گفتگوی اختصاصی پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

در گفت و گو با جماران؛

محمد مسجدجامعی: اروپا رویکرد مثبتی نسبت به استقلال طلبی در خاورمیانه ندارد

برای کردهای استقلال طلب مهم است بدانند که غربی ها به ویژه اروپایی ها نسبت به آنها چه موضعی می گیرند. در حال حاضر در اروپا هیچ نوع رویکرد مثبتی نسبت به مستقل شدن بخش هایی از بعضی کشورهای خاورمیانه وجود ندارد زیرا اگر قرار باشد اروپایی ها به چنین رویکردی ملتزم باشند باید استقلال کاتولونیا و اسکاتلند و... را بپذیرند.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران،  «محمد مسجدجامعی» سفیر اسبق  ایران در واتیکان و مغرب درباره اظهارات منسوب به آنگلا مرکل هنگام پذیرش آوارگان ناشی از جنگ به کشورش که گفته بود: «ما به کودکانمان خواهیم گفت که پناهجویان سوریه و عراق به ما پناه آورده‌اند در صورتی که مکه به آنها نزدیکتر بود»گفت: در حالی که این جمله منسوب به خانم مرکل است اما ایشان اصلا چنین حرفی نزده بود. اصل موضوع این است که در بین کشورهای شش گانه «شورای همکاری خلیج فارس»بدون استثناء به غیر از بحرین همگی ثروتمند هستند. اما شاید آنها در بین کشورهای دنیا بدترین موقعیت را برای مهاجرینی که خواهان کار داوطلبانه هستند ایجاد کردند به بیانی دیگر این کشورها بدترین شرایط پذیرش نیروی کار را دارند. اخیرا هم در اروپا فشار آوردند که باید موقعیت نیروهای کار مهاجر در کشورهای عربی، که اکثرا در بخش کارهای ساختمانی مشغول به کار شدند به وضعی بهتر بهبود یابد. و ناظرانی باید وجود داشته باشند که بر کار آنها نظارت کنند. قطر این نظارت ها را پذیرفت اما امارات متحده عربی همچنان مقاومت می کند . به همین منظور گروهی در کشورهای اروپایی تشکیل شد که خواستار تحریم امارات  به دلیل بدرفتاری، تضییع حقوق نیروی کار، پولشویی و حمایت از گروه های تروریستی هستند. پس مسلما کسانی که بانیروهای کار مهاجر خود چنین برخوردهایی دارند  با پناهندگان آواره ناشی از جنگ برخوردی مساعد نخواهند داشت. این یک واقعیت است که نه پناهندگان جنگی می پذیرفتند وارد چنین کشورهایی شوند و نه این کشورها برخوردی مساعد با آنها داشتند.

عضو هیأت علمی دانشکده روابط بین الملل وزارت امور خارجه با اشاره به نگاه اروپائیان به استقلال طبی در خاورمیانه گفت: برای کردهای استقلال طلب مهم است بدانند که غربی ها به ویژه اروپایی ها نسبت به آنها چه موضعی می گیرند. در حال حاضر در اروپا هیچ نوع رویکرد مثبتی نسبت به مستقل شدن بخش هایی از بعضی کشورهای خاورمیانه وجود ندارد زیرا اگر قرار باشد اروپایی ها به چنین رویکردی ملتزم باشند باید استقلال کاتولونیا و اسکاتلند و... را بپذیرند. بنابراین پذیرش چنین استقلال هایی باعث آشفتگی بسیار در اروپا می شود. لذا در حال حاضر این ها به دلیل آنکه نمی توانند استقلال های درون قاره خود را به رسمیت بشناسند عملا نمی توانند استقلال خطه ای چون کردستان عراق را نیز بپذیرند. از این رو،  تا زمانی که معضل استقلال طلبی در بخش هایی در اروپا وجود دارد کشورهای این قاره و آمریکا نمی توانند استقلال بخش هایی از عراق، آفریقا و دیگر نقاط را به رسمیت بشناسند. بنابراین این خطر کمرنگ است و غربی ها نه تنها  تمایلی به مستقل شدن های این چنینی در منطقه ندارند بلکه صراحتا مخالف آن هستند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.