شاپور محمدزاده روز پنجشنبه در شورای پشتیبانی سودآموزی سیستان و بلوچستان که در سرسرای اجتماعات استانداری این استان برگزار شد اظهار داشت: همچنین ۹۶ درصد شهرنشینها هماینک باسواد هستند در حالی که قبل از پیروزی انقلاب به ازای هر ۱۰۰ نفر تنها ۶۸ درصد آنان سواد خواندن و نوشتن را داشتند.
وی بیان کرد: قبل از پیروزی انقلاب به ازای هر ۱۰۰ زن تنها ۳۵ نفر از آنان سواد خواندن و نوشتن را داشتند اما هماینک ۹۳.۴ درصد بانوان باسواد هستند.
رییس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: هماینک ۹۶.۲ درصد مردان بر اساس سرشماری سال ۹۵ باسواد هستند.
وی اظهار داشت: نهضت سوادآموزی در طول چهل سال اخیر خدمات ارزندهای در بخش سوادآموزی به نظام جمهوری اسلامی ارائه کرده است.
محمد زاده بیان کرد: میانگین پوشش تحصیلی در مقطع ابتدایی هماینک ۹۸.۱۳ درصد است که سیستان و بلوچستان در این بخش فاصله زیادی با میانگین کشوری دارد.
وی گفت: این آمادگی را داریم تا در مناطقی از سیستان و بلوچستان که میزان سطح سوادآنان از میانگین کشوری و یا حتی استانی کمتر باشد به طور جد ورود پیدا کنیم.
معاون وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: رهبر معظم انقلاب و رییس جمهوری تاکید فراوانی بر ریشه کنی بیسوادی در کشور دارند.
وی ادامه داد: تمام توان ما این است تا بیسوادی را در سیستان و بلوچستان ریشه کن کنیم و بدین منظور طی یک تفاهمنامهای با استانداری سیستان و بلوچستان ۷۰ درصد هزینه این کار را قبول کردیم.
محمد زاده اظهار داشت: برای ریشه کنی بیسوادی در کشور به همراهی تمام دستگاههای دستاندر کار و مردم نیاز داریم.
وی تاکید کرد: همگان برای ریشه کنی بیسوادی باید ورود کنند زیرا آموزش و پرورش و سازمان نهضت سوآدموزی به تنهایی نمیتواند این ماموریت بزرگ را انجام دهد.
معاون سیاسی اجتماعی استادار سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: موسسههای مردم نهاد نقش موثری در ریشه کنی بیسوادی در جامعه دارند که باید آنان را برای این کار ساماندهی و بسیج کرد.
علی زینی وند تصریح کرد: نخستین تشکل مردم نهاد بازماندگان از تحصیل در سیستان و بلوچستان تشکیل شده است.
وی بیان کرد: دهیاران و بخشداران نقش مهم و اساسی در ریشه کنی بیسوادی در روستاها دارند که باید به این مورد به طور جد توجه کرد.
معاون سیاسی اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: از تشکلهای مردمی برای رفع بیسوادی در این استان نباید غافل شد.
وی تاکید کرد: آموزش از راه دور و حرفه آموزی در کنار سوادآموزی نقش موثری در ریشه کنی بیسوادی دارد.
مدیرکل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان نیز گفت: ۳۳۳ هزار بیسواد در این استان وجود دارد که نیازمند یک برنامه منسجم برای این افراد هستیم.
حمید رضا رخشانی اظهار داشت:حدود ۶۰ هزار نفر در سیستان و بلوچستان بر اساس سرشماری سال ۹۵ با تلاشهای انجام شده باسواد شدند.
وی بیان کرد: بیسوادی اگر در سن ۱۰ تا ۴۹ سال در سیستان و بلوچستان وجود داشته باشد در توسعه این استان تاثیر بسزایی دارد.
مدیرکل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان گفت: میزان باسوادی در این استان قبل از پیروزی انقلاب ۲۹.۲ درصد بوده اما هماینک ۸۰.۲ درصد در طول چهل سال میزان سوادآموزی افزایش یافته است.