به گزارش ایرنا، جعفر جندقی روز سه شنبه در کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی در سالن مدیریت بحران افزود : اگر می خواهیم از یک شیوه زندگی سالم برخوردار باشیم باید مهارت خود مراقبتی را یاد بگیریم یعنی افراد با آموزش هایی که می بینند می توانند تصمیمات درستی درباره بیماری خود و اطرافیان بگیرند.
وی با اشاره به اجرای برنامه های ترویج و توسعه طرح خود مراقبتی اظهار داشت : طرح خود مراقبتی باعث افزایش طول عمر، داشتن مردمی سالم تر، کاهش معلولیت ها، مرگ و میر، هزینه های درمان و ارتقا سطح سلامت جامعه می شود.
وی خاطرنشان کرد : این طرح یکی از شاخه های طرح تحول نظام سلامت است که می‌تواند در ارتقا سواد سلامت مردم نقش بسیار مناسب و بالایی را ایفا کند.
وی، بهداشت و سلامت مردم را از اولویت های مهم دولت یازدهم اعلام و اضافه کرد : امروز رسانه ها نقش موثری در توانمند کردن مردم در خود مراقبتی و ارتقا سطح سلامت جامعه دارند.
جندقی در تعریف طرح خود مراقبتی یادآور شد : به اقدامات آگاهانه، خودآموخته،اکتسابی و هدفدار که مردم برای خود، فرزندان و خانواده به منظور سلامت جسمی، روانی و اجتماعی انجام می دهند، خود مراقبتی گفته می شود.
وی با اشاره به این که طرح خود مراقبتی در چهار حیطه فردی، سازمانی، اجتماعی و خودیاری، از برنامه های راهبردی کشور است که برای اجرا در یک دوره زمانی پنج ساله تدوین شده است ، اضافه کرد : کاهش هزینه های نظام سلامت، کاهش بار بیماریها، مدیریت عوامل خطر و رفتارهای مخاطره آمیز و توانمندسازی افراد جامعه در ارتقا سطح سلامت از جمله اهداف این طرح است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان در تشریح اهمیت اجرای مرحله چهارم راهبرد ایدز در استان به ‌منظور پیشگیری و کنترل این بیماری گفت : وزارت بهداشت به ‌عنوان مهم‌ترین متولی سلامت مردم، همگام با برنامه‌های جهانی برای مهار و کنترل ایدز برنامه‌ریزی کرده است که یکی از این برنامه‌ها، برنامه راهبردی ملی کنترل ایدز است.
وی به اهداف پنج‌گانه این برنامه اشاره کرد و گفت : کنترل ایدز در جمعیت عمومی، مصرف کنندگان تزریقی موادمخدر، گروه‌های پرخطر از طریق انتقال جنسی، مادر باردار مبتلا به نوزادان و کاهش مرگ ناشی از ایدز در مبتلایان از جمله اهداف این برنامه است.
جندقی با بیان این که طبق برآورد انجام شده 2.3 میلیون نفر در جهان تا سال 2012 به ویروس اچ.آی.وی مبتلا شدند و این رقم از اواخر دهه 1990 تاکنون پایین‌ترین مقدار را دارد، افزود : برآورد می شود هر ساعت 50 زن به این ویروش مبتلا می شوند.
وی تصریح کرد : تعداد کل موارد شناسایی‌شده ایدز تا پایان خردادماه سال 95 در کشور 32 هزار و 670 نفر است که توزیع جنسی مبتلایان به این ویروس در سال گذشته، 16 درصد بین زنان و 84 درصد بین مردان بوده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان افزود : شیوع ایدز بین مصرف‌کنندگان تزریقی 15 درصد، بین زنان دارای رفتارهای پرخطر 4.5 درصد و زنان باردار نزدیک به صفر بوده و این یک فرصت برای برنامه‌های آینده است.
جندقی با تأکید بر لزوم آموزش و اطلاع‌رسانی همگانی به مردم و جامعه درباره این ویروس گفت: مردم باید بدانند این بیماری با دست دادن، روبوسی، خوردن و آشامیدن و ارتباطات عمومی انتقال نمی یابد و با اطلاع رسانی، پیشگیری، تشخیص زود هنگام، درمان و حمایت از مبتلایان مهار می شود.
به گزارش ایرنا، در این نشست ، برنامه خود مراقبتی سازمانی در ادارات و سازمان های استان و جلب مشارکت و همکاری سازمان‌ها در این باره تبیین شد.
به گفته مسوولان دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان، 72 درصد علت مرگ و میر در کشور ایران بیماری های غیر واگیر است.
7470/6026/
خبرنگار:علیرضا عربی **انتشار دهنده: جانعلی فتحی

منبع ‫:‬ ایرنا
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.