به گزارش ایرنا محمد حاج رسولی ها، شنبه در حاشیه بازدید از سد هایقر که در 140 کیلومتری شیراز در انتهای دشت فیروزآباد در استان فارس واقع شده، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: حفاظت از منابع آب از اولویت های اساسی وزارت نیرو است و اقدام های یاد شده نیز با این رویکرد عملیاتی و اجرا می شود.
وی افزود: طرح های حفاظت از منابع آب، طرح های مهندسی و تعیین حریم و بستر رودخانه‌ها از اهمیت بسزایی برخوردار است، با اجرای طرح های مهندسی رودخانه و حفاظت از منابع آب باید بتوانیم در شرایط بحرانی و کم آبی برای عبور از چالش ها و مشکلات چاره اندیشی کنیم.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی مدیریت منابع آب ایران، با بیان اینکه چالش ها در حوزه تامین آب به برخی از شهرها از جمله کرمان، یزد و شماری دیگر از شهرها رسیده است، گفت: بدون تردید منابع زیر زمینی برای تامین آب آشامیدنی در این شهرها کافی نیست و احداث سدهای تامین آب در برخی از سال ها و اجرای طرح های مهندسی و حفاظت از منابع آب در این زمینه راهگشا بوده است.
مشاور وزیرنیرو در بخش دیگری از مطالب خود از روند اجرایی سد هایقر و میزان پیشرفت 95 درصدی آن ابراز رضایت کرد و با بررسی برنامه زمانبندی احداث این سد به مجریان این طرح تاکید کرد که در سال 96 سد هایقر را به مرحله آبگیری برسانند.
مدیر عامل و رئیس هیات مدیره شرکت آب منطقه ای فارس هم در این بازدید اظهار داشت: ساخت بدنه سد هایقر 95 درصد پیشرفت دارد و در مجموع پیشرفت فیزیکی این سد80 درصد است.
حمید رضا دهقانی گفت: این سد با حجم آبگیری 140 میلیون متر مکعب با هدف کنترل سیلاب و تامین آب شرب و صنعت احداث شده و تا کنون 830 میلیارد ریال برای آن هزینه شده است.
این مقام مسئول افزود: چنانچه اعتبار مورد نیاز برای اتمام این طرح تا پایان عملیات آن و همچنین بدهی به پیمانکار تامین شود می توانیم برای آبگیری سد هایقر در سال 96 امیدوار باشیم.
دهقانی، نوع این سد را بتنی غلطکی، حجم مخزن آن را 226 میلیون متر مکعب، طول تاج آن را 250متر و ارتفاع سد را 92متر اعلام کرد.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه در پایین دست سد، کارخانه بزرگ کربنات سدیم و دیگر صنایع قرار دارد که نیازمند آب هستند، آبگیری این سد کمک بزرگی به صنعت منطقه می کند.
محمد رحیمی، نماینده مجری طرح سد هایقر نیز گفت: حجم بتن ریزی در طراحی این سد420 هزار مترمکعب بوده است و تنها 10هزار متر مکعب دیگر تا اتمام این طرح باقی مانده است.
با بهره برداری از این سد، علاوه بر توسعه شبکه آبیاری و زهکشی اراضی پایین دست، با توجه به گسترش تاسیسات پتروشیمی و پالایشگاهی گاز و افزایش جمعیت مناطق جنوبی استان فارس در آینده، حدود 60 درصد آب استحصالی از سد هایقر برای تامین آب شرب و صنعت این مناطق اختصاص می یابد.
ایجاد دریاچه ای به وسعت 980 هکتار در بالادست سد پیش بینی شده که علاوه بر تاثیرات آب و هوایی و سرسبزی منطقه، در کرانه های آن نیز امکان ایجاد مناطق گردشگری، تفرجگاه و ورزش های آبی را فراهم می سازد.
همچنین جلوگیری از شور شدن آب رودخانه در گذر از گنبدهای نمکی پایین دست و تاثیر آب شیرین برای اهداف زیست محیطی از دستاوردهای این طرح است.
عملیات اجرایی سد هایقر سال 87 با حضور وزیر وقت نیرو آغاز شد.
شهرستان فیروزآباد در فاصله 93 کیلومتری جنوب غرب شیراز قرار دارد.
خبرنگار: نیکنام خشنودی ** انتشار دهنده: پرویندخت پاردسویی شیرازی
6113 /6118
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.