به گزارش ایرنا، مصطفی کواکبیان روز پنجشنبه در آیین روز خبرنگار در سالن تامین اجتماعی شهر سمنان افزود: قوه مجریه اجازه بدهد قانون دسترسی آزاد و انتشار اسناد که در مجلس هشتم شورای اسلامی تصویب شد اجرایی شود.
وی یادآور شد : طبق این قانون همه اسناد با درخواست خبرنگاران باید در اختیار آنان قرار گیرد، اکنون بسیاری از دستگاه های اجرایی خبرنگاران را پشت در نگه می دارند و توجهی به جایگاه آنان ندارند.
وی تاکید کرد: قوه مقننه باید لایحه جامع اطلاع رسانی که مدت هاست در مجلس شورای اسلامی باقی مانده تعیین تکلیف کند.
رئیس خانه مطبوعات کشور با بیان این که قانون فعلی مطبوعات متعلق به مجلس پنجم شورای اسلامی است، بیان کرد: این قانون اکنون به صورت جدی نیاز به بازنگری دارد.
کواکبیان به رویکرد دولت تدبیر و امید اشاره و اضافه کرد : در این دولت فضای آزادی در عرصه اطلاع رسانی برای مطبوعات ایجاد شده و با هم افزایی قوه قضاییه، کمترین دستگیری ها در فضای رسانه ای نسبت به دولت های پس از انقلاب رخ داده است.
وی تصریح کرد : گاهی مشاهده می شود مدیران و صاحبان صفحه های فضای مجازی دستگیر می شوند که در بعضی موارد بعد از رسیدگی، فرد بی گناه تشخیص داده می شود که باید در این موضوع دقت نظر بیشتری شود.
رئیس خانه مطبوعات کشور با اشاره به قطع اشتراک روزنامه ها از سوی دستگاه های اجرایی، بیان داشت : این مساله در کشور به بهانه صرفه جویی اعتباری در حال انجام است و باید گفت این دست صرفه جویی ها باید در جاهای دیگری اتفاق بیفتد نه اینکه اشتراک رسانه ها قطع شود.
کواکبیان یادآور شد : فضای مجازی هر چه رشد کند باز هم مطبوعات و رسانه ها به عنوان نشریات مکتوب باید جایگاه های خود را در سبد خانوار و مسولان داشته باشند.
به گفته وی دستگاه های اجرایی در استان های کشور باید به طور جدی نشریات محلی را حمایت کنند و اشتراک آن ها را قطع نکنند زیرا حیات نشریات محلی بسیار حساس تر است.
وی با اشاره به تلاش اهالی رسانه برای حضور فعال در برنامه های موبایل پایه در فضای مجازی، گفت: پس از فیلتر تلگرام، تلگرام طلایی و هاتگرام در حال حاضر فعالیت دارد و گفته می شود تا 15 شهریور این دو برنامه نیز قطع شود.
کواکبیان درباره رویکرد مسوولان کشور درباره فضای مجازی خاطرنشان کرد: قرار بود شهروندان ایرانی به پیام رسان های داخلی کوچ کنند که 10 تا 15 میلیون نفر بیشتر استقبال نکردند، در هر صورت دولت باید از پیام رسان های داخلی حمایت کند.
رئیس خانه مطبوعات کشور افزود: از خبرنگاران می خواهیم برای تکمیل اطلاعات و عضویت در خانه مطبوعات به پایگاه اینترنتی http://www.e-rasaneh.ir مراجعه و عضویت خود را تکمیل کنند.
وی با بیان این که جلسات خانه مطبوعات کشور هر ماهه برگزار می شود و سعی در برگزاری جلسات مستمر با خبرنگاران داریم، از برگزاری انتخابات برای اصلاح اساسنامه در آینده نزدیک خبر داد.
رئیس خانه مطبوعات کشور تاکید کرد : یکی از ویژگی های این خانه غیردولتی بودن است ولی در زمینه های مختلف با دولت همکاری داریم.
وی با بیان این که خانه مطبوعات دموکرات ترین تشکل در کشور است و برنامه های آموزشی روزنامه نگاری نوین به زودی در این خانه برگزاری می شود، گفت : خانه مطبوعات در استان سمنان سابقه دیرینه دارد.
کواکبیان تاکید کرد: تکمیل ساختمان خانه مطبوعات استان سمنان که اکنون 40 درصد پیشرفت دارد، تامین آب، توسعه گردشگری و استفاده از قطب دانشگاهی استان مورد توجه رسانه های سمنان است.
رئیس خانه مطبوعات کشور اضافه کرد : سمنان به عنوان تنها خانه مطبوعات کشور، در سال های گذشته نسبت به تشکیل تعاونی مسکن اقدام کرد و توانست 16 واحد مسکونی به خبرنگاران تحویل دهد.
مریم عمید تنها دختر میر سید رضی سمنانی ملقب به مزین السلطنه، اولین روزنامه نگار زن ایران اهل سمنان بود که در نشریه شکوفه در دوره قاجاریه قلم می زد.
استان سمنان 71 نشریه عمومی و تخصصی و بیش از 400 فعال رسانه ای دارد.
6103/6026
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.