دلایل زیادی برای روت کردن گوشیهای اندرویدی ذکر میشود، اما هیچ میدانید با روت کردن گوشی اندرویدی خود با چه چالشهایی مواجه میشوید؟!
به گزارش جی پلاس، همیشه سوالی که پیش روی کاربران اندرویدی وجود دارد این است که آیا گوشی خود را روت کنند یا نه!
امروز میخواهیم سراغ معایب روت کردن گوشیهای اندرویدی برویم و ببینیم آیا روت کردن همیشه ضروری است یا خیر. با انجام دادن این کار چه آسیبهایی ممکن است به گوشی ما برسد؟
با روت کردن دیوایس اندرویدی، شما کنترل کل سیستم را در دست میگیرید و از این طریق میتوانید با ابزارهای مناسب فایلهای سیستمی را بخوانید و درآنها تغییراتی ایجاد کنید. به همین دلیل برخی اپلیکیشنها مثل SuperSU برای نصب شدن به دسترسی به روت نیاز دارند. بههرحال اینگونه دسترسیها اگرچه مزایایی به همراه دارند، بیخطر نیستند. اپلیکیشنهای مخرب نیز میتوانند به فایلهای سیستمی شما دسترسی پیدا کنند و به همین دلیل ممکن است فایلهای سیستمی دستگاهتان تغییر کند یا حذف شود و اطلاعات شخصیتان به سرقت برود.
برای مطالعه بیشتر در زمینه خطرات امنیتی اندروید میتوانید به اینجا مراجعه کنید.
هیچ تولیدکنندهای رسما از روت کردن پشتیبانی نمیکند. به همین دلیل است که هیچوقت دیوایسی در بازار نمیبینیم که از اول روت شده باشد. خیلی ساده باید بگوییم: وقتی گوشیتان را روت میکنید، با گارانتیاش خداحافظی میکنید! حتی تولیدکنندههایی مثل سامسونگ درون گوشی خود شمارنده فلش دارند که در صورت نصب برنامههای غیرمجاز، حتی اگر گوشی مجدد به حالت آنلاک یا روتنشده بازگردد، متوجه میشوند.
البته همه بخشهای گارانتی با روت شدن از بین نمیرود، اما مسلما مشکلات نرمافزاری گوشی پذیرفته نمیشود.
روشهای روت کردن گوشیهای اندرویدی از برندی به برند دیگر و حتی در یک برند از مدلی به مدل دیگر متفاوت است و شما باید برای روت کردن دقیقا دنبال روش خاص برای مدل گوشی خودتان بگردید. به همین دلیل این کار به دانش کافی و اطللاعات کامپیوتری احتیاج دارد و البته باز هم عجیب نیست اگر پس از آن گوشی شما ناپایدار شود یا گاهی ممکن است حین روت کردن، گوشیتان از کار بیفتد؛ حالتی که در اصطلاح به آن Bricking میگویند.
احتمالا بعد از روت کردن دیگر پیغامهای بهروزرسانی خودکار سیستم عامل را دریافت نمیکنید؛ یعنی نمیتوانید آپدیتها را از طریق شبکه وایفای (OTE) و نرمافزارهای مدیریت همچون Samsung KIES will no longer work properly دریافت کنید. البته میتوانید آپدیتها را بهصورت دستی از طریق دریافت فایلها و فلش کردن روی دیوایس خود نصب کنید.
اگرچه روت کردن گوشی با هدف افزایش عملکرد و سرعت گوشی انجام میشود، برخی کاربران هم گزارش کردهاند که سرعت گوشی آنها بعد از روت شدن کاهش پیدا کرده است. بههرحال حتما میدانید که وقتی گوشی را روت میکنید، در سیستم عامل دیفالت گوشیتان تغییر ایجاد میکنید.