خودروهای بدون راننده در حالی در زمینه های مختلف کاربرد دارند که می توانند مخاطراتی هم داشته باشند.

به گزارش جی پلاس، چشمان خود را ببندید و دنیایی بدون ترافیک، پر از محل پارک، وسایل نقلیه کمتر و خیابان‌هایی توام با آرامش را تصور کنید. اگر بعد از بیست سال چشمان خود را باز کنید، با خودروهای بدون راننده، این امر امکان‌پذیر خواهد شد.

خودروهای بدون راننده مزایای بسیار زیادی دارند که در حال حاضر، ما فقط می‌توانیم آنها را تصور کنیم. در این مطلب قصد داریم تا نقاط مثبت و منفی خودروهای بدون راننده که به زودی بخش عظیمی از زندگی روزمره انسان‌ها را به خود اختصاص خواهند داد، بررسی کنیم.

 

معایب:
 

مانند همیشه، از قسمت بد شروع می‌کنیم و در نهایت به نکات مثبت خواهیم پرداخت. در حال حاضر، نقاط منفی کمی در خودروهای بدون راننده وجود دارند که با مطالعات و تحقیقات بیشتر، مسلما این مشکلات طی چند سال آینده از بین خواهند رفت.

در ابتدای امر، از قیمت شروع می‌کنیم. ماشین‌های بدون راننده در حال حاضر، مانند تلویزیون در سالیان گذشته می‌ماند. تنها برخی افراد قادر هستند تا آنها را به مالکیت خود درآورند. نوع تکنولوژی به کار گرفته شده روی این وسایل، باعث شده تا تاثیر زیادی روی قیمت آنها بگذارد و این قضیه برای خریداران، ۷۰ تا ۱۰۰ هزار دلار آمریکا هزینه در پی خواهد داشت. اگرچه مثل سایر اقلام گران قیمت، دیر یا زود ارزش دلاری این محصولات نیز کاهش خواهد پیدا کرد، اما باید کاهش مصرف سوخت، آزاد شدن زمان برای انجام بسیاری از کارها و تصادفات کمتر را نیز در کنار قیمت زیاد ماشین‌های خودران در نظر بگیریم که در ادامه به این موضوع خواهیم پرداخت.

کنترل خودکار یا توسط راننده؟

تامین امنیت امری است که ذهن بسیاری از افراد را به خود مشغول کرده است. آیا با خودروهای بدون راننده، ریسک تصادفات بالا می‌رود؟ آیا این ماشین‌ها در شرایط سخت، قابلیت کنترل ماهرانه را خواهند داشت؟ ظاهرا در شرایط سخت آب و هوایی یا در حالت‌های غیر معمول، خودروهای بدون راننده با مشکلاتی روبرو می‌شوند.

در هنگام بارندگی، سنسورهای روی سقف با مشکل مواجه می‌شوند و در هوای برفی، دوربین‌های این وسایل پوشانده شده و قادر به دیدن محیط اطراف نیستند. زمانی که در سال ۲۰۱۵ خودروی Audi SQ5 حدودا ۳۵۰۰ مایل را پیمود، در مواقعی که خطوط خیابان به درستی مشخص نبود یا در محل‌هایی که جاده در دست تعمیر بود، با مشکل مواجه می‌شد. همچنین بعد از غروب آفتاب، دوربین‌های این وسیله نقلیه قادر به مشاهده دقیق محیط اطراف نبود.

راننده کمتر، کار کمتر

زمانی که صحبت از روبات‌ها به میان می‌آید، بی‌رحمانه‌ترین موضوع برای صحبت، جایگزینی آنها با افرادی است که تا به حال مشغول به کار بوده‌اند. چیزی که مسلما بر سر راننده‌های تاکسی، خودروهای سنگین و دیگران خواهد آمد. در نیمه دوم سال ۲۰۱۶، شرکت Uber اقدام به آزمایش تاکسی‌های بدون راننده در شهر لوس‌آنجلس و تگزاس نمود و بعد از آن نیز شرکت Waymo، همین امر را در قبال خودروهای سنگین حمل و نقل خود اجرا کرد.

شغل رانندگی خودروهای سنگین یکی از مشاغل رایج در ۱۰ کشور جهان به حساب می‌آید و حدودا ۳.۵ میلیون نفر در این حیطه مشغول به کار هستند. در این دوران، شغل‌های جدیدی برای این افراد به وجود آمده است و با آمدن روبات‌ها، نمی‌توان گفت که این اشخاص بی‌کار خواهند شد.

هیچ‌وقت به یک خودروی بدون راننده اعتماد نخواهم کرد!

در کنار ریسک‌های استفاده از خودروهای بدون راننده، خطرهای دیگر ماننده حمله هکرها و از بین رفتن امنیت اشخاص را نیز باید از جمله معایب این کار به حساب آورد. این روزها هکرها می‌توانند در همه چیز به آسانی نفوذ کنند و این موضوع، امری خطرناک است و باعث ایجاد رعب و وحشت میان اقشار مختلف جامعه می‌شود.

از لحاظ تامین امنیت البته نکات مثبتی مانند ثبت تمام وقایع از قبیل تاریخچه جابجایی، توقف و همچنین موقعیت مکانی خودرو در سیستم این خودروها ذخیره می‌شود.

 

مزایا
 

بعد از ذکر نکات منفی، حالا به قسمت مثبت و مزایای استفاده از خودروهای بدون راننده می‌رسیم. در شهرهای بزرگ زمانی که افراد به رانندگی فکر می‌کنند، عواملی چون استرس، ترافیک و نبود محل پارک به ذهن آنها خطور می‌کند. ماشین‌های خودران می‌توانند این موارد را از ذهن ما دور کنند و باعث شوند تا فکر خود را روی مسائل مهم‌تر متمرکز نماییم.

ترافیک کمتر

مغز انسان نسبت به خودروهای الکتریکی، زمان بیشتری برای واکنش صرف می‌کند. سرعت حرکت و فاصله میان ماشین‌ها در طول مسیر زیاد و کم خواهد شد. رانندگی با سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت و رعایت فاصله ۱ متری با ماشین جلویی در حال حاضر یک استاندارد به حساب می‌آید که رانندگان مجبور به رعایت آن هستند و این موضوع، فرمول کاهش ترافیک است.

مصرف سوخت کمتر، هوای پاکیزه‌تر

این موضوع را در نظر بگیرید که سرعت ثابت و یکنواخت باعث کاهش مصرف سوخت می‌شود. هر زمان که شتاب می‌گیرید، با نگرانی پای خود را ناگهان روی ترمز فشار می‌دهید یا پدال گاز را برای سریع‌ترین رسیدن به مقصد تا انتها فشار می‌دهید، مصرف سوخت بالا می‌رود.

بر اساس تحقیقاتی که موسسه طبیعت و مهندسی دانشگاه واشنگتن انجام داده است، روبات‌ها می‌توانند بین ۴ تا ۲۵ درصد در مصرف سوخت صرفه‌جویی به عمل آورند.

تصادفات کمتر

مطالعاتی که در بزرگراه‌های کشور آمریکا و انگلستان صورت گرفته، نشان‌ می‌دهد که اکثر تصادفات به خاطر خطاهای انسانی رخ می‌دهند. اما سوالی که اینجا مطرح می‌شود، این است که آیا روبات‌ها نیز مانند انسان‌ها دچار خطا می‌شوند؟ در آزمایشی که توسط خودروی بدون راننده گوگل انجام شد، این وسیله نقلیه توانست ۷۰۰ کیلومتر را بدون هیچ‌گونه تصادف بپیماید. آیا این میزان اطلاعات برای اجرایی کردن پروژه خودروهای بدون راننده کافی است؟

 

جمع بندی
 

در سال ۲۰۲۰ احتمالا حدود ۱۰ میلیون خودروی بدون راننده در معابر شهری مشغول به حرکت باشند. بیایید این رقم را با تعداد کل ماشین‌ها که ۱.۲ میلیارد است مقایسه کنیم. طبیعتا رقمی نیست که تعجب همگان را برانگیزد. اما می‌تواند شروع خوبی به حساب آید.

بشر از ابتدای ورود ماشین به جاده‌ها، کنترل آنچنان زیادی روی آنها نداشته است. به عنوان مثال شما نمی‌توانید با سرعت خیلی زیاد در معابر شهری برانید یا حتی در اتوبان‌ها، با محدودیت‌های ترافیکی روبرو هستید. اما آینده به این صورت نخواهد بود و همه چیز تغییر خواهد کرد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.