برود تا مردم کمی تسکین یابند و خود را تخلیه کنند و بدانند مسئولان با آنها همدرد هستند.
استاندار فارس، در پاسخ به این اظهار نظر گفت: گرچه رسانهها را حلقه اصلی واسط بین مردم و مسئولان قلمداد کردهاند، اما این موضوع را عملی میکنیم.
یکی دیگر از شرکت کنندگان در این نشست محمدمهدی نعمتی، سرپرست روزنامه اطلاعات در استان فارس بود.
وی، مشکل اساسی روزنامهها را نبود انتقاد سازنده از مسئولان دانست و بیان کرد: اگر در مقطعی خط قرمزها را تنگ نکرده، خودسانسوری انجام نشده بود و مسایل و مشکلات را به مردم میگفتیم، امروز روزنامهها با حمایت مردم مشکل اقتصادی نداشتند، اما برخی از مردم از ما بریدهاند و به رسانههای بیگانه روی آوردهاند.
نعمتی، بسیاری از رسانهها را مجیزگوی مدیران خواند و گفت: برخی روزنامهها برای جذب آگهی بیشتر، عکسهای صفحه یک خود را به مدیران اختصاص می دهند و اگر زمانی به کسی انتقاد کنیم با ما برخورد می کنند.
او، سیاسی بازی، باندبازی و قومیتگرایی را بلای جان این استان عنوان کرد و افزود: برخی با سیاسیکاری و باندبازی باعث شدهاند مدیران استان فارس غیر بومی باشند.
ابراهیم عباسی، مدیر مسئول روزنامه نیمنگاه نیز با حمایت از تداوم فعالیت استاندار فارس و انتقاد از احتمال برکناری او گفت: چرا استان فارس مانند گوشت قربانی است که هر 9 ماه تا یک سال باید یک استاندار در آن تغییر کند.
او ادامه داد: برخی نمایندگان با رفتارهای پوپولیستی (عوام گرایانه) خود به قیمت ضربه زدن به یک استان جوانگرایی را مطرح میکنند و چه بسا همین نمایندگان در سال آینده پیرگرایی را تصویب کنند.
مدیر مسئول روزنامه نیمنگاه همچنین بیان کرد: گفته شده روزنامهها در اداره ها تنها به آبدارخانه ها میرود، اگر چنین است چرا اصلا باید بنویسیم و نقد کنیم و چرا باید نسخههایی را به اداره ها، سازمانها و نهادها اختصاص دهیم؟
سرپرست خبرگزاری مهر در فارس نیز از تداوم حضور استاندار سخن گفت و وی را مدافع یک تنه تولید و اشتغال در استان خواند.
هادی فتحی ادامه داد: به لحاظ امیدوار کردن مردم در سختترین دوره قرار داریم، شاید آنچه باید باشیم، نیستیم اما کمفروشی نکردهایم و اگر نقد کردهایم یک تنه به قاضی نرفتهایم، لیکن متاسفانه مردم بسیاری از حرفهای ما را باور ندارند و فضای مجازی اجازه نمیدهد ما کار کنیم.
فتحی در پایان خطاب به استاندار فارس گفت: امیدواریم شما استاندار بمانید چون استان طاقت چنین تغییری ندارد، و در پایان حال همه ما خوب است، اما شما باور نکنید.
استاندار فارس نیز در پاسخ به وضعیت ابقا در پست استانداری بیان کرد: 10روز پیش که بر اساس قانون منع به کارگیری بازنشستگان و موضوع بازنشستگی مطرح شد، به معاونان و تیم استانداری یادآوری کردم که ما چه هدفی داریم.
تبادار افزود: هدف ما این بوده است که در مدت چهار سال، مسئولیت خود را در قبال مردم ایفا کنیم و برای تامین خواست آنان بکوشیم اما با کوتاه شدن این دوره نباید از یاد برد که فعالیتها در همین 2 ماه باقی مانده نیز باید از همان جنس باشد.
استاندار فارس ادامه داد: ما باید به همان اندازه کار کنیم، نه حتی یک قدم کمتر و تا روزی که این مسئولیت بر دوش ماست با تمام تلاش برای رسیدگی به امور مردم اقدام خواهیم کرد.
او خود را تابع قانون خواند و افزود: مشتاقانه از اجرای قانون استقبال میکنم و بدون هیچ خواسته، دغدغه و نگرانی تا زمانی که مجال خدمت است تلاشی مضاعف دارم.
محمد مهدی جعفریزاده، مدیر مسئول روزنامه طلوع، که دیگر سخنران این نشست بود، گفت: رسانهها حامی تصمیمگیران و مردم هستند و باید دیدگاهها و پیشنهادها به گوش جامعه برسد.
او بیان داشت: تیتر اول روزنامه طلوع در روز خبرنگار این است که حال مطبوعات استان خوب نیست و برای بهبود این وضعیت نباید فقط شعار دهیم، باید دست به عمل شویم.
جعفریزاده، خطاب به مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس اظهار داشت: شرایطی را با همکاری وزارتخانه به وجود آورید تا مطبوعات بتوانند مجوز الکترونیک شدن را بگیرنند و اگر قرار است به صورت مکتوب به کار خود ادامه دهند، در این مورد طرحی نو در اندازند.
جلال عرفانی، نماینده روزنامه خبر جنوب نیز در این نشست، وجه اشتراک رسانه و دولت را در اعتماد مردم دانست و گفت: از این سرمایه مدتهاست کاسته شده و با توجه به اتفاقاتی که در روزهای گذشته در حوزه اقتصادی رخ داده، بازگرداندن این اعتماد دشوار شده است.
زهرا عسکری، خبرنگار و سردبیر خبرگزاری ایکنا استان فارس نیز به موضوع سرمایه اجتماعی اشاره کرد و بیان داشت: همانگونه که کمیتههای عفاف و حجاب را برای سرکشی به اداره ها اعزام می کنند، بازرسهای تکریم ارباب رجوع را هم به صورت نامحسوس به بیمارستانها بفرستید و نقد درون مجموعهای را از خودمان شروع کنیم، زیرا اگر مردم نتوانند مطالبات خود را بیان کنند آنها را به گونهای دیگر و در خیابانها ابراز میکنند که نتیجهای جز کاهش اعتماد مردم ندارد.
استاندار فارس نیز در پاسخ به این اظهار عقیده، گفت: در پیوند با موضوع سرمایه اجتماعی تلاش کرده ام هم افزایی مطلوب با رسانهها داشتم باشم و تاکید من به مدیران این است که از انتقادهای رسانهها دلگیر نشوند زیرا باور دارم اگر نظام کاری رسانهای به تمام معنا در یک جامعه جاری و ساری باشد و مردم به زبان گویای آنها در بیان مشکلات اعتماد داشته باشند، سرمایه اجتماعی افزایش مییابد.
سیده مریم ترابی، مدیر خبرگزاری پانا در استان فارس در ادامه این نشست به موضوع اهمیت سیستم اصولی مدیریت ارتقای شغلی پرداخت و اظهار داشت: اگر روند ارتقای شغلی دیده شود دیگر در دستگاههای دولتی کمبود مدیر نخواهیم داشت و مدیران ارشدمان از خارج استان برگزیده نمی شوند.
او همچنین با انتقاد از عملکرد رسانهها، گفت: دشمن رسانه را از ما نگرفته، بلکه خودمان رسانه را از دست دادهایم زیرا شفافسازی نکردهایم و مدیر خُرد را نیز جزو خط قرمزها قرار دادهایم.
رضا جاویدی، نماینده بسیج رسانه در استان فارس نیز به عنوان دیگر سخنگوی این نشست در مورد اهمیت حرکت جهادی مدیران استان سخن گفت و بیان کرد: مدیری که حاضر نیست به رسانه پاسخگو باشد نمیتواند نیازهای مردم را برطرف و آنها را اقناع کند.
وی، بر اهمیت سخن گفتن مدیران با مردم تاکید کرد و همچنین خواستار تعیین تکلیف وضعیت خبرنگار نماهایی شد که در فضای مجازی وضعیت کشور را به ناکجا آباد هدایت می کنند.
استاندار فارس در باره این مطالبه بیان کرد: امروز افرادی که همواره طرح و نقشه درونپاشی را در ذهن میپروراندهاند، به زعم خود به این باور رسیدهاند که نیاز به درگیری فیزیکی با ایران نیست و آنان همین فضای برجسته رسانهای و تبلیغاتی مجازی و غیر مجازی را در خدمت گرفتهاند تا ابعاد روانی جامعه را در مسیری خاص به پیش ببرند.
محسن تورع، نماینده خبرگزاری شبستان و سایت پیام خبر در این جلسه از سه دستگی در میان خبرنگاران چنین سخن گفت: بسیج رسانه، خانه مطبوعات و انجمن صنفی هر سه به صورت موازی فعالیت میکنند.
پشوتن، عضو انجمن صنفی خبرنگاران در پاسخ به این سخن تورع اظهار داشت: ماهیت هر سه انجمن تفاوت دارد و تکثر دلیل بر تشتت نیست بلکه حرکتی به سمت توسعه است و هیچ اختلاف نظری میان این سه نهاد وجود ندارد و هم افزایی کامل وجود دارد.
مجتبی ارغوان، سردبیر سایت خبری تحلیلی شیرازه نیز به عنوان آخرین سخنران این نشست، وضعیت اقتصاد کشاورزی و بحران آب را موضوع صحبتهایش قرار داد.
وی، با بیان اینکه صرف ارایه آمار کلی، دردی از جامعه دوا نمیکند، اضافه کرد: در مبحث کشاورزی، کاشت محصولات آب بر باید متوقف شود اما همچنان شاهد کشت برنج هستیم یا باید دولت خسارت خشکسالی را به کشاورز بدهد یا آنها را در بحث آب توجیه کند.
پایان بخش این نشست صمیمی، امید بخشی استاندار و معاونانش بر احقاق حقوق رسانهها در چارچوب شرایط استان و نیز برآوردهسازی مطالبات عموم مردم بود.
هم اینک در شیراز هشت روزنامه شامل، خبرجنوب، عصرمردم، نیم نگاه، سبحان، افسانه، تماشا، طلوع و شیرازنوین منتشر می شود.
شورای فرهنگ عمومی کشور هفدهم مرداد سالروز شهادت محمود صارمی را به عنوان روز خبرنگار نامگذاری کرد. محمود صارمی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی در هفدهم مرداد سال 1377همراه با دیپلمات های ایرانی در مزارشریف افغانستان به دست عوامل گروه تروریستی طالبان به شهادت رسید.
7375 /6118
همچنین هشدار کاهش سرمایه اجتماعی، ضرورت مشارکت مردم و جلب اعتماد آنان برای اصلاح وضعیت موجود و نیز تزریق امید و مقابله با کاشتن بذر ناامیدی از دیگر محورهای مطرح شده در این نشست بود که همگان لازمه تحقق آن را در یکپارچگی، وحدت و انتقاد سازنده دانستند و بر آن تاکید کردند.
رئیس انجمن صنفی عکاسان و خبرنگاران استان فارس و سردبیر خبرگزاری ایسنا منطقه فارس نخستین سخنگوی این نشست بود.
علی محمد پشوتن در مورد بحران مخاطب و کاهش سرمایه اجتماعی سخن گفت و اظهار داشت: رجوع مردم به رسانههای داخلی کم شده و شبکه های اجتماعی و خارجی به این بحران بیشتر دامن میزنند.
او افزود: نباید اصل شفافسازی و پاسخگویی را نادیده بگیریم و باید حرفی بزنیم که باورپذیر باشد تا مردم به ما اعتماد کنند، برای مثال بهتر است مدیران علوم پزشکی به جای اینکه اعلام کنند مشکل دارو نداریم، بگویند کمبود هست و ما تلاش میکنیم شرایط را مدیریت کنیم.
در ادامه محمد عسلی، مدیرمسئول و صاحب امتیاز رونامه عصر مردم که از پیشکسوتان عرصه مطبوعات است، با اشاره به مشکلات تهیه کاغذ و تامین هزینههای روزنامه از استانداری و مدیران دستگاهها، خواستار رسیدگی به وضعیت اقتصادی مطبوعات شد.
او گفت: تفنگ ما امروز در عرصه جنگ رسانهای فشنگ ندارد، امروز از سویی مواد مورد نیاز برای چاپ روزنامه گران شده و از سوی دیگر یارانهها در حد صفر کاهش یافته است و با تداوم این وضع فشار دو چندانی بر نشریات وارد میشود.
عسلی ادامه داد: گرانی کاغذ و مواد ضروری نشریات قابل جبران نیست، زیرا مطبوعات در سبد خرید خانوار قرار ندارد و کالایی ضروری محسوب نمیشود، اداره ها نیز اعلام کردهاند که هزینهای برای پرداخت به روزنامهها ندارند و باید از پول قند و چای صرفه جویی کنند تا بتوانند مطالبات مطبوعات را پرداخت کنند.
استاندار فارس در پاسخ به این مطالبه مطبوعات، خطاب به معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس و مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی این استان، خواستار پیگیری وضعیت مطبوعات در زمینه کاغذ و تهیه مواد اولیه شد و گفت: وزیر ارشاد برای تامین کاغذ مورد نیاز روزنامهها تدابیری اندیشیده است و یارانهها نیز افزایش یافته که تا پایان مردادماه 97پرداخت خواهد شد.
اسماعیل تبادار همچنین وعده داد: غفلت دستگاههای دولتی در مورد مطبوعات در شورای اداری استان مطرح خواهد شد و روزنامهها نیز باید با توجه به تنگناهای موجود بیش از همیشه امید و نگاه به آینده را در جامعه ایجاد کنند.
رئیس خبرگزاری ایرنا در استان فارس نیز در این نشست با اشاره به ظرفیتهای گسترده رسانهای استان از جمله انتشار هشت روزنامه در کنار فعالیت دیگر خبرگزاریها و پایگاههای خبری، همافزایی برای گرهگشایی از مشکلات مردم و شتاب بخشی به روند توسعه را خواستار شد.
سید احمد نجفی، همچنین با اشاره به انتظار مدیران از رسانهها مبنی بر تقویت اعتماد عمومی و روحیه امید در جامعه، گام متقابل مسئولان در تحقق کامل قانون انتشار، دسترسی آزاد به اطلاعات و بهرهگیری از ظرفیت رسانهها در راستای فرهنگسازی و حل مشکلات جامعه را ضروری دانست.
رئیس خبرگزاری جمهوری اسلامی استان فارس همچنین با اشاره به بازتاب رویدادهای مربوط به خشکیدن دریاچه ارومیه در سطح ملی به همت رسانههای منطقه و اثربخشی این فرآیند اطلاعرسانی، هم افزایی مدیران و خبرنگاران رسانههای استان و تلاش جمعی برای حل مشکل خشکیدن تالابهای فارس از جمله بختگان و همچنین کاهش تلفات حوادث رانندگی در جاده ها را خواستار شد.
محمدحسین رئیسی، مدیر خبرگزاری فارس در استان فارس نیز سخنان خود را چنین آغاز کرد: در حالیکه نام استاندار فارس بر اساس قانون منع به کارگیری بازنشستگان، در فهرست استانداران در حال برکناری است، این نشست بسیار دیر برگزار شده است.
وی به بحران آب در استان فارس اشاره کرد و گفت: 97درصد آب امارات متحده عربی از طریق آب شیرینکن تامین میشود و با اینکه قیمت تمامشده آن اندکی زیاد است، میتوان از این طریق از جنگ آب جلوگیری کرد.
مدیر خبرگزاری فارس ادامه داد: طرح انتقال آب از دریا به استان فارس سالها پیش در مجلس شورای اسلامی مصوب شد و با وجود اینکه اتصال این استان به خلیج فارس به شکوفایی استان کمک می کند و شورای عالی امنیت ملی چه در دوره ریاست جمهوری آقای احمدینژاد و چه در دوره آقای روحانی آن را تصویب کرد، اما همه روال طی شده در این مورد بر روی زمین مانده است.
او از استاندار فارس درخواست کرد برای شنیدن سخنان مردم به جمع آنان برود تا مردم کمی تسکین یابند و خود را تخلیه کنند و بدانند مسئولان با آنها همدرد هستند.
استاندار فارس، در پاسخ به این اظهار نظر گفت: گرچه رسانهها را حلقه اصلی واسط بین مردم و مسئولان قلمداد کردهاند، اما این موضوع را عملی میکنیم.
یکی دیگر از شرکت کنندگان در این نشست محمدمهدی نعمتی، سرپرست روزنامه اطلاعات در استان فارس بود.
وی، مشکل اساسی روزنامهها را نبود انتقاد سازنده از مسئولان دانست و بیان کرد: اگر در مقطعی خط قرمزها را تنگ نکرده، خودسانسوری انجام نشده بود و مسایل و مشکلات را به مردم میگفتیم، امروز روزنامهها با حمایت مردم مشکل اقتصادی نداشتند، اما برخی از مردم از ما بریدهاند و به رسانههای بیگانه روی آوردهاند.
نعمتی، بسیاری از رسانهها را مجیزگوی مدیران خواند و گفت: برخی روزنامهها برای جذب آگهی بیشتر، عکسهای صفحه یک خود را به مدیران اختصاص می دهند و اگر زمانی به کسی انتقاد کنیم با ما برخورد می کنند.
او، سیاسی بازی، باندبازی و قومیتگرایی را بلای جان این استان عنوان کرد و افزود: برخی با سیاسیکاری و باندبازی باعث شدهاند مدیران استان فارس غیر بومی باشند.
ابراهیم عباسی، مدیر مسئول روزنامه نیمنگاه نیز با حمایت از تداوم فعالیت استاندار فارس و انتقاد از احتمال برکناری او گفت: چرا استان فارس مانند گوشت قربانی است که هر 9 ماه تا یک سال باید یک استاندار در آن تغییر کند.
او ادامه داد: برخی نمایندگان با رفتارهای پوپولیستی (عوام گرایانه) خود به قیمت ضربه زدن به یک استان جوانگرایی را مطرح میکنند و چه بسا همین نمایندگان در سال آینده پیرگرایی را تصویب کنند.
مدیر مسئول روزنامه نیمنگاه همچنین بیان کرد: گفته شده روزنامهها در اداره ها تنها به آبدارخانه ها میرود، اگر چنین است چرا اصلا باید بنویسیم و نقد کنیم و چرا باید نسخههایی را به اداره ها، سازمانها و نهادها اختصاص دهیم؟
سرپرست خبرگزاری مهر در فارس نیز از تداوم حضور استاندار سخن گفت و وی را مدافع یک تنه تولید و اشتغال در استان خواند.
هادی فتحی ادامه داد: به لحاظ امیدوار کردن مردم در سختترین دوره قرار داریم، شاید آنچه باید باشیم، نیستیم اما کمفروشی نکردهایم و اگر نقد کردهایم یک تنه به قاضی نرفتهایم، لیکن متاسفانه مردم بسیاری از حرفهای ما را باور ندارند و فضای مجازی اجازه نمیدهد ما کار کنیم.
فتحی در پایان خطاب به استاندار فارس گفت: امیدواریم شما استاندار بمانید چون استان طاقت چنین تغییری ندارد، و در پایان حال همه ما خوب است، اما شما باور نکنید.
استاندار فارس نیز در پاسخ به وضعیت ابقا در پست استانداری بیان کرد: 10روز پیش که بر اساس قانون منع به کارگیری بازنشستگان و موضوع بازنشستگی مطرح شد، به معاونان و تیم استانداری یادآوری کردم که ما چه هدفی داریم.
تبادار افزود: هدف ما این بوده است که در مدت چهار سال، مسئولیت خود را در قبال مردم ایفا کنیم و برای تامین خواست آنان بکوشیم اما با کوتاه شدن این دوره نباید از یاد برد که فعالیتها در همین 2 ماه باقی مانده نیز باید از همان جنس باشد.
استاندار فارس ادامه داد: ما باید به همان اندازه کار کنیم، نه حتی یک قدم کمتر و تا روزی که این مسئولیت بر دوش ماست با تمام تلاش برای رسیدگی به امور مردم اقدام خواهیم کرد.
او خود را تابع قانون خواند و افزود: مشتاقانه از اجرای قانون استقبال میکنم و بدون هیچ خواسته، دغدغه و نگرانی تا زمانی که مجال خدمت است تلاشی مضاعف دارم.
محمد مهدی جعفریزاده، مدیر مسئول روزنامه طلوع، که دیگر سخنران این نشست بود، گفت: رسانهها حامی تصمیمگیران و مردم هستند و باید دیدگاهها و پیشنهادها به گوش جامعه برسد.
او بیان داشت: تیتر اول روزنامه طلوع در روز خبرنگار این است که حال مطبوعات استان خوب نیست و برای بهبود این وضعیت نباید فقط شعار دهیم، باید دست به عمل شویم.
جعفریزاده، خطاب به مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس اظهار داشت: شرایطی را با همکاری وزارتخانه به وجود آورید تا مطبوعات بتوانند مجوز الکترونیک شدن را بگیرنند و اگر قرار است به صورت مکتوب به کار خود ادامه دهند، در این مورد طرحی نو در اندازند.
جلال عرفانی، نماینده روزنامه خبر جنوب نیز در این نشست، وجه اشتراک رسانه و دولت را در اعتماد مردم دانست و گفت: از این سرمایه مدتهاست کاسته شده و با توجه به اتفاقاتی که در روزهای گذشته در حوزه اقتصادی رخ داده، بازگرداندن این اعتماد دشوار شده است.
زهرا عسکری، خبرنگار و سردبیر خبرگزاری ایکنا استان فارس نیز به موضوع سرمایه اجتماعی اشاره کرد و بیان داشت: همانگونه که کمیتههای عفاف و حجاب را برای سرکشی به اداره ها اعزام می کنند، بازرسهای تکریم ارباب رجوع را هم به صورت نامحسوس به بیمارستانها بفرستید و نقد درون مجموعهای را از خودمان شروع کنیم، زیرا اگر مردم نتوانند مطالبات خود را بیان کنند آنها را به گونهای دیگر و در خیابانها ابراز میکنند که نتیجهای جز کاهش اعتماد مردم ندارد.
استاندار فارس نیز در پاسخ به این اظهار عقیده، گفت: در پیوند با موضوع سرمایه اجتماعی تلاش کرده ام هم افزایی مطلوب با رسانهها داشتم باشم و تاکید من به مدیران این است که از انتقادهای رسانهها دلگیر نشوند زیرا باور دارم اگر نظام کاری رسانهای به تمام معنا در یک جامعه جاری و ساری باشد و مردم به زبان گویای آنها در بیان مشکلات اعتماد داشته باشند، سرمایه اجتماعی افزایش مییابد.
سیده مریم ترابی، مدیر خبرگزاری پانا در استان فارس در ادامه این نشست به موضوع اهمیت سیستم اصولی مدیریت ارتقای شغلی پرداخت و اظهار داشت: اگر روند ارتقای شغلی دیده شود دیگر در دستگاههای دولتی کمبود مدیر نخواهیم داشت و مدیران ارشدمان از خارج استان برگزیده نمی شوند.
او همچنین با انتقاد از عملکرد رسانهها، گفت: دشمن رسانه را از ما نگرفته، بلکه خودمان رسانه را از دست دادهایم زیرا شفافسازی نکردهایم و مدیر خُرد را نیز جزو خط قرمزها قرار دادهایم.
رضا جاویدی، نماینده بسیج رسانه در استان فارس نیز به عنوان دیگر سخنگوی این نشست در مورد اهمیت حرکت جهادی مدیران استان سخن گفت و بیان کرد: مدیری که حاضر نیست به رسانه پاسخگو باشد نمیتواند نیازهای مردم را برطرف و آنها را اقناع کند.
وی، بر اهمیت سخن گفتن مدیران با مردم تاکید کرد و همچنین خواستار تعیین تکلیف وضعیت خبرنگار نماهایی شد که در فضای مجازی وضعیت کشور را به ناکجا آباد هدایت می کنند.
استاندار فارس در باره این مطالبه بیان کرد: امروز افرادی که همواره طرح و نقشه درونپاشی را در ذهن میپروراندهاند، به زعم خود به این باور رسیدهاند که نیاز به درگیری فیزیکی با ایران نیست و آنان همین فضای برجسته رسانهای و تبلیغاتی مجازی و غیر مجازی را در خدمت گرفتهاند تا ابعاد روانی جامعه را در مسیری خاص به پیش ببرند.
محسن تورع، نماینده خبرگزاری شبستان و سایت پیام خبر در این جلسه از سه دستگی در میان خبرنگاران چنین سخن گفت: بسیج رسانه، خانه مطبوعات و انجمن صنفی هر سه به صورت موازی فعالیت میکنند.
پشوتن، عضو انجمن صنفی خبرنگاران در پاسخ به این سخن تورع اظهار داشت: ماهیت هر سه انجمن تفاوت دارد و تکثر دلیل بر تشتت نیست بلکه حرکتی به سمت توسعه است و هیچ اختلاف نظری میان این سه نهاد وجود ندارد و هم افزایی کامل وجود دارد.
مجتبی ارغوان، سردبیر سایت خبری تحلیلی شیرازه نیز به عنوان آخرین سخنران این نشست، وضعیت اقتصاد کشاورزی و بحران آب را موضوع صحبتهایش قرار داد.
وی، با بیان اینکه صرف ارایه آمار کلی، دردی از جامعه دوا نمیکند، اضافه کرد: در مبحث کشاورزی، کاشت محصولات آب بر باید متوقف شود اما همچنان شاهد کشت برنج هستیم یا باید دولت خسارت خشکسالی را به کشاورز بدهد یا آنها را در بحث آب توجیه کند.
پایان بخش این نشست صمیمی، امید بخشی استاندار و معاونانش بر احقاق حقوق رسانهها در چارچوب شرایط استان و نیز برآوردهسازی مطالبات عموم مردم بود.
هم اینک در شیراز هشت روزنامه شامل، خبرجنوب، عصرمردم، نیم نگاه، سبحان، افسانه، تماشا، طلوع و شیرازنوین منتشر می شود.
شورای فرهنگ عمومی کشور هفدهم مرداد سالروز شهادت محمود صارمی را به عنوان روز خبرنگار نامگذاری کرد. محمود صارمی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی در هفدهم مرداد سال 1377همراه با دیپلمات های ایرانی در مزارشریف افغانستان به دست عوامل گروه تروریستی طالبان به شهادت رسید.
7375 /6118
کپی شد