مکان: لندن، انگلیس/ منبع: دیلی میل

 

به گزارش جماران، صدها تن از معترضان به طرح واکسیناسیون سراسری کرونا در انگلیس، بدون رعایت پروتکل‌ های بهداشتی در خیابان‌ های مرکز پایتخت دست به تظاهرات زده و خواستار پایان تمام محدودیت‌ ها شدند.

معترضانی که امروز از اقصی نقاط انگلیس در میدان پارلمان لندن تجمع کردند، شعارنوشته‌ هایی را حمل می‌ کردند که روی آن عبارت‌ هایی مانند «بدن من مال من است»، «آزادی قابل مذاکره نیست»، «ما خوک های گینه نیستیم»، «دروغگوهای بی بی سی» و «نه به واکسن کووید 19» نوشته شده بود.

آنها در این تظاهرات که «اتحاد برای آزادی» نام‌ داشت، با سر دادن شعارها و حمل پلاکاردهایی واکسیناسیون کرونا و اجرای طرح گذرنامه واکسن را مورد انتقاد قرار داده و خواستار پایان فوری محدودیت‌ های کرونایی شدند.

در این رویداد، هیچ کس ماسکی بر صورت نداشت.

یکی از معترضان درباره دلیل حضورش در تظاهرات امروز به خبرنگاران گفت: به اینجا آمدم چون می‌خواهم آزاد باشم، شما هم آزاد باشید؛ چون دولت به ما دروغ می‌ گوید.

معترض دیگری هم گفت رسانه‌ ها درباره کرونا دروغ می‌ گویند و مردم را فریب می‌ دهند.

برخی معترضان هم کرونا را به عنوان یک شوخی و یا خبر جعلی ارزیابی کردند.

برخی معترضان از بمب های دودزا استفاده کردند.

حوالی ساعت 13:20 بعد از ظهر (به وقت محلی) معترضان به سمت دفتر نخست وزیری که در مجاورت میدان پارلمان است حرکت کرده و شعارهایی را علیه دولت «بوریس جانسون» سردادند.

اتوبوس لندن در نزدیکی میدان «ترافالگار» هم با استیکرهای ضد واکسن کووید پوشانده شده بود.

این تظاهرات درحالی صورت می‌گیرد که با شیوع گونه‌ های جدید و مسری‌ تر کرونا در کنار کاهش محدودیت‌ ها در انگلیس طی دو ماه گذشته، شمار مبتلایان به این ویروس دو برابر شده است.

آمار بیماران کرونایی انگلیس دوباره از سقف 4000 نفر در روز تجاوز کرده و باعث نگرانی مقام‌ های دولت شده است. وزارت بهداشت انگلیس دیروز اعلام کرد که در طول 24 ساعت گذشته بالغ بر 4182 نفر در این کشور به کرونا مبتلا شده‌ اند.

این برای اولین بار از ابتدای آوریل (فروردین) است که آمار از سقف 4000 نفر در روز تجاوز کرده و گفته می‌ شود که 75 درصد مبتلایان به گونه هندی کرونا دچار شده‌ اند.

ویروس جهش یافته هندی اخیرا بخصوص در برخی مناطق مختلف انگلیس در حال شیوع است و همین مسئله موجب شده که برخی کشورهای اروپایی مجددا قواعد سر سختگیرانه ای را علیه مسافران از این کشور در دستور کار قرار دهند. آلمان هم انگلیس را در لیست پرخطرترین مناطق کرونایی خود قرار داده است. سوئیس هم به دلیل شیوع ویروس جهش یافته انگلیسی این کشور را در لیست مناطق خطر کرونایی قرار داده و محدودیت های سفر را علیه آن اعمال می کند. بر این اساس کسی که می خواهد از انگلیس وارد سوئیس شود علاوه بر ثبت نام الکترونیکی باید تست منفی کرونا ارائه داده و پس از آن وارد قرنطینه شود. اتریش و ایرلند هم اخیرا انگلیس را در لیست مناطق پر خطر کرونایی قرار داده و محدودیت هایی را علیه مسافران از این کشورها اعمال کرده‌اند.

کارشناسان امور بهداشتی در انگلیس پیش‌ بینی می‌ کردند که آمار مبتلایان پس از کاهش محدودیت‌ های کرونایی دوباره افزایش یابد و اجرای طرح واکسیناسیون به کنترل فشار روی بیمارستان‌ های کشور که در جریان موج دوم و سوم با هجوم افسارگسیخته بیماران فلج شده بود، کمکی نخواهد کرد.

گزارش‌ ها حاکی است که آمار مراجعان کرونایی به بیمارستان‌ های انگلیس طی یک هفته گذشته 30 درصد افزایش داشته است. پیش‌ بینی می‌ شود که این آمار طی هفته‌ های آینده پس از وارد کردن داده‌ های جدید، افزایش قابل توجهی را تجربه کند.

این درحالی است که بیشتر محدودیت‌های کرونایی که از اوایل 2021 در پی شیوع افسارگسیخته کرونا اعمال شد، تاکنون رفع شده و تنها یک گام تا بازگشت اوضاع به شرایط عادی باقی‌مانده است. طبق نقشه راه دولت انگلیس، عمده محدودیت‌ های کرونایی از 21 ژوئن رفع خواهد شد.

اما بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس دو هفته پیش در نشست خبری دولت درباره احتمال تعویق آخرین گام محدودیت‌ های کرونا هشدار داد و گفت که شاید دولت مجبور شود تصمیم‌ های سختی را در این زمینه اتخاذ کند. او بر همین اساس اصرار دارد که مردم با دریافت واکسن کرونا، سهم خود را در مهار این ویروس ایفا کنند.

بر اساس آخرین آمار وزارت بهداشت انگلیس تاکنون 38 میلیون و 871 هزار و 200 نفر در این کشور واکسینه شده‌ اند که از این تعداد 24 میلیون و 478 هزار و 52 نفر هر دو دوز را دریافت کرده اند. بر اساس فراخوان دولت انگلیس اکنون افراد بالای سن 32 سال می‌ توانند برای دریافت واکسن به مراکز بهداشتی مراجعه کنند. با این حال معترضان می‌ گویند که تن به تزریق واکسن نداده و آزادی‌ های مشروط به دریافت واکسن کرونا را تبعیض آمیز می‌ دانند.

بر اساس اطلاعات رسمی تا به حال در انگلیس 4,480,945 نفر به کرونا مبتلا شده و 127,775 نفر هم در اثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست داده اند.

همزمان با این راهپیمایی، صدها نفر از معترضان به لایحه افزایش قدرت و اختیارات سرکوبگرانه پلیس انگلیس بار دیگر در لندن دست به تظاهرات زدند. معترضان که در میدان «راسل» واقع در مرکز لندن تجمع کرده بودند به تاثیر منفی افزایش قدرت پلیس اعتراض داشته و خواستار لغو این لایحه از سوی دولت هستند.

اعتراض‌ های ماه گذشته به این لایحه با دخالت پلیس به خشونت کشیده شد و چند مجروح به جای گذاشت.

پیشتر حدود 60 نماینده مجلس عوام انگلیس در نامه‌ ای به وزیر کشور خواستار تغییر این لایحه شدند. آنها در این نامه تصریح کرده‌ اند که جرم‌ انگاری مردم به دلیل برگزاری تظاهرات اعتراضی غیر قابل قبول و غیر قانونی است.

700 حقوقدان و استاد نامی حقوق در دانشگاه‌ های انگلیس نیز لایحه افزایش قدرت و اختیارات پلیس را بسیار ظالمانه توصیف کرده و از دولت خواستند آن را کنار بگذارد.

نمایندگان مجلس انگلیس ماه گذشته به لایحه جنجالی دولت در خصوص افزایش قدرت پلیس برای سرکوب معترضان رأی موافق دادند. در این لایحه جنجالی، قدرت پلیس « برای مقابله با اعتراضات خشونت‌ آمیزی که تأثیر مخرب قابل توجهی بر جامعه یا دسترسی به پارلمان ایجاد کند» افزایش یافته است.

با این حال، عباراتی که بیش از هر چیز توجه منتقدان را جلب کرده است، جرم‌ انگاری «ایجاد سر و صدا» و مزاحمت است که برای آن 10 سال حبس در نظر گرفته شده است.

 

مکان: لندن، انگلیس

منبع: دیلی میل

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.