مهدی قرائیان روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا،با بیان اینکه ظرفیت استان سمنان در تولید انجیر در هر یک هکتار بیش از ۱۰ تن است، اظهار داشت: سال گذشته به دلیل سرمازدگی میزان تولید انجیر در استان سمنان کاهش یافت و کمتر از شرایط عادی و در حدود ۲ هزار تن برداشت شد.
قرائیان بیان کرد: امسال استان سمنان بهار را دیر احساس کرد و به دنبال آن تابستان نیز دیررس است و به همین دلیل انجیر استان با کمی تاخیر رسیده میشود و دچار آفت نیست.
وی تصریح کرد: درخت انجیر به دلیل مقاومت در برابر کم آبی و شوری آب گونه ای مقاوم و سازگار با شرایط اقلیم استان سمنان محسوب میشود و به همین دلیل افزایش وسعت باغهای انجیر به عنوان الگوی کشت مناسب در دستور کار سازمان جهادکشاورزی استان قرار ادارد.
قرائیان یادآور شد: سال گذشته به منظور حمایت از کشاورزان به منظور توسعه باغهای استان سمنان، نهال یارانه دار به ارزش چهار میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال عرضه شد.
به گفته وی، سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان به منظور ترغیب کشاورزان به سمت باغداری در زمینههای مختلف مانند فرآوری بهداشتی و آبیاری تحت فشار تسهیلات پرداخت میکند.
قرائیان اضافه کرد: وسعت باغهای انجیر استان سمنان ۲۸۲ هکتار است که از این میزان ۲۴۵ هکتار بارور و ۳۷ هکتار آن نهال است.
وی اظهار داشت: انجیر زرد گرمسار و انجیر سبز سمنان از گونه مرغوب انجیر محسوب میشود که ۹۰ درصد باغهای استان سمنان زیر کشت این گونه های مرغوب است.
مدیرامور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان خاطرنشان کرد: بیشترین وسعت کشت انجیر مربوط به گرمسار، آرادان و سمنان است، اما در همه شهرستان های استان به جز میامی باغهای انجیر وجود دارد.
۱۴۸ هکتار از وسعت باغهای انجیر استان سمنان در گرمسار، ۴۴ هکتار در آرادان، ۲۶ هکتار در سمنان، ۴۲ هکتار سرخه، ۲۰ هکتار دامغان، ۲۵ هکتار شاهرود و ۲ هکتار در مهدیشهر وجود دارد.
۷۳۴۲/۷۴۰۸