به گزارش ایرنا، در این آیین، اسماعیل تبادار استاندار فارس، حمید کارگر رئیس مرکز ملی فرش ایران، محمد ابراهیم فروزانی و یدالله رحمانی معاونان استاندار فارس، و جمعی دیگر از مسئولان استانی حضور داشتند.
در این مراسم همچنین شماری از مردم، عشایر ایل قشقایی با لباس محلی و بافندگان فرش دستباف حضور داشتند.
فرش قشقایی و گبه فارس پایان سال 1395 در سازمان جهانی مالکیت معنوی (WIPO) ثبت شدند.

**17 درصد صادرات فرش متعلق به فارس است
علی همتی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس در ابن مراسم گفت: در حال حاضر 165 هزار در این استان بافنده فرش و گبه هستند که از این تعداد برای 122 هزار نفر کارت بافندگی صادر شده است.
وی یاداور شد: استان فارس 17درصد صادرات فرش کشور را انجام می دهد که این دستاورد مرهون تلاش های مردم ایل قشقایی و ایلات خمسه است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس گفت: انجیر استهبان و انار فاروق فارس را نیز به ثبت ملی رسانده ایم و پیگیری می کنیم تا در سازمان جهانی مالکیت فکری به ثبت برسد.
مجید عباسی رئیس اداره فرش دستباف سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس پیش از این به ایرنا گفته بود:با ثبت فرش قشقایی و گبه فارس، هیچ کشوری نمی تواند به اسم فرش قشقایی و یا گبه فارس، محصولاتی را در بازارهای جهانی عرضه کند و در صورت تخلف از این قاعده، ایران حق پیگرد و شکایت از اقدام های احتمالی را خواهد داشت.
وی اظهار کرد: فرش قشقایی و گبه استان فارس به همراه 12 نمونه اصیل از دستبافته های ایرانی با تلاش وزارت صنعت، معدن و تجارت و مرکز ملی فرش ایران به ثبت جهانی رسیده است.
رئیس اداره فرش دستباف سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس گفت: مقدمات لازم برای ارایه پرونده های فرش های اصیل این استان مانند فرش آباده، نی ریز، بُلوردی و لُری باف برای ثبت جهانی در سازمان جهانی مالکیت معنوی انجام شده است.
وی با اشاره به ثبت جهانی گبه اظهار کرد: هم اینک کشورهایی مانند پاکستان، هند و نپال در زمینه تولید گبه و صادرات آن فعال هستند و حال آن که این محصول ریشه در ایران و استان فارس دارد و با ثبت جهانی آن، می توان از عرضه محصولات سایر کشورها با عنوان گبه به بازارهای بین المللی جلوگیری کرد.
عباسی گفت: ثبت جهانی گبه و فرش قشقایی فارس به ثمر رسیدن دو سال تلاش در مجموعه های مختلف مانند سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، مرکز ملی فرش ایران و وزارت صنعت، معدن و تجارت را نشان می دهد.
سازمان جهانی مالکیت فکری وایپو (WIPO) یکی از 16 آژانس تخصصی سازمان ملل است که با امضای تفاهمنامه ای در استکهلم سوئد در سال 1967برای تشویق آثار خلاقانه و با هدف حمایت از مالکیت معنوی در جهان تاسیس شد.
9254/ 2027
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.