به گزارش ایرنا جان ریچاردز، دوشنبه در جمع دانشجویان و استادان علم اطلاعات و دانش شناسی شیراز گفت: عملکرد کتابخانه های عمومی در هر کشور، استان و شهری، با هم متفاوت است اما نکته پیوند دهنده آنها این است که همه این نهادها در یک مسیر حرکت می کنند.
وی اضافه کرد: کتابخانه های عمومی در هر کجای دنیا می‌توانند به اتحاد بین اقشار مختلف کمک کنند.
ریچاردز که از چهاردهم بهمن ماه به شیراز سفر کرده است، ضمن بازدید از پنج کتابخانه عمومی شهید آیت الله دستغیب، حافظیه، رئیسی، کودکان یار مهربان و حجاب، از حضور در این شهر ابراز خرسندی کرد.
وی، تجربه خود از بازدید از کتابخانه های یاد شده را فوق العاده توصیف کرد و بیان داشت: دیدن کتابخانه شهید دستغیب تجربه‌ای منحصر به فرد بود و اینکه در این کتابخانه برنامه‌های ویژه‌ای برای کودکان پس از فراغت از مدرسه‌ وجود دارد، ابتکار جالبی است.
رئیس کمیته دائمی کتابخانه های عمومی ایفلا با اشاره به اینکه برنامه‌ریزی برای گروه سنی کودک و سهیم کردن آنها در لذت بردن و آموختن‌ در کتابخانه موضوعی بسیار مهم است، گفت: توجه به کودکان و برنامه‌ریزی برای آنها بسیار با اهمیت است چرا که در واقع آنها آینده‌سازان هر جامعه‌ای محسوب می‌شوند.
ریچاردز ادامه داد: در مدت 43 سال کتابداری از کتابخانه های بسیاری بازدید کرده‌ام و به این نکته مهم پی بردم که حفظ ارتباطات و اتحاد بین کتابداران دنیا بسیار با اهمیت است.

** هدف ایفلا گسترش ارتباطات و دسترسی به اطلاعات است
مدیرکتابخانه مرکزی استرالیای غربی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: آنچه که ایفلا در باره آن صحبت می کند، ارتباط بین گذشته و حال است، اینترنت زمینه ساز ایجاد این ارتباط است و آگاهی را افزایش می‌دهد.
ریچاردز بیان کرد: ارتباطات مدرن با وجود ملیت های مختلف و مهاجران بسیار گسترش یافته است و بی شک امکان دسترسی آزاد افراد به اطلاعات می تواند این ارتباطات را افزایش دهد.
وی، فعالیت ایفلا را در زمینه دسترسی آزاد افراد به اطلاعات دانست و اضافه کرد: ایفلا از برنامه های مختلف کتابداری در دنیا حمایت می کند و جوایزی را برای بهترین کتابخانه های دنیا در نظر می گیرد.
او بیان داشت: برخی از کتابخانه ها همچون کتابخانه ای در برزیل به دلیل ارتباطات گسترده، ترویج کتابخوانی و انتقال فرهنگ در دنیا تا کنون جایزه های ایفلا را از آن خود کرده اند هر چند که از نظر معماری چندان چشمگیر نبوده‌اند.
وی ادامه داد: کتابخانه ها در دنیا با ویژگی ها و شاخص های بسیاری بر اساس جذب افراد به کتابخوانی طبقه بندی می‌شوند، از جمله در هند کتابخانه ساده ای در قلب شهر فعالیت می کند که هدف آن بیش از هر چیز گردهمایی برای کتابخوانی است.
او بیان کرد: در ایران نیز در شماری از کتابخانه ها، برنامه هایی با موضوع های فرهنگی و تاریخی برای افراد اجرا می شود که بسیار ارزشمند است.
وی، با بیان اینکه فدراسیون بین المللی انجمن ها و موسسه های کتابداری (ایفلا) 56 بخش دارد، اظهار داشت: افراد با عضو شدن در این فدراسیون می توانند به کمیته های ایفلا بپیوندند.
او افزود: هم اینک 20 نفر عضو کمیته کتابخانه های عمومی ایفلا هستند و دکتر فاطمه پازوکی نیز از ایران عضو این کمیته است و بسیار دلسورانه در این حوزه تلاش می کند.
فدراسیون بین‌المللی انجمن‌ها و موسسه های کتابداری' International Federation of Library Associations and Institutions' که با نام اختصاری 'IFLA' شناخته شده، نهادی مستقل، غیر دولتی، و غیر انتفاعی است که اهداف آن ارتقای تفاهم بین‌المللی، همکاری، گفت‌ و شنود، پژوهش و توسعه در همه زمینه‌های کتابداری از جمله کتابشناسی، خدمات اطلاع‌رسانی، آموزش کارکنان و ایجاد تشکیلاتی است که از طریق آن بتوان جنبه‌های بین‌المللی کتابداری را ارایه کرد.
برای دستیابی به اهداف یاد شده، فدراسیون در مورد فعالیت‌ها و سرمایه‌گذاری‌هایی که مناسب و مطلوب تشخیص داده شود، تصمیم‌گیری می‌کند.
این فعالیت‌ها شامل: حمایت و هماهنگ کردن مطالعات و پژوهش‌ها، گردآوری، بررسی، انتشار، و اشاعه اطلاعات مربوط به فعالیت‌های کتابداری، تهیه کتابشناسی اطلاعات و آموزش، سازماندهی و برگزاری همایش‌های تخصصی، همکاری با موسسه های بین‌المللی در زمینه اطلاع ‌رسانی، سندپردازی، آرشیوداری و ایجاد دفاتری برای انجام وظایف مشخص است.
اندیشه ایجاد سازمانی بین‌المللی در حوزه کتابداری در سال 1926میلادی، در همایشی که به مناسبت سالگرد انجمن کتابداران آمریکا در آتلانتا و فیلادلفیا برگزار شد، مطرح شد و در نهایت در سی ام سپتامبر سال 1927در جشن پنجاهمین سالگرد انجمن کتابداران انگلیس در شهر ادینبورگ اسکاتلند که نمایندگان انجمن‌های کتابداری 15 کشور شرکت داشتند ایفلا پدید آمد.
7375 /6118
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.