به گزارش ایرنا، کارشناسان با بادآوری اثرات منفی تفییر اقلیم در بخش‌های مختلف، این پدیده را عامل برخی شرایط جغرافیایی عنوان می‌کنند که با مدیریت مناسب امکان بهره‌برداری بهینه به ویژه در تولید انرژی را فراهم می‌کند و حتی با برنامه ریزی می توان با تهدیدهای آن اصولی مقابله کرد.
رویدادهای طبیعی در دهه های گذشته روند خود را داشتند تا انسان با زیاده‌روی در مصرف سوخت‌های فسیلی و افراط در تولید گازهای مضر برای جو زمین، گازهای گلخانه‌ای را تولید کرد و بشر آن چنان پیش رفت که نباید می‌رفت.
تولید بیش از حد گازهای گلخانه‌ای در ورای جو زمین سطحی ایجاد کرد که تبادل گرمای خورشید و گرمای ناشی از مصرف گازهای گلخانه‌ای را با مشکل مواجه کرد و به رخداد پدیده تغییر اقلیم انجامید.
مدیرکل هواشناسی استان سمنان روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به این که خشکسالی های شدید و سیلاب‌های متوالی از اثرات تغییر اقلیم است، افزود: در گذشته خشکسالی‌ها به صورت دوره‌ای بود و بین آن ترسالی رخ می داد که اثرات خشکسالی را خنثی می کرد ولی در سال‌های اخیر تغییر اقلیم به خشکسالی‌های متوالی و بلندمدت انجامیده است.
غلامرضا حسنی غربا ، سیلاب های متوالی را دیگر اثر تغییر اقلیم در این سال ها ذکر و خاطرنشان کرد: تواتر سیلابها، خشکسالی های توامان، افزایش سرعت باد و طوفان، افزایش پدیده های جدی با گرما و سرمای شدید، دیگر اثرات مهم تغییر اقلیم است.
مدیرکل هواشناسی استان سمنان یادآور شد: تمام این اثرات شرایطی را در حوزه های مختلف ایجاد می کند که در مدیریت کلان باید به آن توجه شود.
وی با بیان این که شدیدترین گرمای تابستان و سردترین زمستان در دهه های گذشته در همین سال ها رخ داده است، خاطرنشان کرد: تغییر اقلیم البته در کنار تمام اثرات منفی می تواند اثرات مثبتی به همراه داشته باشد که مدیریت کلان باید به آن توجه کند.
حسنی غربا تصریح کرد: افزایش روزهای آفتابی یکی از اثرات تغییر اقلیم است که می توان با مدیریت صحیح استفاده مناسبی از آن در تولید انرژی پاک کرد.
وی اضافه کرد: به عنوان نمونه در سمنان 320 روز از 365 روز سال هوا آفتابی و بدون غبار است که بهترین شرایط را برای تولید انرژی از خورشید را فراهم می کند.
مدیرکل هواشناسی استان سمنان با اشاره به این که کشورهای پیشرفته از این ظرفیتها به خوبی استفاده می کنند، گفت : در آلمان که یک سوم روزهای آفتابی ایران را دارد 26 درصد انرژی مصرفی‌اش از انرژی خورشیدی است، در حالی که ایران با داشتن چنین ظرفیتی، کمتر از یک‌درصد از انرژی از خورشید تولید می شود.
وی بیان کرد: افزایش سرعت باد دیگر اثر پدیده تغییر اقلیم است که می تواند منبع مناسب انرژی از باد باشد که نیاز به مدیریت برای آسان‌سازی روند به منظور سرمایه‌گذاری دارد.
مدیرکل هواشناسی استان سمنان یادآور شد: مطالعه و ملاحظه کلان پدیده تغییر اقلیم این امکان را به وجود می‌آورد که در صورت برنامه‌ریزی مناسب می‌تواند امکان استفاده مناسب را از آن فراهم کند.
متوسط بارندگی سالانه در کشور 250 و در استان سمنان 107 میلی‌متر است، دمای هوای تابستان هر ساله در این استان بین یک تا یک‌ونیم درجه سانتی گراد افزایش می‌یاید که هر دو مساله کاهش بارش و افزایش دما را از اثرات پدیده تغییر اقلیم عنوان می‌کنند.
6103 /6026
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.