به گزارش دریافتی پنجشنبه ایرنا از اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش فارس، دبیر نوزدهمین جشنواره جوان خوارزمی در فارس، با بیان این مطلب اظهار داشت: در این مرحله، طرح هایی که امتیاز بالای 170 را کسب کرده اند به دفاع حضوری دعوت شده اند.
ذوالفقار شهریاری، هدف از برگزاری این جشنواره را شناسایی و پرورش استعدادهای خلاق دانست و افزود: تلاش بر این است تا برای دانش آموزانی که در زمینه های خاص دارای توانمندی ویژه هستند فرصت ایجاد کنیم و در واقع یادگیری نحوه صحیح پژوهش از اصلی ترین اهداف این جشنواره است.
وی، با اشاره به اینکه، استان فارس همواره یکی از پیشتازان این جشنواره در کشور است، گفت: در هفدهمین و هجدهمین جشنواره جوان خوارزمی، استان فارس پس از تهران، رتبه دوم را در کشور کسب کرد به گونه ای که از 33 طرح برگزیده شده در کشور، چهار طرح متعلق به فارس و پنج طرح متعلق به تهران بود.
دبیر نوزدهمین جشنواره جوان خوارزمی در فارس بیان کرد: این استان همواره در رشته های علوم زیستی و پزشکی، ادبیات، هنر، برق و الکترونیک، کشاورزی و علوم اجتماعی برگزیده کشوری داشته است و امسال نیز هدف گذاری ما در این جشنواره ایجاد تنوع در رشته های صاحب مقام بوده و بر همین اساس طرح های خوبی به جشنواره ارسال شده است.
شهریاری گفت: با فعال کردن پژوهش سراها در استان فارس و برگزاری کلاس های توجیهی برای دانش آموزان و دبیران، برای ایجاد تنوع در رشته های صاحب مقام و رسیدن به برتری در هر 16 رشته موجود در جشنواره، گام برداشته ایم.
وی، با اشاره به اینکه بیشتر طرح ها و آثار ارسالی به این جشنواره در سال 96 متعلق به هنرستان های فارس است، بیان کرد: از ابتکارات این استان در اجرای این جشنواره، استفاده از گروه های آموزشی ساخت و تولید هنرستان های سراسر فارس به عنوان مشاوران طرح های دانش آموزی و کمک به دانش آموزان برای تهیه طرح های خود در هنرستان ها به کمک هنر آموزان این رشته تحصیلی است.
شهریاری، با اشاره به حضور 2 یا سه نفر برای داوری در هر رشته گفت: در مجموع 50 نفر وظیفه داوری این جشنواره را در سال 96 برعهده دارند و با توجه به اینکه سلیقه داوران در امر داوری دخیل است، برای کاهش ضریب خطا، داوری ها به صورت تیمی انجام می شود.
دبیر نوزدهمین جشنواره جوان خوارزمی فارس، ملاک های مورد قبول هر طرح برای داوری را بهره مندی از خلاقیت و نوآوری بیان کرد و افزود: طرح هایی که در این جشنواره شرکت داده می شوند یا نباید مشابه داخلی و خارجی داشته باشند و یا نسبت به آنها دارای یک مزیت نسبی باشند.
شهریاری افزود: نتایج این مرحله از داوری تا 10 روز آینده اعلام می شود و بعد از آن دانش آموزان معترض، پنج روز فرصت دارند تا اعتراض خود را اعلام کنند و پس از آن داوران به بررسی و بازبینی مجدد طرح های اعتراضی با حضور خود دانش آموزان می پردازند.
وی ادامه داد: طرح های برگزیده استانی در مردادماه 96به مرحله نیمه نهایی که در وزارت آموزش و پرورش برگزار خواهد شد ارسال و پس از آن طرح های برگزیده برای داوری نهایی در شهریورماه به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ارسال می شود.
شهریاری، بیان کرد: اسامی برگزیدگان نهایی از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در آذرماه 96 و مصادف با هفته پژوهش اعلام می شود و برگزیدگان اول تا سوم هر رشته می توانند از مزایایی همچون ورود بدون آزمون به دانشگاه ها و سایر امتیازات پژوهشی بهره مند شوند.
وی، در بخش دیگری از مطالب خود از خانواده ها خواست تا از حضور فرزندان خود در جشنواره های نامعتبر که تنها با هدف اقتصادی و تجاری برگزار می شود، خودداری کنند.
شهریاری ادامه داد: جشنواره های نامعتبر با ملاک های غیر پژوهشی، امتیازات کاذبی را به دانش آموزان شرکت کننده می دهند و به صورت غیر واقعی موجب بالا رفتن سطح انتظار آنها از خودشان می شوند، به نحوی که با حضور این دانش آموزان در جشنواره های معتبر هچون خوارزمی و عدم نتیجه گیری، دچار یاس و نا امیدی می شوند و به لحاظ روحی آسیب می بینند.
2027 /6118
دریافت خبر: سید احمد نجفی ** انتشار دهنده: پرویندخت پاردسویی شیرازی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.